AFYONKARAHİSAR ULAŞIM YATIRIMLARI VE HIZLI TREN PROJESİ.

Gözden kaçırmayın

Tepebaşı İlçe Başkanlığı Şirintepe Mahallesi'nde Üye Kayıt ve Tanışma Bilgi Alma Standı DüzenlediTepebaşı İlçe Başkanlığı Şirintepe Mahallesi'nde Üye Kayıt ve Tanışma Bilgi Alma Standı Düzenledi

 

 Afyonkarahisar ilimizde; bölünmüş yollar, çevre yolları, tüneller, köprü ve viyadükler gibi yapılan muazzam ulaştırma ve altyapı yatırımlarını göremeyenler için kendimde bu kısa bilgiyi verme mecburiyeti hissettim. Görmek istemeyenlere sözümüz yoktur. Ayrıca hızlı tren ile alakalı son durumu sevgili hemşerilerime arz ediyorum. Her şey Sevdamız Afyonkarahisar için…

 

Afyonkarahisar’ın; AK Parti’den önceki durumunu hatırlatmakta fayda var. Zira hafıza-ı beşer nisyan ile maluldür. Yani insan hafızası çabuk unutur. İlimizde bölünmüş yol hemen hemen yok gibiydi. Ankara’ya gidenler Köroğlu belinde, İstanbul’a gidenler Bilecik yokuşlarında takılıp kalırdı. Sandıklı istikametine gidenler damlalı boğazını geçemez. Şuhut’a gitmek virajlar yüzünden tehlikeli idi. Afyonkarahisar’ın içinden kamyon ve ağır vasıtaların egzoz kokusu havayı kirletirdi. Köy otogarı gibi bir otogarına girilmezdi. Vs vs….

 

Peki AK Parti iktidarı ulaşımda ne yaptı çok kısaca hatırlatalım:

 

Ulaşımda Dev Hizmetler...

 

·        Ulaşım alanında ilimize muazzam yatırımlar yaptık.

·        Bütün yollar Roma’ya çıkar sözünü değiştirdik, bütün yollar Afyonkarahisar’a çıkar.

·        Bütün yollarımız Afyon Kaymağı gibi oldu.

·        Ülkemizde en fazla bölünmüş yol ilimize yapıldı.

·        Bölünmüş Yol Uzunluğu 2002 yılında sadece 54 km iken 2024 senesinde 595 km’yi geçmiştir.

·        Afyonkarahisar-İstanbul arası 10-12 saatten 5 saate, 

·        Afyonkarahisar-Ankara arası 5 saatten 2,5 saate,

·        Afyonkarahisar-İzmir arası ise 6 saatten 3 saate inmiştir.

 

Çevre Yolu ve Karahisar Tüneli ile Ulaşımı Kolaylaştırdık...

 

Afyonkarahisar, ulaşım bakımından Ankara’yı İzmir’e ve İstanbul’u Antalya’ya bağlayan aks üzerinde olması sebebiyle ülkemizin en önemli kavşak noktasıdır. Bu sebeple şehir merkezinden geçen araçlar, hava kirliliğine sebep olmaktaydı. Özellikle kamyonlar şehrimizin havasını oldukça fazla kirletmekteydi. Bu durumun önüne geçmek için muazzam bir çevre yolunu ilimize kazandırdık. Özellikle ağır vasıtalar şehir merkezine girmeden çevre yolunu kullanmaktadırlar. 19 km uzunluğundaki çevre yolunun yapılmasıyla birlikte şehrimizde hava kirliliği yaşanmamıştır. Ayrıca yol kenarlarını da yeşillendirdik.

2017 yılında hizmete aldığımız Karahisar Tüneli ulaşım güvenliğini oldukça artırmıştır. Karahisar Tüneli ve bağlantı yolları trafik kazalarını azaltırken aynı zamanda yüksek yol standardı sebebiyle, meydana gelen kazalarda can ve mal kaybını en aza indirmektedir.

 

·        Afyonkarahisar – İstanbul- Ankara- İzmir- Antalya- Denizli- Konya bölünmüş yolları gerçekleşmiştir.

·        Afyonkarahisar-Şuhut Yolu çok zor bir yol olmasına rağmen çok mükemmel bir şekilde açılmıştır.

·        Çay-Bolvadin-Emirdağ Yolu büyük ölçüde tamamlanmıştır.

·        Emirdağ-Davulga-Yunak Yolu çalışmaları devam etmektedir.

 

Modern Otogar Kazandırdık...

Şehrimize yaraşır güzel ve modern bir otobüs terminali kazandırdık. Eski otogar ile yenisi arasında dağlar kadar fark var.

 

Havalimanı Kazandırdık...

Ülkemizin büyük havalimanı olan Zafer Havalimanını 2012 yılında hizmete aldık.

 

Afyonkarahisar’ın Dev Projesi; Hızlı Tren Geliyor...

 

Afyonkarahisar’a yapılmakta olan en büyük yatırımlardan birisi de hızlı trenin gelmesidir. AK Parti Milletvekillerimizle diğer yatırımlar gibi bu yatırımı da yakından takip ediyoruz.

Ankara – Afyonkarahisar – İzmir Hızlı Treni gerçekleştiği zaman Afyonkarahisar bir kademe daha ileri bir seviyeye ulaşacak ve planlanan İstanbul- Kütahya- Afyonkarahisar- Antalya Hızlı tren hattı ve ilerde Konya- Afyonkarahisar- İstanbul hattı da gerçekleştiğinde Afyonkarahisar sadece karayollarının kavşak noktası değil, aynı zamanda Hızlı Trenlerin de kavşak noktası olacaktır.

 

Bir diğer husus ise; Irak Kalkınma yolu, Avrupa’ya ulaşırken de Afyonkarahisar’dan geçeceğini buradan müjdelemek istiyorum. Afyonkarahisarlı hemşerilerimiz “yaparsa Ak Parti yapar” sözüne inanmalarının elbette bir sebebi var.

Hızlı tren yatırımını, Sayın Cumhurbaşkanımız bizzat takip etmektedir. En son miting için şehrimizi teşrif ettiklerinde Ankara- İzmir Hızlı tren inşaatının müteahhidini de davet ederek Askeri havaalanında görüştürmemizde Sayın Cumhurbaşkanımız, bu yatırımın hızlandırılması talimatını vermişti. Ben de konunun takipçisi olarak bakanlıkla olan görüşmemde yatırımın bir an önce faydaya dönmesi için bu hattın
3 safhaya bölünerek öncelikle Polatlı – Afyonkarahisar hattının yapılmasının mühendislik açısından da fizibil olacağını ifade etmiş ve bu husus bakanlık tarafından kabul edilmişti. Aşağıdaki haritada inşaatın planlanan safhaları 1. 2 ve 3. Kesim olarak gösterilmiştir.

 

Güzergâh üzerindeki alt yapı çalışmaları, tüneller, köprüler ve viyadükler çok hızlı bir şekilde tamamlanmaktadır. Projenin bütün kesimlerinde altyapı çalışmaları devam etmektedir. İlk rayın döşenmesi 29 Ağustos 2022 tarihinde Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın Afyonkarahisar mitinginde canlı yayınla gerçekleştirilmiştir.

 

Afyonkarahisar’a gelirken en önemli tünellerden Bayat 1 ve Bayat 2 Tünelleri bitmiş, Köroğlu Tüneli’nde ilerleme %86 mertebelerindedir. Tünel ve viyadük inşaatları aşağıdaki resimlerden bu görülebilir.

 

Gözleri olanlar da zahmet edip Ankara Afyonkarahisar yolu üzerinde tünelleri görebilirler tabi görmek isterlerse.

 

NETİCE OLARAK ANKARA - İZMİR HIZLI TREN PROJESİNİN İLK SAFHASI (Kesimi)  OLAN  ANKARA – AFYONKARAHİSAR  HIZLI  TREN İNŞAATI  HIZLA  DEVAM  ETMEKTEDİR.

Bu konuda kesin talimatları için Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a şükranlarımızı arz ederiz. Daha önceki bakanlarımıza ve Ulaştırma ve Alt Yapı Bakanımız Sayın Abdülkadir Uraloğlu’na ve projeyi Yürüten Altyapı Genel Müdürü Yalçın Eyigün’e ve bakanlık çalışanları ile müteahhit firma sahip ve mühendis ve işçilerine çok teşekkür ediyoruz.

 

HIZLI TREN İLE ALAKALI BİLGİLER

 

Hızlı tren ile Ankara-Afyonkarahisar-İzmir arası;

 

·        Güzergâh 824 km’den 624 km’ye düşecek,

·        Seyahat süresi 14 saatten 3,5 saate düşecektir.

·        Afyonkarahisar - Ankara arası 1 saat 15 dakikaya,

·        Afyonkarahisar İzmir arası 2 saat 15 dakikaya inecektir.

·        Yılda 13 milyonun üzerinde yolcu taşınacaktır.