-

Gözden kaçırmayın

Kültür ve Turizm Bakanı Türkiye Buluşmaları Programı İçin Çankırı’daKültür ve Turizm Bakanı Türkiye Buluşmaları Programı İçin Çankırı’da

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Kissebükü Antik Kenti'nde yürütülen çalışmalar hakkında kamuoyunu bilgilendirdi. Bakan Ersoy, Türk arkeolojisinde yeni bir sayfa açılacağını belirtti ve antik kentlerin ülkemizin kültür ve turizm hayatına kazandırılmasında büyük önem taşıdığını vurguladı.

"Geleceğe Miras Projemizle Türk arkeolojisinde yeni bir sayfa açılıyor. Antik kentlerimizin tüm görkemiyle ülkemizin kültür ve turizm hayatına kazandırılmasına tanıklık ediyoruz. Bu çalışmalar sonucunda, Kissebükü'nü büyük ölçüde yeniden canlandırmış olacağız. Dört yıl içinde, antik kentin %80'inde kazı ve restorasyon çalışmalarını tamamlamayı hedefliyoruz," dedi.

Çalışmaların Kissebükü Antik Kenti'nde gerçekleştirilmesi, projenin dokuzuncu durağı olarak dikkat çekiyor. Bu projeyle, Türk arkeolojisinde yeni bir dönemin başladığı ve antik kentlerin kültür ve turizme kazandırılmasının amaçlandığı belirtildi. Bakanlık yetkilileri, projenin dört yıl içinde büyük ölçüde tamamlanacağını ve antik kentin %80'inde kazı ve restorasyon çalışmalarının bitirileceğini hedeflediklerini vurguladılar.