Her Cuma İkramlar Yapılacak

Gözden kaçırmayın

Kütahya'da Doğa Yürüyüşü EtkinliğiKütahya'da Doğa Yürüyüşü Etkinliği

Vali Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı, Vakıflar Bölge Müdürlüğü ve Afyonkarahisar İl Müftülüğü iş birliğinde Cuma namazı sonrası İmaret Camiinde gerçekleştirilen etkinliğe katıldı.

 Etkinlik kapsamında vatandaşlara çeşitli ikramlarda bulunuldu.

Caminin adını aldığı Gedik Ahmet Paşa’nın Fatih Sultan Mehmet Han’ın sadrazamı olduğunu hatırlatan Vali Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı, Gedik Ahmet Paşa’nın 1472 yılında camiyi hem bir cami hem de küllliye olarak inşa ettirdiğini söyledi.

Caminin halk arasında “İmaret Camii” olarak anıldığını ve buranın bu şekilde anılmasının aslında her Cuma bin kişilik yemek ikramı yapılan bir vakfının olmasından ileri geldiğini belirten Vali Yiğitbaşı, caminin kuruluşundan 2 yıl sonra her Cuma ihtiyaç sahibi vatandaşlara yemek ikramında bulunulduğunu kaydetti.

 

Vakıflar Genel Müdürlüğünün ülke genelinde olduğu gibi Afyonkarahisar’da bulunan vakıf eserlerine sahip çıktığına ve kuruluş amaçlarına göre müsemma olarak devamını sağladığına değinen Vali Yiğitbaşı, “Bizler Vakıflar Bölge Müdürümüz ve İl Müftülüğümüzle bir araya geldik.

 İmaret Camiimizin asli vakfiye anlamına tekrar ulaşması için ne yapabiliriz dedik.

 Yıllardır bu hizmet burada verilemiyordu. Zafer Haftası öncesi güzel bir cuma gününde başlangıç yapmış olduk. İnşallah her Cuma burada bin kişiye yemek ikramında bulunacağız.

 Caminin yaptırılış amacı aslında buydu. Şimdiden sonra da her Cuma ve inşallah hayırseverlerin desteği ile diğer günlerde de bu yemek ikramının süreceğini düşünüyorum. Vatandaşlarımıza bu müjdeyi buradan vermiş olalım. Bu anlamda bizlere destek olan Vakıflar Genel Müdürü Sinan Aksu beyefendiye, Bölge Müdürümüze ve İl Müftülüğümüze teşekkür ediyorum” dedi.

İnşallah Bundan Sonra da Devam Eder

Geleneğin bundan sonraki süreçte de süreceğine inandığın söyleyen Vali Yiğitbaşı, “Müslümanlar olarak bizler insan odaklı bir medeniyetin evlatlarıyız.

Bizler için bu hayat birtakım iyilikleri bu dünya hayatında gerçekleştirip sonrasında bu vakfettiğimiz iyilik ve güzellikler sebebiyle öldükten sonra da Sadaka-i Cariye denilen bu hayırların kendi hesabımız yazılacağına inanıyoruz.

 Bugün ikram edilen yemeklerin Gedik Ahmet Paşa’nın hayrına yazılmasını istiyoruz.

 Bizlerden sonra da başlattığımız bu güzel hayrın süreceğine inanıyorum” şeklinde konuştu.

Vali Yiğitbaşı konuşmasının ardından vatandaşlara yemek ikramında bulundu.