Anne Sütünün Teşviki ve Bebek Dostu.

Gözden kaçırmayın

Afyonkarahisar Sağlık Müdürlüğünden  15 Eylül Dünya Lenfoma Farkındalık Günü.Afyonkarahisar Sağlık Müdürlüğünden 15 Eylül Dünya Lenfoma Farkındalık Günü.

"Sağlık Bakanlığı tarafından 1991 yılından itibaren anne ve çocuk sağlığı hizmetleri kapsamında çocuk sağlığının korunması, hastalıkların azaltılması, ölümlerin önlenmesi amacıyla diğer çocuk sağlığı programlarına paralel olarak “Anne Sütünün Teşviki ve Bebek Dostu Sağlık Kuruluşları Programı” yürütülmektedir.

“Anne Sütünün Teşviki ve Bebek DostuSağlık Kuruluşları Programı” kapsamında Bebek Dostu Destekleyici Kuruluşta 7 Adım kriterlerini yerine getiren kurum ve kuruluşlara Bebek Dostu Destekleyici Kuruluş unvanı veriliyor. İl Sağlık Müdürlüğünde de söz konusu unvanı almak üzere  çalışmalar devam ediyor. “Bebek Dostu Destekleyicisi Kuruluşta 7 Adım” stratejileri çerçevesinde, emzirme odası ve anne bebekle ilgili alanlarda gerekli fiziksel düzenlemelerin ardından, İl Sağlık Müdürlüğünde görev yapan bütün personelin iki saatlik eğitimleri de tamamlandı. Bütün kıstaslar sağlandıktan sonra gerekli dosya düzenlenip Sağlık Bakanlığı “Bebek Dostu Üst Komitesi” ne sunulacak. Komite tarafından uygun görüldüğü takdirde İl Sağlık Müdürlüğü de Bebek Dostu Destekleyici Kuruluş unvanı alacak.

Adı geçen unvan İlimizde;  Özdilek, AFİUM ve Park Afyon AVM’ler, Sosyal Güvenlik Kurumu, Adliye, Maliye ve AFTAŞ Otogar İşletmesi olmak üzere yedi kuruma verilmişti.