BU SİTEYE İNSAN ELİ DEĞMİYOR TEK ÇALIŞANI YAPAY ZEKA…

Gözden kaçırmayın

7-8 Eylül’de gerçekleştirilecek Dünya Motorkros (MXGP) Şampiyonası’na iletişim sponsoru TÜRKSAT oldu.7-8 Eylül’de gerçekleştirilecek Dünya Motorkros (MXGP) Şampiyonası’na iletişim sponsoru TÜRKSAT oldu.

Türkiye’nin gazetecilik krizi, bir haber sitesi enflasyonu olarak geri döndü.

Düşük maliyetlerle ve çoğunlukla asgari teknik bilgiyle oluşturulan haber içerikli web sitelerinin sayısında ciddi artış meydana geldi.

Haber muhabirlerinin sürekli sahada olmaları, güncel gelişmeleri veya sosyal medya üzerinden yapılan açıklamaları kaçırmalarına sebep oluyor.

Yapay zeka ve insan gazeteciliğinin entegrasyonuyla yeni bir çağ başladı. Bu yenilikçi yaklaşım, medya sektöründe yapay zekanın kullanımını ve gazetecilik standartlarını yeniden tanımlıyor.

Bu alanda Türkiye çapında bir ilki gerçekleştiren ve habercilikte yapay zeka kullanımını oluşturan RTECH Teknoloji A.Ş hiçbir şekilde insan eli değmeden kendisini güncelleyebilen bir web haber sitesini hizmete açtı.

RTECH Teknoloji A.Ş’nin geliştirdiği www.haberyaz.com.tr destekli www.habergo.com.tr 7/24 kendisini güncelleyip, tüm gelişmeleri takip eden, anında haberleştirip sitesinde yayınlayan bir haber sitesi haline geldi.

www.habergo.com.tr internet haber sitesi, yapay zeka haberciliği sayesinde hergün binlerce kaynak geziyor, haberi merkezinden alıyor, düzenleyip fotoğraflarıyla birlikte yayına alıyor.

Tüm kamu kurumları, özel şirketler, bürokratlar, STK, spor kulüpleri gibi binlerce kaynağı dakikalar içinde inceleyen, verilen beyanatları, yapılan paylaşımları anında 5N1K tekniği ile haber haline getiren, güvenilir kaynaklardan gelen bilgileri sentezleyerek doğru ve tarafsız haberleştiren www.haberyaz.com.tr yapay zeka haber merkezine abone olan www.habergo.com.tr’ye hiçbir şekilde insan eli değmeden güncelleniyor.

Kısa zamanda arama motorlarında kendisini gösteren web sitesindeki yapay zeka haberleri, tamamen google ve diğer arama motorlarının algoritmalarında en çok aranan kelimeler arasından oluşturuluyor.

İnsan eli değmeyen web haber sitesi, yapay zeka ve insan editoryal denetiminin kusursuz bir birleşimini sergiliyor.

Yapay zeka tarafından oluşturulan haber sitesi, çeşitli dillerde haber sunma yeteneğiyle dikkat çekiyor.

Aynı şekilde; www.haberyaz.com.tr abonesi olan, turkpolitics.com, turkiyeilkhaber.com, gibi şu anda yüzlerce web sitesi sitelerini yapay zeka modülü ile güncellemekte ve insan eli değmemektedir.