-

Gözden kaçırmayın

Afyonkarahisar Sağlık Bilimleri Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nurullah Okumuş Dünya Yürüyüş Günü'ne dikkat çektiAfyonkarahisar Sağlık Bilimleri Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nurullah Okumuş Dünya Yürüyüş Günü'ne dikkat çekti

Emzirme Haftası dolayısıyla Afyonkarahisar Sağlık Bilimleri Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nurullah Okumuş bir mesaj yayımladı. Rektör Okumuş, anne sütünün önemine dikkat çekerek, emzirmenin sağlık açısından taşıdığı faydaları vurguladı.

Emzirme Haftası, her yıl dünya genelinde çeşitli etkinliklerle kutlanıyor. Bu hafta, annelere emzirmenin önemi hakkında bilgilendirme yapılması ve toplumda bilinçlendirme sağlanması amacıyla düzenleniyor. Rektör Okumuş, annelerin çocuklarının sağlıklı bir şekilde büyümesi için emzirme sürecine aktif katılım göstermelerine teşvikte bulundu.

Okumuş, yaptığı açıklamada; 'Anne sütünün, bebeklerin bağışıklık sistemini güçlendirdiğini, fiziksel ve zihinsel gelişimlerine katkı sağladığını unutmamalıyız. Bu önemli süreçte annelere destek olmalı, emzirmenin yaygınlaşması için çaba göstermeliyiz' ifadelerine yer verdi.