Bu yarışmaya gençlerimiz büyük ilgi gösterdi ve 10 yıl boyunca binlerce projeyle katılım sağlandı.

Gözden kaçırmayın

Güvenli doğal gaz kullanımı için dikkat edilmesi gereken 7 adımGüvenli doğal gaz kullanımı için dikkat edilmesi gereken 7 adım

 

Bugüne kadar 400’ü aşkın proje ödüllendirildi; bu yıl da 12 kategoride 36 proje ödül almaya hak kazandı. 

Bizler de tıpkı gençlerimiz gibi bu yarışmaya büyük önem veriyoruz, bu yarışma dolayısıyla büyük heyecan duyuyoruz. İletişim ve medya dünyası son yıllarda köklü değişimlere, dönüşümlere şahit oluyor. 

Bu süreçte bizim önümüzde duran asli soru şudur: 

Biz bu dönüşümün neresindeyiz?

Karşımızdaki enformasyon yağmuruna, veri bombardımanına ve dezenformasyon akışına karşı nasıl bir tutum takınacağız? Rüzgara kapılan bir figüran mı olacağız, yoksa süreçlere yön vermek için mücadele eden bir aktör olmayı mı tercih edeceğiz?

Türkiye olarak bu dönüşüm süreçlerinde belirleyici bir aktör, bir başka deyişle özne olmak zorundayız.

Özne olduğumuz takdirde, mevcut enformasyon düzenindeki adaletsizliğe meydan okuyabiliriz. Maruz kaldığımız dezenformasyon bombardımanında önümüze düşen içeriğin doğruluğunu teyit etmek, mecranın yapısı, işleyişi ve hızı dikkate alındığında, özellikle kullanıcılar için oldukça meşakkatli bir iş.

Bu nedenle kamusal denetim ve düzenleme süreçlerine ihtiyacımız var.

 Bu ve benzeri zorlukları aşabilmek adına biz Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı bünyesi altında Dezenformasyonla Mücadele Merkezi’ni kurduk.

Sayın Cumhurbaşkanımızın bugünkü konuşmalarında ifade ettikleri gibi gençlerimizi sosyal medyanın ve dijital mecraların karanlık dehlizlerine teslim edemeyiz.

 Bu platformların, şiddeti, vahşeti özendiren, yaygınlaştıran mecralara dönüştükleri açıktır. Şunu da özellikle belirtmek isterim ki bu süreçte konvansiyonel medya kuruluşlarından da sorumlu yayıncılık ilkesi gereğince hareket etmesini bekliyoruz.

Televizyon kanallarımız, gazetelerimiz reyting uğruna şiddeti, kötülüğü tüm detaylarıyla dramatize ederek sürekli kamuoyunun gündeminde tutamazlar, tutmamalıdırlar. Türkiye Cumhuriyeti Devleti olarak geleceği daha iyi ve daha adil bir şekilde inşa etmenin bugünün gençlerine yatırım yapmaktan geçtiğini çok iyi biliyoruz.

 Daha insani, daha müreffeh ve daha adaletli bir sistemin inşa edilmesi için bugün burada olduğu gibi gençlerimizi her alanda desteklemeyi sürdüreceğiz.

 Aşkla, şevkle ve heyecanla üreten gençlerimizin arkasında durmaya devam edeceğiz. TRT ailesinin 10 yıldır büyük bir heyecanla gerçekleştirdiği Geleceğin İletişimcileri Yarışması’nda ödül kazanan tüm genç iletişimcileri tebrik ediyorum.

Emeği geçen herkese, jüri üyelerimize ve katılımcılarımıza teşekkür ediyorum.