ŞAHANOĞLU VE TURABİ KİTABINI İMZALADI

Gözden kaçırmayın

Ertugrul Gaziyi anma ve Söğüt şenlikleri Çoşkuyla KutlandıErtugrul Gaziyi anma ve Söğüt şenlikleri Çoşkuyla Kutlandı

Eğitimci - yazar,  Ahmet Hidayet  Şahintepe,  iki eserini    buluşturdu. 1990  yılında Sahipata  İlkokulundan  mezun ettiği, Başkan Burcu  (Pala) Köksal ile, yeni kitabı  “Şahanoğlu ve Turabi'' Kitabını, Başkan  Burcu Köksal’a imzalayarak,  tanıştırdı,  buluşturdu ve hediye etti....

 Kitabın Özeti

Ben tasavvuf  aleminin  unutulmaya yüz tutan, Afyon’da Şahanoğlu (Şahinoğlu) olarak bilinen  Şahanoğlu’nun  torunuyum.

Şahanoğlu kimdir? 1837 Afyon doğumlu olup, Asıl adı İbrahim’dir. Afyonkarahisar’ın önemli evliyalarındandır.

Şahanoğlu, Hanedan Lokantası arkasındaki, Şehre küstüm parkındaki  Turabi Hazretlerinin, (Ulul Emir Halil)  30  yıl civarı can ciğer  dostudur.

Peki Turabi Hz. kimdir? Kısaca

1850'ye doğru, Turabi Hz. leri, sarayda vezir iken, İstanbul‘da Tasavvuf  Aleminin önde gelen önemli isimlerinden Ömer Şeyh tarafından, Afyon'a görevlendirilmiştir.

Bu alanda 1945 den itibaren günün şartlarına göre ve ulaşabildikleri kadarı ile kitaplar yazılsa da genelde,  şairlik yönleri ele alınmıştır.

Birde bunların arkadaşı,  Harabi (Ciloğlu Deli Bekir)  vardır. Bu üçü birbirinden ayrılamaz  sac ayağı misalidir.

Ben Şahanoğlu’nun torunu olarak bu üç Allah dostlarının şairlik ve erenlik, yönlerini birleştirilerek, büyük dedemlerden ve babamdan   öğrendiklerimi kaleme aldım.

‘’ŞAHANOĞLU VE TURABİ " adı altında, belgeler ışığında  bir kitap haline  getirdim.

Hazırladığım bu kitabın ilimizin manevi  kültürel değerini yansıtan ve gelecek kuşaklara  aktarılmasına vesile olabilecek bu eserinden, Afyonkarahisar ili  İl  ve ilçe Müftülük  Kütüphanelerine  demirbaşına  kaydedilmek  üzere   hediye etti.