CHP İl yönetim kurulu üyeleri Türk-iş il temsilciliğinde sendika temsilcisiyle bir araya geldi.

Gözden kaçırmayın

Tepebaşı İlçe Başkanlığı Şirintepe Mahallesi'nde Üye Kayıt ve Tanışma Bilgi Alma Standı DüzenlediTepebaşı İlçe Başkanlığı Şirintepe Mahallesi'nde Üye Kayıt ve Tanışma Bilgi Alma Standı Düzenledi

 


Ev sahipliği, misafirperverliği ve bizi sendika temsilcilerimizle buluşturduğu için Türk-iş başkanımız Muharrem Uslu’ya teşekkür ediyoruz.

2024 yılında emekli olan bir işçi 2025 yılında emekli olacak bir işçiye göre %34 daha fazla maaş alıyor. Bu durum tecrübeli personelin kaçarcasına emekli olmasına sebep oluyor. Acilen bir düzenleme getirilmezse tüm kurumlarda büyük bir zaafiyet oluşacak.

 İşçiler memurla aynı işi yapıyorsa aynı maaşı almak istiyor.

Eşit işe eşit ücret talebi acilen yerine getirilmeli.  Kit olarak bilinen kamu iktisadi teşebbüslerinde çalışan ve kadroya geçirileceğine söz verilen taşeron işçileri hala kadro beklemekte.

 Taşeron işçileri için yaşam her gün daha da zorlaşıyor.

 Coğrafi konum olarak ve fiziki yeterlilik olarak kara yolları bölge müdürlüğü olmamız çok uygunken hala şube müdürlüğü olarak hizmet vermekte.

Bu durum şehrimizin yüzlerce gencinin çalışmak için dışarıya gitmesine sebep oluyor.

Bugüne kadar çözülemeyen bu konun Afyonkarahisar millet vekilleri tarafından mecliste dile getirilerek çözüme kavuşturulması gerekiyor.