-

Gözden kaçırmayın

Afyonkarahisar’daki diyaliz üniteleri de daha ulaşılabilir bir noktada olacak”Afyonkarahisar’daki diyaliz üniteleri de daha ulaşılabilir bir noktada olacak”

Afyonkarahisar Sağlık Bilimleri Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nurullah Okumuş, 20 Ekim Dünya Osteoporoz Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Osteoporozun, dünya genelinde sıklıkla görülen ve ciddi sağlık sorunlarına yol açabilen bir kemik hastalığı olduğuna dikkat çeken Rektör Okumuş, bu hastalığın önlenmesi ve tedavisi konusunda farkındalığın artırılması gerektiğinin önemini vurguladı.

Rektör Okumuş, osteoporozun yaşlı bireylerde daha yaygın olduğunu belirterek, bu durumun kemiklerin zayıflamasına ve kırılma riskinin artmasına neden olduğunu ifade etti. Ayrıca, beslenme, fiziksel aktivite ve düzenli sağlık kontrollerinin osteoporoz riskini azaltmadaki rolüne de değindi.

Mesajında, toplumsal olarak osteoporoz bilincinin artırılması gerektiğini söyleyen Okumuş, sağlıklı yaşam alışkanlıklarının benimsenmesinin ve bu konuda eğitimlerin verilmesinin önemine vurgu yaptı. "Osteoporoz, önlenebilir bir hastalıktır. Sağlıklı bir yaşam tarzı benimseyerek bu riski en aza indirebiliriz." dedi.