ELEŞTİRİYE EYVALLAH AMA TEHDİTE ASLA

Gözden kaçırmayın

Belediye Başkanı Kahveci, Dünya Hayvanları Koruma Günü Etkinliklerine KatıldıBelediye Başkanı Kahveci, Dünya Hayvanları Koruma Günü Etkinliklerine Katıldı

 


Afyonhaberturk.com---Egeilkhaber.com imtiyaz sahibi FarukKILINÇ, Gazeteci Nail Azbay'a yapılan tehdit ve hakaretlerin bir suç olduğunu belirterek; " Eleştiri yapılabilir ancak tehdit asla yapılamaz. 
Siyasetçilerin gazetecileri tehdit etmesi suçtur. 
Gazetecileri tehdit etmeyi alışkanlık haline getiren siyasetçileri kınıyoruz. 
Meslektaşlarımızı tehdit eden siyasetçileri kınamayarak, cezalandırmayarak sahip çıkan, şiddeti normalleştiren tüm partilerin olası bir saldırı ya da gazeteci cinayetinde suç ortağı olacaklarını, onları sorumlu tutacağımızı bir kez daha hatırlatıyoruz"dediler.

Gazeteci Nail Azbay’a bir takım kişiler tarafından tehdit ve hakaretler yapıldı. 

Afyonkarahisar’da hemen hemen hergün tehdit, hakaret hatta darp hareketlerine bir yenisi daha eklendi.

Gazeteci Nail Azbay, kendisine yapılan hakaretleri köşesinde kaleme aldı.

Gazeteci Azbay, Afyon Postası’nda kaleme aldığı köşe yazısında gece vakti alkollü bir şekilde CHP’li bir meclis üyesinin kendisini aradığını kaleme alarak bu kişiye, “Ben senin iki kadeh içtikten sonra arayacağın, gevezelik yapacağın kişi değilim” diye cevap vermişti.

Afyonkarahisar Belediyesi’nin CHP’li Meclis Üyesi Gökhan Günal’ın abisi Namık Günal, sosyal medya hesabı üzerinden Gazeteci Nail Azbay’a “kalemini kırarım” göndermesi yaptı. Azbay’dan yanıt gecikmedi: “Sen değil, alayınız gelsin, yine de doğru bildiğimi ve inandığım hakikati yazmazsam namert olayım” dedi.

 

Afyonyerelhaber.com olarak Gazeteci arkadaşımız Nail Azbay’a yapılan bu hakaret ve tehditleri camiamıza yapılmış sayıyor ve şiddetle kınıyoruz.

Bir gazeteci eğer yalan-yanlış haber yapıyorsa bunun hak arama yolları vardır. Gazeteci her türlü eleştirilebilir ama söz konusu tehdit olunca asla kabul edilemez.

Meslektaşlarımızı tehdit eden siyasetçileri kınamayarak, cezalandırmayarak sahip çıkan, şiddeti normalleştiren tüm partilerin olası bir saldırı ya da gazeteci cinayetinde suç ortağı olacaklarını, onları sorumlu tutacağımızı bir kez daha hatırlatıyoruz.

GAZETECİYİ TEHDİT ETMEK SUÇTUR

Hukuk, bu ülkede yaşayan her yurttaşın can güvenliği için vardır.

Parti yöneticileri ve milletvekilleri hukuktan muaf değildir.

Siyasetçilerin gazetecileri tehdit etmesi suçtur. Gazetecileri tehdit etmeyi alışkanlık haline getiren siyasetçileri kınıyoruz.

İktidar ve muhalefet temsilcileri demokrasi açısından normalleşme istiyorlarsa gazetecilere yönelik hedef gösterme ve saldırılara karşı durarak, kınayarak, cezalandırılma yollarını açarak başlamalıdır. Valilik ve Emniyet Müdürlüğümüze de gazetecilerin tehdit edilmesinin de suç olduğunu hatırlatıyor ve hedef gösterilen meslektaşlarımızın can güvenliğinin sağlanmasını istiyoruz. Hedef gösterilen meslektaşlarımıza ‘geçmiş olsun’ diyoruz

Faruk KILINÇ-Afyonhaberturk.com -Egeilkhaber.com    İMTİYAZ SAHİBİ