Fizyoterapist Sinem Melike Kuş, Pelvik Taban Kaslarına Yapılan her yatırımın Sağlıklı Bir Yaşam İçin Kilit Rol oynadığını belirtti.

Gözden kaçırmayın

HAK-İŞ KONFEDERASYONU FİLİSTİN İLE DAYANIŞMA VE DESTEK BİLDİRİSİHAK-İŞ KONFEDERASYONU FİLİSTİN İLE DAYANIŞMA VE DESTEK BİLDİRİSİ

İşte Fizyoterapist Sinem Melike Kuş'un yazısı...

 

Pelvik taban kasları, vücut sağlığımızın temel destekleyicilerindendir. İdrar ve dışkı kontrolünden cinsel fonksiyonlara kadar birçok önemli görevi üstlenen bu kaslar, pelvik organlarımızın doğru konumunu koruma ve organları hamak gibi destekleme görevini üstlenmektedirler. Genel sağlık ve yaşam kalitesini bu kadar yakından etkileyen pelvik taban kaslarına, sağlam bir bakım yöntemi olarak fizyoterapi öne çıkmaktadır.

Pelvik taban kaslarının vazgeçilmez işlevleri, günlük yaşantımızda hayati öneme sahiptir.  Bu kas yapısının güçlü ve esnek olması, pelvisin stabil olmasına ve dolaylı olarak core bölgesi dediğimiz karın bölgesini ve diyafram aracılığıyla tüm beden fonksiyonunu etkilemektedir. Pelvik taban kaslarına uygulanan fizyoterapi sayesinde kişiler, pelvis içindeki organları daha iyi kontrol edebilir ve bu organlara giden kan akışını düzenleyebilir.

Fizyoterapinin getirdiği güçlendirme ve esneklik sayesinde, pelvik ağrılar hafifleyebilir ve cinsel işlevlerde iyileşmeler görülebilir ve vücudumuzun duruşunda da iyileşmeler gözükebilir.

Özellikle doğum yapan kadınlar için pelvik taban fizyoterapisi hem gebelik sırasında hem de sonrasında pelvis sağlığını koruma ve güçlendirme konusunda önemli faydalar sunar. Pelvik taban kaslarının sağlığı, kişisel sağlığımızın ve hayat kalitemizin korunması adına elzemdir. Bu yüzden, bu konuda eğitimli profesyonellerin önerdiği fizyoterapi yöntemleri hem önleyici hem de iyileştirici olarak büyük önem taşır.