ÜCRETLİ ÖĞRETMENLİK ÇARE DEĞİL

Gözden kaçırmayın

Tepebaşı İlçe Başkanlığı Şirintepe Mahallesi'nde Üye Kayıt ve Tanışma Bilgi Alma Standı DüzenlediTepebaşı İlçe Başkanlığı Şirintepe Mahallesi'nde Üye Kayıt ve Tanışma Bilgi Alma Standı Düzenledi

HÜKÜMET RULETTEN VAZGEÇMELİ

Yeniden Refah Partisi Afyonkarahisar İl Başkanı Fehmi Güray Çakır yeni eğitim yılının başlamasıyla birlikte bir açıklama yayınladı.

2024-25 Eğitim öğretim yılının başlamasıyla birlikte Yeniden Refah Partisi Afyonkarahisar İl Başkanı Fehmi Güray Çakır yazılı bir basın açıklaması gerçekleştirdi.  Yeni eğitim öğretim yılında geleceğimizin teminatı çocuklarımızın her anlamda güven içerisinde eğitim ve öğretim faaliyetlerini sürdürmelerinin tek temennisi olduğunu belirten Başkan Çakır “Ahlak ve maneviyat önceliğinde evlatlarımızın yeni eğitim yılında başarılı olmalarını diliyoruz” diyerek çocukların güvenliğinin herşeyden önce geldiğinin altını çizdi.

Başkan Çakır son dönemlerde artan zararlı alışkanlıkların ve akran zorbalığının devlet, okul ve aile üçgeninde çözümünün olduğunu ifade ederek Afyonkarahisar nezdinde tüm ülkede bunun önemli konu başlıklarından bir tanesi olduğunu dile getirdi. Başkan Çakır “Günümüzde çocuklarımızı müşteri, okulları Pazar olarak gören tacirlere karşı sadece kolluk güçlerimizin ve eğitim camiasının neferleri olan öğretmenlerin  değil işbirliği içerisinde ailenin de çok dikkatli olması gerektiğini ifade etmek istiyorum. Bu tür olumsuz durumlarda ilk müdahale ve ilk göz aile olduğu için çocuklarımızla teması elden bırakmamak faydalı olacaktır” dedi.

Başkan Çakır ayrıca açıklamasının devamında “Ahlak ve maneviyat” vurgusu yaparak mental anlamda çocukların gelişiminde bu iki değeri entegre etmenin pek çok sorunu ve istenmeyen durumu kökünden çözüme kavuşturabileceğinin de altını çizdi.

 

Yaptığı yazılı basın açıklamasının sonunda ise fedakar öğretmenleri de unutmayan Başkan Çakır yetiştirdikleri ve yetiştirecekleri temiz nesiller için tüm öğretmenlere teşekkürü bir borç bildiğinin de altını çizdi.

Başkan Çakır atanamayan öğretmen sorununun da ülkenin kanayan yaralarından bir tanesi olduğunu belirterek Afyonkarahisar’da atanamayan pek çok öğretmenin olduğunu ve kendi iktidarları döneminde şu an kulak arkası edilen bu konuların çözüm anahtarının sadece Milli Görüş kadrolarında olduğunu ifade etti. Başkan Çakır konuyla alakalı olarak “Nasıl ki EYT sorununu bu ülkede dile getiren tek siyasi lider Yeniden Refah Partisi Genel Başkanımız Dr. Fatih Erbakan ise atanamayan öğretmenlerimizin çözümü de yine Yeniden Refah Partisi iktidarında bulunmaktadır. Atanamayan öğretmenlerimiz ya da ücretli öğretmenlik sistemiyle bu kanayan yaraya merhem olmak mümkün değildir” diyerek Yeniden Refah Partisini işaret etti.

MÜFREDAT VE SINAV SİSTEMİ REVİZE EDİLMELİ

Yeniden Refah Partisi Afyonkarahisar İl Başkanı Fehmi Güray Çakır açıklamasında ayrıca müfredat ve sınav sisteminin sürekli değiştiğine dikkat çekerek durumun artık yaz boz tahtasını da geçtiğini belirtti.

İktidarın sürekli olarak eğitim sistemini değiştirmesini değerlendiren Fehmi Güray Çakır bu durumun öğrencilerde adaptasyon ve öğrenme güçlüklerine neden olduğunu ifade etti. Başkan Çakır “Bir futbol takımı düşünün siz sürekli olarak taktik değiştirirseniz oyuncuların bu duruma alışıp adapte olmalarını beklemek nasıl ki mümkün değilse Milli Eğitim Bakanlığının da bu konuda sürekli olarak yeni bir model getirmesi ile başarıyı yakalamak mümkün değildir.

Bazı konularda deneme yanılma yapmak uzun vadede çok ciddi handikapları da beraberinde getirir. Son 25 yılda sistemin kaç defa değiştiğinin sayısını inanın akılda dahi tutamıyoruz.

 Gelecek nesilleri deney tahtasına çevirmeden milli ve manevi değerlerimiz ışığında kendi sistemimizi artık kurmalıyız” diyerek hükümetin eğitim konusunda adeta rulet oyununa benzer bir tavırda olmasının kabul edilebilir bir durum olmadığını da ekledi.