MUTLULUK ÇOK YAKINIMIZDA
İnsanlar hayatın koşuşturması içerisinde farkında olmadan mutsuz bir hayat sürdüklerinin şuurunda olmuyorlar. Bir an durup düşünmeye ya vakitleri olmuyor ya da düşünemiyorlar. Düşünmelerini engelleyen çok fazla detay var çünkü. Ekonomik sıkıntılar, ülkemizin durumu, dünyanın durumu, aile ve iş çevresinde yaşanan olaylar vesaire… Bunların hepsi insanların zamanını çok fazla almaktadır.
Hâlbuki insanı ayakta tutan, onu neşeli, ümitvar, sevgi dolu kılan Allah’a olan yakınlığından kaynaklı mutluluğu değil mi?
Elbette öyle. Anlık olaylardan dolayı yaşanan çok kısa süren hevesler gerçekte mutluluk değil adeta bir illüzyondur. Bunu nerden anlıyoruz?
Kişinin çok kısa zaman sonra başka bir ruh haline geçmesinden.
Eline bir miktar para geçmiştir. Hemen sevince kapılmıştır. Arkasından fazla sürmeden başka bir durumunu görür veya düşünür, sonra mutsuz olur. Az önce mutlu gözüken o insan kaybolmuştur. Sosyal medyada çekilen resimlerin arka planları da hep böyledir. Mutsuzluk, neşesizlik, sevgisizlik vb…
İnsan neden kendine bu zulmü yapar o halde? Günün 24 saatinde 24 farklı ruh halini nasıl makul görür? Bir nevi şizofren gibi aynı.
Deli gibi. Her an yeni bir moda girecek gibi riskli ve anormal.
Oysaki insan başıboş bırakılmamıştır. Her anı Allah tarafından yaratılır. Ve bir amacı vardır. O da en güzele yani Allah’a kul olmak. Eğer hayatının içerisinde Allah yoksa yani Allah’ı unutuyorsa, mutluluğun kaynağını, mutluluğu yaratanı unutuyorsa o zaman hayatını zehir etmeye başlıyor. Kendi kendine kötülük yapmak işte böyle oluyor. Allah bizlere asla zulmetmiyor.
Bu kesin bir gerçek. Mutluluktan kaçıyor insanlar. Allah ile olur mutluluk. Allah’a yakın olmak O’nu her şeyden ve herkesten çok sevmekle olur ancak. Allah’ımızı çok sevelim. Gerçek samimi mutluluk o zaman bakın göreceksiniz kapınızda olacak hemen.
Sevgi ve Saygılarımla
Yorumlar
Son Haberler