Akarçay Afyonkarahisar’ın şehir içi mesire yeri.

Müthiş sıcak  şu günlerde akşam saatlerinde cıvıl cıvıl.

 Nasıl bir kalabalık anlatamam ve yaşam dolu!  Her yaştan insanı kucaklıyor, bütün şehir buraya akıyor sanki, bir bakıma şehrin şansı.

Maaşallah demek istiyor insan…

Balık tutanlar (bu balıklar yenebiliyor mu merak ediyorum!) , rejisör koltuklarıyla oturanlar, piknik yapanlar, yürüyüş yapanlar, canlı müzik sunan kafeler, pickleball, parklar dolusu çocuklar, güzel ağaçlar ve gökyüzü, Afyon kalesinin büyülü görüntüsü…

Öyle çok minicik bebek var ki, bir taraftan da sadece bebek bahçesi. Bebek demişken, belki yazımı okuyan taze anne babalar vardır diye yazmadan edemeyeceğim, minicik bebekleri lütfen uzun süre oturtmayın, omurgaları buna müsait değil. Dört aylık bir bebek yarı yatarak kısa sürelerde oturabilir.

Yedinci aydan itibaren daha uzun süre oturabilir ki o zaman bile ara yatırmak gerekir ya da emekleyebiliyorsa emeklemesi. 

 

Şehrimizin belediyesi ise bu park geniş bir alanı kaplamasına  rağmen bakımlı ve diri ağaçlar, çimler, salıncaklar, banklar ve temizlik için kocaman bir teşekkürü hak ediyor. Dilerim Akarçay’ın suyu da Afyon’a yakışır biçimde hep berrak olsun, masmavi olsun, hem akarçay hem maviçay olsun!

 Çünkü Afyonkarahisar halkına değer .

 

Derim düşünürken mi benziyorum sana

Çalışırken mi Tanrım?

Der Tanrı:

Severken.

Fazıl Hüsnü DAĞLARCA

 

                                                                                                  Dr. Kadriye IŞIKLAR PÜRÇEK