-

Gözden kaçırmayın

Belediye Başkanı Kahveci, Dünya Hayvanları Koruma Günü Etkinliklerine KatıldıBelediye Başkanı Kahveci, Dünya Hayvanları Koruma Günü Etkinliklerine Katıldı

Kütahya Belediyesi ve Kütahya Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü, kadına yönelik şiddetle mücadele konusundaki eğitim programlarını sürdürüyor. Bu kapsamda, belediye personeline "Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Eğitimleri" verildi.

Eğitim Programının Detayları

Eğitim, Kütahya Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü Şiddet Önleme ve İzleme Merkezi (ŞÖNİM) iş birliğiyle gerçekleştirildi. Konferansa katılan belediye personeli, kadına yönelik şiddeti önleme ve bilinçlenme amaçlı verilen eğitimi büyük bir ilgiyle takip etti. Eğitimde, kadına yönelik şiddetin türleri, kadın-erkek fırsat eşitliği, ilgili kanunlar, haklar ve hizmetler gibi konular detaylı bir şekilde ele alındı.

Eğitimde Vurgulanan Konular

Katılımcılara, şiddete maruz kalan kadınlarla çalışma ilkeleri, kadın ruh sağlığı, travma ile baş etme ve kriz anında müdahale gibi konularda bilgiler verildi. Belediye Başkan Yardımcısı Haşim Ertekin'in de katılım sağladığı eğitimde, şiddet durumunda alınacak önlemlerle ilgili yasal haklar ve başvurulabilecek kurumlar hakkında bilgi edinildi. Ayrıca, empati kurmanın ve toplumsal duyarlılığın önemi üzerinde duruldu.

Kütahya Belediyesi'nin Sürekli Eğitim Anlayışı

Kütahya Belediyesi, bu tür eğitim programlarına devam ederek toplumsal konularla ilgili bilinçlenmeyi artırmayı hedefliyor. Personel ve vatandaşların katılımıyla yapılan eğitimlerin, kadına yönelik şiddetle mücadelede önemli bir adım olduğu ifade ediliyor.