Yenilikçi Eğitim ve Araştırma Derneğinden Erasmus+ Destekli Su Kaynaklarını Koruma Projesi

Gözden kaçırmayın

TRT’nin 10 yıldır büyük bir heyecanla düzenlediği Geleceğin İletişimcileri Yarışması Ödül Töreni’ne katılmaktan büyük bir memnuniyet duydum.TRT’nin 10 yıldır büyük bir heyecanla düzenlediği Geleceğin İletişimcileri Yarışması Ödül Töreni’ne katılmaktan büyük bir memnuniyet duydum.

 

Yenilikçi Eğitim ve Araştırma Derneğinin ilk Erasmus+ Projesi olan ve Polonya, Portekiz ve Macaristan ortaklığıyla yürüttükleri 2023-2-PL-01-KA210-SCH-000176884 numaralı projeleri, suyun önemini vurgulamak ve su kaynaklarını korumak için bireyler ve kurumlar arasında farkındalık yaratmak amacıyla “Su kardeşliğine katıl (Join the water brothers and sisters)” “Sade ve güvenli tut, hayatın özü (Life Essence, keep it Simple, keep it Safe (“LESS”) mottosuyla yola çıktı. Geçtiğimiz mayıs ayında Polonya’nın Slupsk şehrinde başlayan hareketlilik eylül ayında Macaristan’ın Budapeşte şehrinde devam etti.

Dernek başkanı Prof. Dr. Gürbüz OCAK öğrenciler, öğretmenler ve topluluklar aracılığıyla su kirliliği,

su tasarrufu ve su yönetimi konularında bilinç oluşturulmasını hedeflediklerini belirtti. 

Budapeşte hareketliliğine katılan Prof. Dr. İjlal OCAK ise projelerinde ayrıca çevresel duyarlılığı artırarak iklim değişikliğiyle mücadele etmenin ve su yönetiminde eğitim sağlamanın da öncelikleri arasında yer aldığını vurguladı. Sıradaki durakları ocak ayında Portekiz olacak grup proje çıktılarının yaygınlaştırılması için de çalışmalarda bulunacaklarını belirttiler.