Habitat Derneği olarak, dijital dönüşüm ve yapay zekâ alanlarında daha fazla öğrenciye ulaşmak için çalışmalarımıza devam edeceğiz.”

Gözden kaçırmayın

ATATÜRK, KÜLTÜREL BAĞIMSIZLIK VE ARKEOLOJİDE DEVRİMLER GERÇEKLEŞTİRDİATATÜRK, KÜLTÜREL BAĞIMSIZLIK VE ARKEOLOJİDE DEVRİMLER GERÇEKLEŞTİRDİ

 

 

Vodafone Vakfı ve Habitat Derneği işbirliğiyle hayata geçirilen “Yapay Zekâ Yıldızları” projesinde görev alacak komite belirlendi.

Yapay zekâ alanında farklı deneyim ve uzmanlıklara sahip isimlerin oluşturduğu komite, içeriklerin geliştirilmesi, etkinliklerin planlanması ve projenin yaygınlaştırılması konularında düzenli olarak danışmanlık verecek. Çeşitli paydaşların yer alacağı bu komite ile, farklı bakış açıları projenin gelişmesine katkı sağlayacak. 

 

 

21 Temmuz 2024 – Toplumsal değişim ve gelişimin öncüsü olma hedefiyle faaliyetlerini sürdüren Vodafone Vakfı, genç nesilleri dijital geleceğe hazırlamaya devam ediyor. Vakfın Habitat Derneği işbirliğiyle başlattığı “Yapay Zekâ Yıldızları” dijital eğitim projesinde görev yapacak komite belli oldu.

 Yapay Zekâ Yıldızları Proje Komitesi, müfredat, etkinlik ve eğitim içeriklerinin geliştirilmesi; yapay zekâ alanında derinleşmeyi sağlayacak çalışmalar yapılması ve projenin yaygınlaştırılması konularında düzenli olarak danışmanlık verecek. 

 

Yapay zekâ alanında çalışan farklı meslek ve yaş gruplarından akademisyen, uzman ve profesyonellerin yanı sıra lise ve üniversite öğrencilerinin oluşturduğu Yapay Zekâ Yıldızları Proje Komitesi’nin üyeleri arasında Yavuz Samur, Meltem Özmutlu, Bahar Karaoğlu, Şeniz Gayde Ayata, Hakan Ataş, Bahadır Yıldız, Sedat Yalçın, Beyza Taşçı, Buğra Kılıçtaş, Arda Taş ve Ozan Siyah bulunuyor. 

 

Türkiye Vodafone Vakfı Başkanı Hasan Süel, şöyle konuştu:

 

“Ülkemizin toplumsal gereksinimleri doğrultusunda şekillendirdiğimiz Vakıf projelerimize hız kesmeden devam ediyoruz. Habitat Derneği ile birlikte 8 yıldır başarıyla sürdürdüğümüz ‘Yarını Kodlayanlar’ projesiyle 400 bini aşkın çocuğa ulaştık. Bu projenin bir devamı olarak ‘Yapay Zekâ Yıldızları’ projesini başlattık.

 Amacımız, genç nesillerin teknolojik bakımdan donanımlı olmalarını sağlamak, günümüzde her alanda gördüğümüz yapay zekâ teknolojisini öğrenip kullanarak yaratıcı fikirlerini yeni teknolojilerle birleştirmelerini mümkün kılmak. Projemizde görev alacak komite üyelerimiz belli oldu.

Proje komitesi, içerik geliştirilmesi, etkinlikler yapılması ve projenin yaygınlaştırılması konularında fikir ve önerileriyle bize destek olacak. Bu komiteyle beraber çoklu düşünce sistemini bu projeye entegre etmiş olduk. Çok paydaştan katkı alarak oluşturduğumuz bir proje oldu. Vodafone Vakfı olarak, genç nesillerin geleceği için çalışmaya devam edeceğiz.”

 

 

Habitat Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Emre Koyuncu ise şunları kaydetti:

 

“Vodafone Vakfı ile 8 yıl önce başlattığımız ‘Yarını Kodlayanlar’ projesini ‘Yapay Zeka Yıldızları’ olarak devam ettirmenin haklı mutluluğu ve gururu içerisindeyiz.

 Proje kapsamında ülkemizin her köşesinden ortaokul ve lise öğrencilerimize yapay zekâ farkındalığı ve üretken yapay zekâ kullanımı eğitimleri veriyoruz.

Çünkü biliyoruz ki önümüzdeki yıllarda yapay zekâ okuryazarlığı okuma yazma bilmek kadar önemli bir hale gelecek. Yapay zekâ eğitimlerinin oluşturulması için bir araya gelen Proje Komitesi, eğitim içeriklerimizin geliştirilmesinde ve yaygınlaştırılmasında gücümüze güç katacak. 

Projenin ilk yılında 81 ilde 35 binin üzerinde öğrenciye 21. yüzyılın en önemli yetkinliklerinden biri olan yapay zekâyı anlatmak için destek alacağımız Proje Komitesi’ne çok teşekkür ederiz.

 

 

İlk yıl hedef 35 bin öğrenci

 

“Yapay Zekâ Yıldızları” projesi kapsamında, Türkiye’nin 81 ilinde 11-14 yaş arası ortaokul ve 14-18 yaş arası lise öğrencilerine yapay zekâ eğitimleri verilecek. Genç gönüllüler ve öğretmenlerin yönetiminde gerçekleştirilecek eğitimlerle, öğrenciler yapay zekâyı kapsamlı bir şekilde öğrenme ve kendi projelerini geliştirme imkânı bulacak. Proje katılımcısı gençler için global içerik ve etkinlikler aracılığıyla farklı gelişim alanları da sunulacak.

 

“Yapay Zekâ Yıldızları” eğitimleri, ülke genelindeki 45 köy teknoloji sınıfı, 10 “Bu Atıklar Kod Yazıyor” sınıfı, 3 yapay zekâ sınıfı, 4 konteyner teknoloji sınıfının yanı sıra 12 ili ziyaret edecek olan gezici eğitim çadırında gerçekleştirilecek. “Yapay Zekâ Yıldızları” projesinin ilk yılında toplam 35 bin öğrenciye ulaşılması hedefleniyor.

 Proje kapsamında, gençlerin yapay zekâ konusunda hem temel kavramları öğrenmelerine hem de ileri düzeyde bilgi edinmelerine yardımcı olmak üzere bir yapay zekâ kitabı da hazırlandı.