Dünyanın En Büyük Güneş Paneli Üreticilerinden Birisi Olan Çin Merkezli CHINT Firması Emirdağ OSB’ye Dev Yatırım

Gözden kaçırmayın

Emlak sektöründe yeni dönem Başladı.Emlak sektöründe yeni dönem Başladı.

Dünyanın en büyük Ar-Ge yatırımcısı ve elektrik malzemeleri üreticisi olan Çin merkezli CHINT firması, Emirdağ'da büyük bir yatırım hamlesi için önemli bir adım attı.

CHINT yetkilileri, Emirdağ’a gerçekleştirdikleri ziyaret kapsamında Emirdağ Kaymakamı Yasin Akgül ve Emirdağ Belediye Başkanı Serkan Koyuncu ile bir araya geldi.

Ziyaret esnasında, Emirdağ Organize Sanayi Bölgesi hakkında detaylı bilgi alındı ve yatırım yapılması planlanan alan üzerinde incelemelerde bulunuldu.

CHINT firmasının Emirdağ’da gerçekleştireceği bu dev yatırım, hücre, yonga ve güneş paneli üretimine odaklanacak. Üç fazda hayata geçirilecek olan bu büyük projenin toplam yatırım tutarının 2 milyar dolar olması planlanıyor.

 Bu yatırım, tamamlandığında yaklaşık 4.000 kişiye istihdam sağlayacak.

Bu büyük yatırımın arkasındaki isim olan CHINT, dünyada 10 farklı noktada faaliyet gösteren ve Çin’in en büyük ilk 100 firmasından biri olan Astronergy ile de dikkat çekiyor. Astronergy, Çin ve Tayland’dan sonra en büyük yatırımını Emirdağ’a yaparak, ilçeyi yenilenebilir enerji üretiminde global bir merkez haline getirecek.

İlk fazda 500 bin metrekarelik bir alanda üretim yapacak olan firma toplamda 1 milyon metrekarelik bir alanı kapsayacak. CHINT’in bu dev yatırımı, Emirdağ’ın sanayi ve teknoloji alanındaki gelişimine büyük katkı sağlayacak. Bölgeyi bir yenilenebilir enerji merkezi haline getirecek olan bu tesis, aynı zamanda Türkiye’nin enerjide dışa bağımlılığını azaltma hedeflerine de önemli bir destek sunacak.

Türkiye’nin parlayan yıldızı Emirdağ Organize Sanayi Bölgesine yapılan bu yatırımın Emirdağ’ın geleceği için stratejik bir önem taşıdığını belirten Başkan Koyuncu; "Dünyanın en büyük Güneş Paneli üreticilerinden birisi olan Çin Merkezli CHINT firması ile, toplamda İki Milyar Dolarlık yatırımın Emirdağ İlçemize yapılması hususunda görüşmeler tamamlandı. Haydi Emirdağ Daha güzele daha çok büyümeye..."ifadelerini kullandı.

Emirdağ Kaymakamı Yasin Akgül ise Emirdağ OSB’nin lokasyonu itibari ile yatırımcılara önemli imkanlar sunduğunu belirterek; “Amacımız Emirdağ OSB’ye büyük yatırımcıları çekerek bölgeye istihdam ve katma değer sağlamak. Emirdağ OSB’nin yurt dışından yatırımcıların ilgisini çekmesi bizleri mutlu etti.

İnşallah Emirdağ OSB daha da büyüyerek bölge ve ülke ekonomisine katkı sunacak.” dedi.