AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Ali Özkaya, Afyonkarahisar’ın düşman işgalinden kurtuluşu münasebetiyle bir mesaj yayınladı. 

Gözden kaçırmayın

Tepebaşı İlçe Başkanlığı Şirintepe Mahallesi'nde Üye Kayıt ve Tanışma Bilgi Alma Standı DüzenlediTepebaşı İlçe Başkanlığı Şirintepe Mahallesi'nde Üye Kayıt ve Tanışma Bilgi Alma Standı Düzenledi

Afyonkarahisar’ın İstiklal Harbi’nde de önemli bir konuma sahip olduğunun altını çizen Milletvekili Özkaya, “Kurtuluşumuzun ve Kuruluşumuzun şehri Afyonkarahisar, düşman kuvvetlerinin Anadolu’dan atılması sürecinde de önemli bir nokta olmuştur. Tarih boyunca asla esarete boyun eğmeyen  aziz milletimiz, imkansızlıklar içerisinde bir tarih yazmış, küllerinden yeniden doğmuştur.

25 Ağustos 1922 tarihinde Gazi Mustafa Kemal komutasındaki ordularımız, vatan, bayrak, namus ve mukaddesat uğruna amansız bir mücadele vererek, Afyonkarahisar’ın işgaline 27 Ağustos 1922 günü son vermiştir. Afyonkarahisar’ın kadirşinas halkı da bu işgale karşı Hoca Şükrü tarafından kurulan Çelikalay gibi birliklere katılarak mücadele etmiştir.” dedi. 

Milletvekili Özkaya, tarihten alınan ilham ile Türkiye Cumhuriyeti’nin muazzam bir noktaya geldiğini ifade ederek, “Milletimizin asil duruşu ile geldiğimiz nokta her alanda bağımsız ve gelişmiş, muassır medeniyetler seviyesine ulaşmış bir Türkiye hayali ile tarihten aldığımız bu kutsal emaneti hep birlikte devredeceğiz.

Bu anlayış ile milletimizin her bir ferdinin, şehit kanları ile sulanmış bu aziz vatan için büyük ödevleri vardır. Bugün bizlere düşen Türkiye’yi daha iyi noktaya taşıyacak vatanına, bayrağına, milletine ve mukaddesatına bağlı yeni nesiller yetiştirmektir. 

Çünkü düşman hala fırsat kollamakta, ülkemizi maddi ve manevi işgal ederek, cennet vatanı sömürmek için beklemektedir. Aziz Milletimizin bu hususta uyanık olma mecburiyeti olduğu gibi maddi ve manevi işgale karşı halen devam eden saldırılara asla müsaade etmemesi ayrıca bir vatandaşlık ödevidir.” dedi. 

Afyonkarahisar’ın düşman işgalinden kurtuluşunun 102’inci yılında, Afyonkarahisar Milletvekili olarak hizmet etmekten büyük bir gurur duyduğunu ifade eden Milletvekili Özkaya, “Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları, Kahramanlıkları ve tarihe yazdıkları şanlı destan ile bu toprakları bizlere vatan kılan aziz şehitlerimizi, isimleri her an kalbimizde yaşayan İsmail Şükrü Hocalar ve nicelerini rahmet, minnet ve saygı ile yad ediyorum.

 Aziz Afyonkarahisarlıların kurtuluş gününü en kalbi duygularımla tebrik ediyorum” dedi.