Millet Kongre ve Kültür Merkezi'ndeki 2024-2025 Akademik Yılı Açılışi Törenine Katılım.

Gözden kaçırmayın

     BELEDİYE ŞEHİR TİYATROSU OYUNCU SEÇMELERİ BAŞLIYOR BELEDİYE ŞEHİR TİYATROSU OYUNCU SEÇMELERİ BAŞLIYOR

*Millet Kongre ve Kültür Merkezi'ndeki 2024-2025 Akademik Yılı Açılışi Törenine Katıldık

Rektörümüz Prof. Dr. Nurullah Okumuş, AFSÜ öğretim üyeleri ve öğrencilerimiz ile birlikte Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla düzenlenen 2024-2025 Yükseköğretim Akademik Yılı Açılış Töreninde üniversitemizi temsil etti.

Prof. Dr. Okumuş’a törende, Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Adem Aslan, Tıp Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. Necip Becit, Sağlık Bilimleri Fakültesi (SBF) Dekanımız Prof. Dr. Tolga Ertekin, Tıp Fakültesi öğrencisi Batuhan Çiçek, SBF öğrencisi Emirhan Gümüş, Eczacılık Fakültesi öğrencisi Ecem Güldar ve Diş Hekimliği Fakültesi öğrencisi Batuhan Akanlar eşlik etti.

Törende YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan birer konuşma yaparak yeni akademik yılının başarılı geçmesi temennisinde bulundular.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, törende yaptığı konuşmada, “Milletin teveccühüyle ülkeyi yönetme görevini devraldığımız günden beri gündemimizin en başına eğitimi yerleştirdik.

Okul öncesinden başlayarak yükseköğrenime kadar her aşama Türk eğitim sisteminin iyileştirilmesini temel önceliğimiz olarak belirledik” dedi.

Türkiye'de üniversite sayısının 76’dan 208'e yükseltildiğini, öğrenci sayısının 7 milyona çıkarıldığını ve eğitim bütçesinin 341 milyar liraya ulaştığını açıklayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, bilimsel yayın sıralamasında dünya genelinde 17. sıraya yükselen Türk üniversitelerinin kısa vadede ilk 10'a girmeyi hedeflediklerini belirtti. Ayrıca, misafir öğrencilerin Türkiye ekonomisine 3 milyar dolarlık katkı sağladığını ve ikna odalarından geçilerek girilen üniversite utancına son verdiklerini ifade etti. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan şöyle konuştu: “Türkiye'nin yükseköğrenimde yakaladığı ivmede; terörün, şiddetin, kavganın, çatışmanın ve uzun yıllar üniversitelerimizi esir alan ideolojik baskı ortamının ortadan kaldırılmasının çok önemli payı bulunuyor. Zira huzurun olmadığı bir üniversitede ne akademik eğitim olur; ne bilimsel çalışma, araştırma için mümbit ortam olur.

 Türkiye, bunun acısını özellikle 70'li yıllarda yaşamış ve bedelini çok ağır ödemiş bir ülkedir. Sizlerin de vakıf olduğu üzere geçmişte üniversitelerimiz vesayet odakları tarafından demokrasi ve hukuk dışı arayışlara alet edilmiştir. Gerek 27 Mayıs'a, gerek 12 Eylül'e, gerekse 28 Şubat dönemine giden yolun taşları, üzülerek söylüyorum, üniversiteler üzerinden döşenmiştir. Bu karanlık günler artık geride kalmıştır.”

Tören sonunda Yükseköğretim Kurulu’nun 2024 Üstün Başarı Ödüllerine layık görülen bilim insanlarını tebrik ederek ödüllerini veren Cumhurbaşkanı Erdoğan, kendilerinden nice başarılar beklediklerini söyledi.