Elektrik dağıtım şirketi OEDAŞ, Afyonkarahisar’da güvenli ve sürdürülebilir enerji arzı sağlamak için bakım-onarım çalışmalarına aralıksız devam ediyor.

Gözden kaçırmayın

Kütahya'da Doğa Yürüyüşü EtkinliğiKütahya'da Doğa Yürüyüşü Etkinliği

 

Elektrik dağıtım şirketi OEDAŞ, Afyonkarahisar’da güvenli ve sürdürülebilir enerji arzı sağlamak için bakım-onarım çalışmalarına aralıksız devam ediyor. OEDAŞ Afyonkarahisar İl Müdürü Cafer Demir, “Bu yıl saha bakım-onarım çalışmaları için 114,9 milyon TL’lik bütçe ayırdık. Yılbaşı itibarıyla başladığımız çalışmalarımız aralıksız devam ediyor. Hedefimiz bu çalışmalar neticesinde kesintileri bir önceki yıla göre yüzde 20 azaltmak.” dedi.

 

Afyonkarahisar, Bilecik, Eskişehir, Kütahya ve Uşak’ta elektrik dağıtım hizmeti veren Osmangazi Elektrik Dağıtım AŞ (OEDAŞ), enerji dağıtım şebekelerinin kalitesini korumak ve verimliliğini artırmak için yıl boyunca bakım-onarım çalışmaları yapıyor. OEDAŞ Afyonkarahisar İl Müdürü Cafer Demir, bu yıl Afyonkarahisar’da yaptıkları çalışmalar ve bu çalışmalar neticesinde ulaşmak istedikleri hedefler hakkında bilgi verdi.

 

“Afyonkarahisar’ın enerji altyapısını güçlendiriyoruz”

 

Bakım-onarım çalışmaları ile Afyonkarahisar’ın enerji altyapısını güçlendirmeye odaklandıklarını söyleyen Demir, “Bu kapsamda enerji hatlarında, trafolarda, enerji besleme noktalarında ve aydınlatmalarda çalışmalar yapıyoruz. Bu yıl bakım-onarım bütçemizi bir önceki yıla göre yüzde 57,9 artışla 114,9 milyon liraya çıkardık. Çalışmalarımız Ocak ayından bu yana devam ediyor, yıl

sonuna kadar da aralıksız sürecek. Bunun neticesinde kesintileri 2023 yılına göre yüzde 20 azaltmayı hedefliyoruz. Şehrimizdeki enerji dağıtım şebekelerinin esnek ve etkin yöntemi ile geleceğin akıllı şebekelerinin kalitesinin korunması, bununla birlikte verimliliğinin artması için bakım-onarım çalışmalarımızı önümüzdeki dönemde de sürdüreceğiz.” diye konuştu.

 

8.199 adet aydınlatma armatürünün bakım-onarımı yapılacak

 

Demir, 2024 yılı bakım-onarım çalışmaları kapsamındaki çalışmaları ise şu sözlerle anlattı; “Bu yıl sonuna kadar 2.393 km alçak gerilim havai hat, 3.373 km orta gerilim havai hat, 801 adet dağıtım trafosu, 8.199 adet aydınlatma armatürü ile 314 adet DM/İM/KÖK bakım-onarımını tamamlamayı hedefliyoruz. Bununla birlikte kesinti azaltma hedefimize ulaşmak için 410 adet alçak gerilim direği, 20 adet orta gerilim direği, 93 adet modüler hücre ve 13,85 km yer altı kablosunun bakımını yapacağız. Böylece Afyonkarahisar genelinde 162 köy ve kasabada enerji sürekliliğine katkı sağlayacağız.’’

 

Çalışmalar iletişim kanallarından duyuruluyor

 

Bakım-onarım çalışmaları esnasında can, mal ve çevre güvenliği için mevzuata uygun şekilde zorunlu olarak elektrik kesintisi yapmak durumunda olduklarını hatırlatan Demir, bu kesintileri en az 5 gün önce OEDAŞ’ın web sitesinde yayınladıklarını, tüketicilerin Afyonkarahisar’da yapılacak çalışmalarla ilgili olarak 7 gün 24 saat hizmet veren ALO 186 OEDAŞ Çözüm Merkezi, OEDAŞ 186 mobil uygulaması, 0222 186 00 00 numaralı OEDAŞ WhatsApp hattı, SMS ve e-posta üzerinden de bilgi alabileceğini ifade etti.

 

Bölgelerinde gerçekleşecek planlı çalışmalar hakkında bilgi sahibi olmak isteyen tüketiciler, ALO 186 OEDAŞ Çözüm Merkezi’ni arayıp bilgi güncellemesi yaparak SMS bildirimi alabili