-

Gözden kaçırmayın

Vali Kübra Güran Yiğitbaşı, Eğitim Kurumları Müdürlerini Kabul EttiVali Kübra Güran Yiğitbaşı, Eğitim Kurumları Müdürlerini Kabul Etti

Afyonkarahisar Valisi Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı, kentteki göçmen faaliyetlerini yakından takip etmek amacıyla önemli bir ziyarette bulundu. Vali Yiğitbaşı'ya ziyareti sırasında Vali Yardımcısı Mehmet Keklik, İl Jandarma Komutanı J. Alb. Tolga Yağan ve İl Emniyet Müdürü Mahmut Ay da eşlik etti.

Heyet, Afyonkarahisar İl Göç İdaresi Müdürlüğü bünyesinde faaliyet gösteren Düzensiz Göçmen Ön Kabul ve Sevk Merkezi'ni (GÖKSEM) ziyaret etti. Ziyaret sırasında İl Göç İdaresi Müdürü Buğra Totan'dan, merkezde gerçekleştirilen çalışmalar hakkında kapsamlı bilgiler alındı.

GÖKSEM, göçmenlerin ilk kabulünün yapıldığı ve sevk işlemlerinin gerçekleştirildiği önemli bir merkez olarak görev yapıyor. Vali Yiğitbaşı, merkezde yürütülen faaliyetlerin önemine dikkat çekerek, göçmenlerin ihtiyaçlarının karşılanmasının ve doğru yönlendirilmesinin kritik olduğunu vurguladı.

Ziyaret, göçmenlerin yaşadıkları süreçler ve karşılaştıkları sorunlar hakkında farkındalığın artırılması adına önemli bir adım olarak değerlendirildi.