Afyonkarahisar İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Serhat Korkmaz, 10 Ekim Dünya Ruh Sağlığı Günü dolayısıyla açıklamalarda Bulundu.

2024-10-09 20:39:00 Yayınlanma

Afyonkarahisar İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Serhat Korkmaz, 10 Ekim Dünya Ruh Sağlığı Günü dolayısıyla açıklamalarda Bulundu.

Gözden kaçırmayın

HAK-İŞ KONFEDERASYONU FİLİSTİN İLE DAYANIŞMA VE DESTEK BİLDİRİSİHAK-İŞ KONFEDERASYONU FİLİSTİN İLE DAYANIŞMA VE DESTEK BİLDİRİSİ

Afyonkarahisar İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Serhat Korkmaz, 10 Ekim Dünya Ruh Sağlığı Günü dolayısıyla açıklamalarda Bulundu.

'İş Yerinde Ruh Sağlığı Öncelenmeli'
 

Afyonkarahisar İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Serhat Korkmaz, 10 Ekim Dünya Ruh Sağlığı Günü dolayısıyla yaptığı açıklamada bu yılki temanın “İş Yerinde Ruh Sağlığını Öncelik Haline Getirmek” olarak belirlendiğini kaydetti.  

Müdür Korkmaz, “Bu tema, iş yerindeki ruh sağlığının önemini vurgulayan bir çağrıdır. Güvenli ve sağlıklı iş ortamları çalışanların ruh sağlığını koruyabilirken, kötü çalışma koşulları, damgalanma ve ayrımcılık, çalışanların ruh sağlığını olumsuz etkileyebilir ve üretkenliği düşürebilir.

Çalışan yetişkinler, uyanık oldukları saatlerin büyük bir kısmını iş yerlerinde ya da çalışarak geçirir. Bu nedenle, yetişkinlere iş yerlerinde ulaşmak ve onların ruh sağlığını korumak daha mümkündür. İş yerinde ruh sağlığını iyileştirme yönünde atılacak adımlar, geniş bir kitleye ulaşarak bireylerin refahını arttırabilir” dedi.

Afyonkarahisar İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Serhat Korkmaz, açıklamasına şöyle devam etti:
“Dünya genelinde depresyon ve anksiyete gibi ruh sağlığı sorunları, iş yerlerinde verimliliği olumsuz etkiliyor. Dünya saglik Örgütü'ne (DSÖ) göre bu sorunlar, yıllık 1 trilyon dolarlık üretkenlik kaybına yol açıyor.

Özellikle COVID-19 salgını, iş yerinde ruh sağlığına yönelik desteğin gerekliliğini daha belirgin hale getirdi. Araştırmalar, iş yerinde ruh sağlığını önceleyen uygulamaların, çalışan moralini arttırdığını ve şirketler için olumlu sonuçlar doğurduğunu gösteriyor.

 İstihdamın ruh sağlığı üzerindeki olumlu etkisi vurgulanırken, işsizlik özellikle gençler arasında uzun vadeli fiziksel ve ruhsal sağlık sorunlarına yol açabiliyor. Uzun çalışma saatleri, gece vardiyaları gibi olumsuz çalışma koşulları tükenmişlik ve strese neden olabilir. Bu nedenle iş yerinde ruh sağlığını koruyacak yasalar ve politikalar büyük önem taşıyor.

Sonuç olarak, iş yerinde ruh sağlığının desteklenmesi sadece bireylerin değil, aynı zamanda iş yerlerinin ve toplumun genel refahına katkı sağlayacaktır. 10 Ekim Dünya Ruh Sağlığı Günü vesilesiyle herkese sağlıklı bir iş ortamı ve esenlik diliyor; ruh sağlığı ile ilgili danışma, bilgi ve destek için kurum ve kuruluşlarımızla her zaman vatandaşlarımızın yanında olduğumuzu hatırlatmak istiyorum

Yorumlar
Yorum Yap