Belediye Baskankndan Örnek Davranis Gereksiz Masrafa Son

Gözden kaçırmayın

Afyonkarahisar'da bir araç cayır cayır yandıAfyonkarahisar'da bir araç cayır cayır yandı

 

 

Susuz yerel yönetiminin beldenin kanaat önderleriyle birlikte aldığı ortak kararda yuva kuran gençlerin düğün masrafları altında ezilmemeleri ve bu noktada Susuz Beldesinin örnek teşkil etmesi amaçlanıyor.

 

 Afyonkarahisar Merkez’e bağlı Susuz Belediye Başkanı İbrahim Işılak, Susuz Belediye Meclisi Üyeleri ve mahalle muhtarları ile toplanarak 2 Ağustos 2024 tarihi itibariyle belde sınırlarında düğün masraflarını azaltılması için bir ortak karar aldıklarını açıkladı.

Susuz Belediye Başkanı İbrahim Işılak, belde yerel yönetiminin düğün masraflarının azaltılması ve yuva kuracak gençlerin maddi külfetinin azaltılması için aldıkları ortak kararı açıkladı.

 

Susuz Belediye Meclis üyelerinin imza altına ldıkları karar gereğince beldedeki düğünlerde uyulması önerilen kurallar şöyle belirlendi:

 

Düğünlerde yeni evlenecek gençlerimizi borç içinde bırakmak yerine 4 bilezik, 2 yüzük, 1 küpe olarak alınması ve bu durumun dışına çıkılmaması.

 

Nişanlarda gelen misafirlerden dolanarak sandıkla para toplamına son verilmesi.

 

Sokak düğünlerine son verilerek belde düğün salonunda düğünler gerçekleştirilmesi ve düğünlerin 3 gün yerine 1 gün yapılması halkımıza ekonomik katkı sağlayacaktır.

 

Düğünler de herhangi bir olumsuz duruma karşın silah atılması yasaktır ve jandarma ekipleri takipte olacaktır.

 

Yemek sadece 1 gün olacak şekilde ikram edilmesi.

 

Sosyal medya aracılıyla alınan eşyanın ve mahremiyetin göz önünde bulundurulmaması için görüntü paylaşımı yapılmaması.

 

Düğünler de alkolü içeceklerin verilmesi dinimiz açısından uygun olmadığı.

 

Kola türü asitli içecekler yerine geleneklerimizde olduğu gibi şerbet türü içeceklerin ikramı değerli belde halkımızın menfaatine olacaktır.

 

Dış çekim ve benzeri fuzuli masrafların önüne geçilmesi.

 

Beldemizin eski değerleri olan örf ve adetlerin yaşatılması.

 

İhtiyaç dışı kılık kıyafetlerin alınmaması, balayı gibi sonradan oluşan masrafların kaldırılması bunu yerine evlenen çiftlerin ekonomisine destek verilmesidir. Tüm bunlar değerli halkımızın ve gelecek nesilleriniz olan evlatlarınızın hayatını olumsuz etki edecek faaliyetlerden kaçınılmasını sağlayarak beldemizin örnek olacak şekilde adetleri yerine getirilmesini sağlayacaktır. Bu nedenle bu kararlara uyulmasını temenni ediyoruz.”

 

Susuz Belediyesi tarafından alınan bu kararların diğer belde ve köylerde de örnek olması bekleniyor.