AK Parti Milletvekilleri Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı'ya ziyaret.

Gözden kaçırmayın

Tepebaşı İlçe Başkanlığı Şirintepe Mahallesi'nde Üye Kayıt ve Tanışma Bilgi Alma Standı DüzenlediTepebaşı İlçe Başkanlığı Şirintepe Mahallesi'nde Üye Kayıt ve Tanışma Bilgi Alma Standı Düzenledi

AK Parti Milletvekilleri Ali Özkaya, İbrahim Yurdunuseven ve Hasan Arslan,Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı'yı ziyaret ederek, çiftçilerin talep, öneri ve beklentilerini ilettiler. 
Süt fiyatında yaşanan düşüş dolayısıyla üreticilerimize destek olmak adına Et ve Süt Kurumu, şehrimizdeki kooperatiflerden Süt Konseyi fiyatı üzerinden günlük 60 ton sütü bugün itibariyle almaya başladı. Üreticilerimize hayırlı olsun. 

135 bin dekardan 200 bin dekara çıkan patates üretimi ilimizde olduğu gibi Türkiye genelinde fazla ekimden kaynaklı çiftçilerimizin yaşadığı  sorunları da görüştüğümüz Sn. Bakanımıza bu konuda üreticilerimizin beklentilerini de ayrıca ilettik. İhracata açılan patatesle ilgili sorun yaşayan üreticilerimiz için yapılabilecek diğer çalışmaları konuştuk. 

Yine geçtiğimiz günlerde kornişon salatalık üretimi yapan çiftçilerimizin iletmiş olduğu 3 ve 4 numaradaki ihracat kaynaklı sorunların çözümü hususunda destek istedik. 

Yine bölgemizde yoğun olarak ekimi yapılan Haşhaşın kapsül fiyatlarında yeterince artış olmadığını, bu konuda ki çiftçilerimizin beklentilerini Sn. Bakanımıza arz ederek, 2024-2025 sezonunda kapsül fiyatlarında önemli bir artış yapılması hususundaki taleplerimizi ilettik. 

Tüm sorunlara ve taleplerimize çözüm odaklı yaklaşımı ve gösterdiği alaka nedeniyle Değerli Bakanımıza teşekkür ediyorum.

Çiftçilerimizin içerisinde bulunduğu sıkıntılı günlerin farkındayız, imkanlar dahilinde yapılabilecek çalışmaları hep birlikte bulmak için çalışmaya devam edeceğiz.