Dünyanın Gözü Kulagı Afyonkarahisar’da Olacak

Gözden kaçırmayın

Yeni Eğitim-Öğretim Yılına Başarı DilekleriYeni Eğitim-Öğretim Yılına Başarı Dilekleri

 

Afyonkarahisar Valisi Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı, Dünya Motokros Şampiyonasının adeta Afyonkarahisar’ın dünyaya açılan bir penceresi konumunda olduğunu söyledi. Yiğitbaşı, “Medyada görünürlüğü çok yüksek bir şampiyon olması nedeniyle 7-8 Eylül 2024 tarihlerinde tüm dünyanın gözü yine şehrimizde Afyonkarahisar’da olacak. Şampiyona 6 kıtada 180 ülkede 3,5 milyar kişiye canlı ulaştırılacağına bu senede inanıyoruz.” dedi.

 

Dünya Motokros Şampiyonası MXGP Cumhurbaşkanlığı himayesinde, NG Afyon Sponsorluğunda düzenlenecek olan Motofes’in tanıtım toplantısı NG Afyon Otel’de gerçekleştirildi.

 

TOPLANTIYA GENİŞ KATILIM GERÇEKLEŞTİ

Tanıtım Toplantısının sunumunu ünlü spiker sunucu Emre Tilev yaptı. Toplantıya; Afyonkarahisar Valisi Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı, AK Parti Afyonkarahisar Milletvekilleri Av. Ali Özkaya, Av. İbrahim Yurdunuseven, Dr. Hasan Arslan, MHP Afyonkarahisar Milletvekili Mehmet Taytak, Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burcu Köksal, AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakaş, Belediye Başkan Yardımcıları Eylem Ayar, Ömer Yıldız, AFSÜ Rektörü Prof. Dr. Nurullah Okumuş, İl Emniyet Müdürü Mahmut Ay, ATSO Yönetim Kurulu Başkanı Hüsnü Serteser, ATSO Meclis Başkanı Mustafa Ali Çelikten, AK Parti İl Başkanı Av. Turgay Şahin, MHP İl Başkanı Ahmet Kahveci, İYİ Parti İl Başkanı Muhammet Mısırlıoğlu, İYİ Parti Merkez İlçe Başkanı İzzet Köken, Saadet Partisi Beytullah Karataş, Saadet Partisi Merkez İlçe Başkanı Hasan Hüseyin Uğurlu, DP İl Başkanı Hikmet Bülbül, Türkiye Motosiklet Federasyonu Asbaşkanı: Mahmut Nedim Akülke, NG Hotel Yönetim Kurulu Başkanı Hediye Güral Gür, Zaftoder Başkanı Ali Gümüşhan, Akrones Otel Genel Müdürü Ünal Özgen, kurum müdürleri, medya mensupları hazır bulundular.

 

“AFYON HALKINA DESTEKLER İÇİN TEŞEKKÜR EDİYORUM”

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından toplantının açış konuşmasını Türkiye Motosiklet Federasyonu Asbaşkanı Mahmut Nedim Akülke yaptı. Cumhurbaşkanlığı himayesinde gerçekleşen çok önemli bir etkinliğe imza atılacağını belirten Akülke, “Türkiye ve Afyonkarahisar’ın adının bir adım daha öne çıkması için, 2018 yılından beri gerçekleştirdiğimiz Dünya Motocross Şampiyonası’nın tanıtım toplantısı için bir araya geldik. Bu sürecin başında Sayın Cumhurbaşkanımızın himayelerine alarak organizasyonu daha ileri taşıma hayallerimize ortak oldu. Bizimle bu süreçte birlikte çalıştığımız bakanlarımız, valilerimiz, milletvekillerimiz, belediye başkanlarımıza Afyonkarahisar’ımızın tüm sivil toplum kuruluşlarına, medyamıza ve bizi yalnız bırakmayarak rekor kırdıran başta Afyonkarahisar halkına ve motosiklet camiasına çok teşekkür ediyoruz. Bu yıl himayemizin devam etmesine büyük destek veren başta Sayın Valimiz Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı’na ve organizasyonun gerçekleşmesinde her aşamada bize destek veren Sayın Belediye Başkanımıza, Belediye Başkan Yardımcılarına, bizimle birlikte çalışan destek veren tüm belediye çalışanlarının değerli çalışanlarına değerli destekleri için teşekkür ediyorum.” dedi.

 

“NG AFYON OLARAK MOTOFEST’E SPONSOR OLMAKTAN GURURLUYUZ”

NG Hotel Yönetim Kurulu Başkanı Hediye Güral Gür, NG Afyon olarak bulundukları lokasyonun değerlerini ön plana çıkararak, kültürel ve sportif etkinliklerle destekleyip, Afyonkarahisar’ın kalkınmasına katkıda bulunmanın en büyük hedefleri olduğunu dile getiren Gür, “Termal turizminin önemini vurgulayarak şehrimizin bu alanda da öne çıkmasını sağlamak yine hedeflerimizin başında gelmektedir. Afyonkarahisar, tarih, kültür ve gastronomi alanlarında zengin bir mirasa sahip olup bu özellikleriyle öne çıkan kıymetli bir şehrimizdir. Şehrimizin bu zenginliği, 2019 yılında UNESCO’nun Yaratıcı Şehirler Ağına gastronomi dalında dâhil edilerek de tescillenmiştir. Şehrimiz, müzik festivalleri, ultra maratonlar, bisiklet turları ve gastronomi festivalleri gibi birçok etkinliğe ev sahipliği yapmaktadır. Bu etkinliklerin başında gelen ve dünyanın en önemli yarışlarından biri olan MXGP Türkiye bu yıl 7’inci kez Afyonkarahisar’da güzide şehrimizde gerçekleşmektedir. Motokros’un en iyilerini belirleyen bu şampiyonaya 25 farklı ülkeden 150’ye yakın motokroscu katılmaktadır. MXGP Türkiye alt kıtada 180 ülkede canlı yayınlarla Afyonkarahisar’ın tanıtımı açısından büyük bir öneme sahiptir. Afyonkarahisar’ın önemli etkinliklerinden biri olan MXGP kapsamında düzenlenecek ve 5 gün boyunca devam edecek Motofest etkinliğine NG Afyon olarak sponsor olmaktan gurur duyuyoruz. Bu büyük organizasyonun bir parçası olarak şehrimizin tanıtımına katkıda bulunmak bizim için büyük bir mutluluk ve onurdur. Kültüre ve spora verdiğimiz desteği her zaman sürdürmeye devam edeceğiz. Motofest, yalnızca motorspor meraklılarına değil, aynı zamanda zengin bir kültürel etkinlik programı sunarak geniş kitlelere hitap eden bir festivaldir. Bu etkinlik sayesinde Afyonkarahisar’ın tarihi, kültürel ve gastronomik zenginliklerini daha geniş kitlelere tanıtma fırsatını elde edeceğiz. Toplantımıza katılımcılarına katılımları ve değerli katkıları için sonsuz teşekkürler ediyorum. Etkinliklerin başarılı ve verimli geçmesi için katkıda bulunan tüm paydaşlarımıza da ayrı ayrı çok teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

 

“SPORUN VE SANATIN BİRLEŞTİRİCİ GÜCÜ ŞEHRİMİZİ GELİŞTİRECEK”

Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burcu Köksal, Afyonkarahisar kurtuluşun şehri, gastronominin şehri, medeniyetlerin buluştuğu, yolların kesiştiği Anadolu’nun kilidi bir şehir olduğunu ifade etti. Köksal, “Şehrimizi spor ve kültürün de merkezi yapmak için var gücümüzle çalışıyoruz. Eylül ayında Dünya Mototkros Şampiyonası ve Motofest bir kez daha Afyonkarahisarımız da düzenlenecek. Biz misafirperverliğimizle bir kez daha binlerce sporseveri ağırlamaya hazırlanıyoruz. Dünya Motokross Şampiyonası ve Motofest gibi prestijli organizasyonlara ev sahipliği yapmamız Afyonkarahisarımızın spor ve turizmi bir arada sürdürebileceğini de kanıtlamaktadır. Bu organizasyon sadece bir spor ve eğlence etkinliği olmanın ötesinde Afyonkarahisar’ımızın dünya çapında tanınmasına ve turizm potansiyelimizin artmasına da büyük katkı sağlayacaktır. Motokross hızın, cesaretin ve yeteneğin buluştuğu bir spor dalı. Bu şampiyonada dünyanın en yetenekli motokros sporcularını izleme fırsatı bulacağız. Afyonkarahisarımızın eşsiz doğası ve modern altyapısıyla birleşen bu heyecan dolu yarışlar hem katılımcılara hem de izleyicilere unutulmaz anlar yaşatacak. Bunun yanında Motofest ve motosiklet tutkunlarına hitap eden birçok etkinlik aynı zamanda konser ve gösteriyle şehrimiz tam anlamıyla bir festival havasına bürünecek. Bu büyük organizasyonlar sadece sporseverleri değil aynı zamanda müzik tutkunlarını gençleri ve dinamik bir atmosferi seven herkesi bir araya getirmektedir. 4-8 Eylül 2024 tarihleri arasında gerçekleşecek bu etkinlikte dünyanın en yetenekli motokros yarışçılarıyla adrenalin dolu anlar yaşanırken ülkemizin en sevilen sanatçılarının sahne alacağı konserlerle de coşkulu bir atmosfer oluşturulacak. Şehrimizin sosyal ve ekonomik yaşamına canlılık katacak olan etkinlik uluslararası arenada da Afyonkarahisar’ımızın tanıtımını da büyük katkı sağlayacaktır. Cumhurbaşkanlığımızın himayelerinde Valiliğimiz, Belediyemiz ve Türkiye Motosiklet Federasyonu koordinasyonunda gerçekleştirilecek bu organizasyonun Afyonkarahisar’ın uluslararası bir marka haline gelmesine büyük katkı sağlayacağına inanıyorum. Bu vesileyle valiliğimize, organizasyonun gerçekleşmesi için gece gündüz emek veren belediye emekçilerimize, katkıda bulunan sponsorlarımıza ve her şeyden önemlisi vergileriyle bu büyük organizasyonun gerçekleşmesini sağlayan Afyonkarahisarlı hemşerilerime teşekkürlerimi sunmak istiyorum. Sporun ve sanatın birleştirici gücü şehrimizi geliştirecektir. Söz konusu vatan ise gerisi teferruattır. Sizleri bu heyecan verici etkinliklerde birlikte olmaya ve Afyonkarahisar’ımızın misafirperverliğini yakından yaşamaya davet ediyorum. Katılımlarınızdan dolayı çok teşekkür ederim.” şeklinde konuştu.

 

“MOTOKROS BU TOPRAKLARA YAKIŞIR ŞEKİLDE YAPILACAK”

MHP Afyonkarahisar Milletvekili Mehmet Taytak, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın himayelerinde 2018 yılında başlayan ve bu dönem özellikle Afyonkarahisar Valisi Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı’nın gayretleriyle devam eden ve 7’cisini gerçekleştireceğimiz Dünya Motokoros Şampiyonası geçmişine bakıldığında çok güzel şeylerin yaşandığını söyledi. Taytak, şunları kaydetti: “Motokros Şampiyonasının geçmişinde çok güzel şeyler yaşadığımızı görüyoruz. Bu yıllar içerisinde Türkiye Afyonkarahisar’ı mermerinin, termalinin, doğasının dışında Dünya Motokros Şampiyonasıyla da tanımış oldu. Şehrimiz Allah’a şükürler olsun uzun yıllardır büyük etkinlikler yapıyor. Belediye Başkanımızın da ifade ettiği gibi dün devam eden, dün yapılan ve bugün devam etmesi gereken bütün projeler inşallah aynı anlayış içerisinde, aynı güzellik içerisinde ve bize yakışan birlik ve beraberlik içerisinde, bu topraklara yakışan güzellik içerisinde, gerçekleştireceği imanın içerisindeyim. Motokros Şampiyonası 7 yıl içerisinde bize niye kazandırmış? Dünyada bir ilk olan ödülü kazandırmış. Biz de ödül almışız. En güzel altyapı ve tanıtımla ilgili ödül almışız. Bu üç ödül dünyanın hiçbir ülkesinde aynı anda olmamış. Ama bunların tamamını Afyonkarahisar almış ve burada bu çalışmalar sırasında her zaman Afyonkarahisar’a dün yaptığı gibi NG holding bu konuda da bize destek vermiştir. Afyonkarahisarımız ödülü ilk aldığından itibaren başarılı çalışmalara devam etmiştir. İnşallah aynı başarıyı devam ettireceğiz. Sayın Valimizin önderliğinde, belediyemizin özverisiyle bizlerin destekleriyle inşallah önümüzdeki 7-8 Eylül 2024 tarihleri içerisinde, Afyonkarahisar’da yine dünyanın gıptayla bakacağı ve inşallah 2023 yılındaki hedefimizi daha da arttırarak daha yüksek oranda bir seyirciyle takip edilceğini düşündüğüm bu programın hayırlara vesile olmasını diliyorum. Emeği geçen her kardeşime, her görevlimize, her paydaşımıza teşekkür ediyorum.”

 

“AFYON HERŞEYİN EN İYİSİNE LAYIK”

AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Dr. Hasan Arslan, yaptığı konuşmada şu ifadeleri kullandı: “Afyonkarahisar her şeyin en iyisine layık. Afyonkarahisar Cumhuriyeti’nin kazanıldığı topraklar Lokumun en iyisi Afyonkarahisar’da. Türkiye’deki üç gastronomi şehrinden bir tanesi Afyonkarahisar’dadır. Mermerin en iyisi Afyonkarahisar’da. Çok şükür, Motokoros’un da en iyisi Afyonkarahisar’da. Bu da sayın vekilimizin biraz önce belirttiği ödüllerle de tescillenmiş durumda. Ben Afyonkarahisarlı olmaktan bir defa daha bu organizasyon dolayısıyla gurur duyuyorum. Çünkü bu organizasyon 3,5 milyar insana ulaşmış bir organizasyon. Her organizasyonun harcı değil tabi bu. İnşallah bu yılda bu organizasyonumuzla 100 binden fazla kişiye ev sahipliği yapmayı bekliyoruz. Dünyanın en iyi motokros sporcuları burada olacak. Sporseverler burada olacak. Bizde bundan mutlu olacağız. İnşallah şehrimizden memnun kalırlar. Termal turizmin de, termalin de en iyisi Afyonkarisar’da. Tarihi zenginlikler de Frig Vadisi’yle Afyonkarisar’da. Tüm bunların hepsini bir araya getirdiğimiz zaman Afyonkarahisar bence gelmeye, gezmeye, görmeye, kalmaya değer bir kent. Ben tüm sporseverleri ben bu organizasyona davet ediyorum.”

 

“ŞAMPİYONAYI HİMAYESİNE ALAN CUMHURBAŞKANIMIZA TEŞEKKÜR EDİYORUM”

AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Av. İbrahim Yurdunuseven, şöyle konuştu: “Motokrosun 7’inci büyük organizasyonunda bir arada olmanın mutluluğunu, gururunu yaşıyoruz. Türkiye’nin ve Afyonkarahisar’ın tanıtımına büyük katkı sağlayacak bir organizasyonla birlikteyiz. Motokrosun her organizasyonuna katılmaya gayret ettik. Çok güzel organizasyonlar yapıldı ve dünyanın 3,5 milyar insanına ulaşan bir organizasyon gerçekleştirildi. İnşallah tekrar böyle bir organizasyonla bir arada olacağız.

 Bu organizasyonu öncelikle himayelerine alan çok değerli Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a çok teşekkür ediyorum. Yine teşekkür etmemiz gereken kişiler var. Onları da burada tek tek söylemekte fayda görüyorum.

 Önceki dönem Maliye Bakanımız bu arsanın yerin tahsisini sağlayan Sayın Naci Ağbal’a çok teşekkür ediyoruz. O dönemde buranın olması için katkıda bulunan değerli vekillerimize, bakanımıza çok teşekkür ediyoruz. Yine buranın yapılmasında ve ilk yapıldığı yıl itibariyle de en iyi altyapı ödülünü alan, önceki dönem Belediye Başkanımız çok değerli Burhanettin Çoban’a, yine bunu devam ettiren çok değerli bir önceki dönem Belediye Başkanımız Mehmet Zeybek Bey’e ve bu sene yapılmasında, organizasyon yapılmasında katkılarını çok geniş bağlı tutan çok değerli Valimize ve Belediye Başkanına çok teşekkür ediyorum. Bu organizasyonlar, büyük organizasyonlar, ülkenin de, ilin de tanıtımında çok önemli.

 

Bir daha teşekkür etmek istiyorum ki belki de bu organizasyonda en büyük katkı payı olan çok değerli belediyemizin temizlik personeline, zabıtasına ve emniyet kuvvetlerimize çok teşekkür ediyorum. İnşallah ben de motor severleri, gastronomi severleri Afyonkarahisar’a davet ediyorum. Ve kazasız belasız bir şampiyonanın bitmesini de Cenap-ı Hak’tan niyaz ediyorum.”

 

“TÜM DÜNYAYI ORGANİZASYONU AFYON’DAN SEYRETMEYE DAVET EDİYORUM”

AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Av. Ali Özkaya, şunları söyledi: “İbrahim Yurdunuseven milletvekilimizin de söylediği gibi gerçekten bu fikrin ortaya atılmasından uygulanmasına kadar emeği geçen tüm önceki yöneticilerimize tek tek teşekkür borçluyuz. Organizasyonu himayesi altına alan Sayın Cumhurbaşkanımıza da ayrıca teşekkür ediyorum. Bunun ne kadar önemli olduğunu ve şehrimiz açısından da gerçekten ne kadar kıymetli ve değerli olduğunu takdir ederek Sayın Cumhurbaşkanımıza şükranlarımızı sunuyoruz. Geçen yıllarda da devam etmişti. İnşallah bu yıl yine artarak şehrimizin 3,5 milyar insanın izlediği tanıtımına vesile olan bu kıymetli organizasyona hep birlikte sahip çıkmaya devam etmemiz lazım. Yine NG Afyon Otelde AK Parti’nin kamplarında Sayın Maliye Bakanımıza o zamanki Belediye Başkanımız Burhanettin Bey bu arsayı ısrarla istediğinde Sayın Bakanımız ‘Bu kadar kıymetli bir arsayı vermemiz gerekiyor mu? Gerçekten şart mı?’ diye bir hayli direnmişti. Ama ilim milletvekilleri yöneticileri, Sayın Bakanımıza hepimiz ‘Bu şart sayın bakanım.’ dedik. ‘Bakacağız eğer gerçekten iyi ise devam ettireceğiz.’ dedi. Geldiğimiz nokta dört yüz bin kişinin yerindeyiz dedi. 3,5 milyar insana da ulaşan büyük bir organizasyon dünyadaki en iyi padok, en iyi pist ve en iyi organizasyonları kuran bir şehiriz. Böyle bir şehrin yöneticisi olmak hepimiz için gurur kaynağı. İnşallah bu organizasyonları devam ettirmek ve şehrimizi sporda da, kültürde de, sanatta da diğer alanlarda da ve şehrimizin ana üretim alanlarında da yarınlara taşımak hepimizin görevi diyorum. Bu vesileyle bu organizasyonu da emeğe geçen başta sayın Valimize ve diğer bütün yöneticilere, federasyonumuza, belediyemizin çalışanlarına, belediyemize teşekkür ediyorum. Hayırlara vesile olsun, kazasız belası olsun ve bütün dünyayı bu organizasyonu Afyonkarahisar’dan seyretmeye bekliyoruz diyorum.”

 

“ŞAMPİYONA AFYON’UN DÜNYAYA AÇILAN PENCERESİ”

Tanıtım toplantısının son konuşmasını Afyonkarahisar Valisi Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı yaptı. Vali Yiğitbaşı, şunları söyledi: “Cumhurbaşkanlığımız himayelerinde Türkiye Motosiklet Federasyonu, Afyonkarahisar Belediyesi, Valiliğimiz uhdesinde hep birlikte gerçekleştireceğimiz dünya çapında  motor sporu ve motor tutkunlarını bir araya getiren Dünya Motokros Şampiyonası’nın 2024 yılında 7’incisini düzenlemiş olacağız. İnşallah bu şampiyonanın hem şehrimize, hem ülkemize hayırlar getirmesini diliyorum 7-8 Eylül 2024 tarihlerinde düzenlenecek şampiyonada Dünya Erkekler Motocross Şampiyonası, Dünya Kadınlar Motocross Şampiyonası, Dünya Gençler ve Avrupa Motocross Şampiyonası ile aynı anda dört ayrı şampiyonaya yine binlerce sporseverin nefeslerini kesecek müsabakalara sahne olacak.

Bizde bunun ev sahipliği yapmış olacağız. 25’ten fazla takım, 150’den fazla yarışçı ve binlerce seyircisiyle bu yıl Türkiye Motofest ülkemizin 2024 yılındaki yine en büyük spor ve gençlik etkinliği olmaya adaydır. İnşallah bu konuda da iddialıyız. Biz çeşitli imkân ve vesileler yaratarak bildiğiniz gibi şehrimizi dünyanın her yerine tanıtmaya hem kendi ülkemize hem de dünyaya daha fazla anlatmaya, tanıtmaya gayret ediyoruz. Bilindiği gibi şehrimiz termal turizmde misafirlerimizi daha fazla ev sahipliği yapmakta, kendine çekmektedir. Bunun yanında kültür ve tarih gezileri, Mevlevilikten dolayı olan gerçekleşen inanç turizmi, doğa gezileri ve büyük taarruzun başlatıldığı Kocatepe Anıtı, aynı zamanda şehrimizin tarihi merkezindeki Ulu Camimiz UNESCO tarafından Dünya Mirası Listesi’ne kabul edildi. Ve bunun gibi pek çok eseriyle gelenleri büyülemeye devam ediyor.

Bu şampiyona gerek buraya gelerek seyredenler ve gerekse ekranlardan takip edenlerle, şehrimizin yakından tanınmasına bu şekilde vesile olmaktadır. Otellerimiz ve turizm tesislerimizle ziyaretçilerimizi en nitelikli şekilde ağırlama imkanlarına da sahip olduğumuzu gösteriyoruz. Tarihi Frig Vadimizi, Ayazini Köyümüzü, Tarihi Çarşımızı, tarihi konaklarımızı, camilerimizi, ziyaretçilerimizin sıklıkla uğradığı yerleri biz en güzel şekilde anlatmaya, tanıtmaya gerek Kültür Turizm Müdürlüğümüzle gerek Belediyemizin ilgili müdürlükleriyle hep birlikte daha fazla anlatmaya gayret ediyoruz. Jandarmamız, Gençlik Spor Müdürlüğümüz ve yine belediyemizin Türkiye Motosiklet Federasyonu’nun ilgili ekipleriyle gelen misafirlerimizi, yabancı, yerde tüm misafirlerimizi şehrimiz içerisinde en iyi şekilde ağırlamak için en güzel şekilde hazırlık yapıyoruz. 2018 yılından bu yana Motofest kapsamında şehrimizde motor sporcuları ve sporseverlerin yanı sıra 51 konser etkinliğinde 51 sanatçımızı da ağırladık. Motorsporları merkezinin ve festival alanının, şehrimizin 5 yıldızlı otellerine ve şehir merkezine yakınlığı ve aynı zamanda altyapı tesislerimizin donanımı sayesinde tüm sanatçılarımızı ve ekiplerini biz en iyi şekilde ağırladık. En iyi altyapı, en iyi padok ve en iyi tanıtım yapan ülke ünvanlarına ek olarak inşallah önümüzdeki dönemlerde yeni ödülleri de biz alacağımıza güveniyoruz, inanıyoruz. Bu anlamda çok da mütevazı olmak istemiyoruz.

Milletvekillerimiz ve önceki konuşmacılarımızda bahsettiler. Önceki dönemlerde bu ödüllere şehrimizin layık görülmesine vesile olan tüm bakanlarımıza, belediye başkanlarımıza, valilerimize katkı sağlayan herkese ben ayrı ayrı tekrar teşekkür ediyorum. 2023 yılında ki organizasyonu 400 bin kişinin yerinde izlediğini, aynı zamanda Türk-Sat destekleriyle 3,5 milyar potansiyel izleyiciye de tüm dünya çapında ulaştığını tekrar ifade etmek istiyorum. Bunun tanıtım ve kendi ülkemize ve şehrimizin tanıtımına olan maddi desteğinin de fark edildiğini düşündüğünü biliyoruz. Bu anlamda Dünya Motokros Şampiyonası adeta Afyonkarahisar’ın dünyaya açılan bir penceresi konumundadır. Medyada görünürlüğü çok yüksek bir şampiyon olması nedeniyle 7-8 Eylül 2024 tarihlerinde tüm dünyanın gözü yine şehrimizde Afyonkarahisar’da olacak. Türksat’la yaptığımız anlaşma sayesinde yine 6 kıtada 180 ülkede 3,5 milyar kişiye canlı ulaştırılacağına bu senede inanıyoruz. Yarıştan sonraki haftalarda buradaki yarışların 4’er hafta özetleri de tekrar tekrar yayınlanıyor. Burada Eurosport, Foxsport, Rayy, Red Bull, Brandsport, Flysport, Sport TV, TRT Sport ve Dsmart gibi önemli kanallar yayıncı olarak şimdiye kadar yer almıştı ve yine yer almaya devam edecek. Bu büyük şampiyonluğu organize etmekte katkılarıyla, bizlere himayesiyle destek olan Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a teşekkürlerimi sunuyorum. Aynı zamanda Gençlik ve Spor Bakanlığımıza, Spor Toto Teşkilatımıza ayrı ayrı teşekkür etmek istiyorum.

Şehrimizde Türkiye Motosiklet Federasyonu ekipleri, aynı zamanda belediyemizin özverili çalışanlarına, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğümüze, Gençlik ve Spor Müdürlüğümüze, yine emniyetimizin çok kıymetli personeline, mensuplarına ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Tabii önemli bir teşekkürde ulusal ve yerel basınımıza olacak. Onların da kıymetli katkıları var. Şehrimizi  hem ülkemizin hem dünyanın merak uyandıran bir cazibe merkezi haline getirmekteki bizlere olan destekleri için siz basın mensuplarınıza da ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Yine NG Afyon Otel’e Hediye Hanım’ın şahsından sponsorlukları için ayrıca teşekkür ediyorum.

Çok güzel yarışlara, çok güzel şampiyonlara, ev sahipliği yaptığımız nice nice güzel, başarılı organizasyonlara hep birlikte burada tekrar merhaba diyelim.”

TÜRKİYE MOTOFEST’TE 5 GÜNDE 7 KONSER
Türkiye’nin 2024’deki en büyük entegre spor ve gençlik etkinliği olan Türkiye MotoFest, bu yıl 4 Eylül’de kapılarını açacak. 8 Eylül 2024’e kadar devam edecek festival, Türkiye ve dünyanın farklı yerlerinden motosiklet tutkunlarını buluşturacak. Beş gün boyunca önemli markaların çeşitli aktiviteleri, spor etkinliklerinin de yer alacağı festivalin konser programı ise şöyle: 4 Eylül 2024 Çarşamba: Sena Şener – Ceylan Ertem. 5 Eylül 2024 Perşembe: Şevval Sam. 6 Eylül 2024 Cuma: Nova Norda – Madrigal. 7 Eylül 2024 Cumartesi: Sefo. 8 Eylül 2024 Pazar: Sıla

Afyonkarahisar Valisi Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı, Dünya Motokros Şampiyonasının adeta Afyonkarahisar’ın dünyaya açılan bir penceresi konumunda olduğunu söyledi. Yiğitbaşı, “Medyada görünürlüğü çok yüksek bir şampiyon olması nedeniyle 7-8 Eylül 2024 tarihlerinde tüm dünyanın gözü yine şehrimizde Afyonkarahisar’da olacak. Şampiyona 6 kıtada 180 ülkede 3,5 milyar kişiye canlı ulaştırılacağına bu senede inanıyoruz.” dedi.

 
 
 

Dünya Motokros Şampiyonası MXGP Cumhurbaşkanlığı himayesinde, NG Afyon Sponsorluğunda düzenlenecek olan Motofes’in tanıtım toplantısı NG Afyon Otel’de gerçekleştirildi.

 

TOPLANTIYA GENİŞ KATILIM GERÇEKLEŞTİ

Tanıtım Toplantısının sunumunu ünlü spiker sunucu Emre Tilev yaptı. Toplantıya; Afyonkarahisar Valisi Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı, AK Parti Afyonkarahisar Milletvekilleri Av. Ali Özkaya, Av. İbrahim Yurdunuseven, Dr. Hasan Arslan, MHP Afyonkarahisar Milletvekili Mehmet Taytak, Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burcu Köksal, AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakaş, Belediye Başkan Yardımcıları Eylem Ayar, Ömer Yıldız, AFSÜ Rektörü Prof. Dr. Nurullah Okumuş, İl Emniyet Müdürü Mahmut Ay, ATSO Yönetim Kurulu Başkanı Hüsnü Serteser, ATSO Meclis Başkanı Mustafa Ali Çelikten, AK Parti İl Başkanı Av. Turgay Şahin, MHP İl Başkanı Ahmet Kahveci, İYİ Parti İl Başkanı Muhammet Mısırlıoğlu, İYİ Parti Merkez İlçe Başkanı İzzet Köken, Saadet Partisi Beytullah Karataş, Saadet Partisi Merkez İlçe Başkanı Hasan Hüseyin Uğurlu, DP İl Başkanı Hikmet Bülbül, Türkiye Motosiklet Federasyonu Asbaşkanı: Mahmut Nedim Akülke, NG Hotel Yönetim Kurulu Başkanı Hediye Güral Gür, Zaftoder Başkanı Ali Gümüşhan, Akrones Otel Genel Müdürü Ünal Özgen, kurum müdürleri, medya mensupları hazır bulundular.

 

“AFYON HALKINA DESTEKLER İÇİN TEŞEKKÜR EDİYORUM”

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından toplantının açış konuşmasını Türkiye Motosiklet Federasyonu Asbaşkanı Mahmut Nedim Akülke yaptı. Cumhurbaşkanlığı himayesinde gerçekleşen çok önemli bir etkinliğe imza atılacağını belirten Akülke, “Türkiye ve Afyonkarahisar’ın adının bir adım daha öne çıkması için, 2018 yılından beri gerçekleştirdiğimiz Dünya Motocross Şampiyonası’nın tanıtım toplantısı için bir araya geldik. Bu sürecin başında Sayın Cumhurbaşkanımızın himayelerine alarak organizasyonu daha ileri taşıma hayallerimize ortak oldu.

 Bizimle bu süreçte birlikte çalıştığımız bakanlarımız, valilerimiz, milletvekillerimiz, belediye başkanlarımıza Afyonkarahisar’ımızın tüm sivil toplum kuruluşlarına, medyamıza ve bizi yalnız bırakmayarak rekor kırdıran başta Afyonkarahisar halkına ve motosiklet camiasına çok teşekkür ediyoruz.

Bu yıl himayemizin devam etmesine büyük destek veren başta Sayın Valimiz Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı’na ve organizasyonun gerçekleşmesinde her aşamada bize destek veren Sayın Belediye Başkanımıza, Belediye Başkan Yardımcılarına, bizimle birlikte çalışan destek veren tüm belediye çalışanlarının değerli çalışanlarına değerli destekleri için teşekkür ediyorum.” dedi.

 

“NG AFYON OLARAK MOTOFEST’E SPONSOR OLMAKTAN GURURLUYUZ”

NG Hotel Yönetim Kurulu Başkanı Hediye Güral Gür, NG Afyon olarak bulundukları lokasyonun değerlerini ön plana çıkararak, kültürel ve sportif etkinliklerle destekleyip, Afyonkarahisar’ın kalkınmasına katkıda bulunmanın en büyük hedefleri olduğunu dile getiren Gür, “Termal turizminin önemini vurgulayarak şehrimizin bu alanda da öne çıkmasını sağlamak yine hedeflerimizin başında gelmektedir.

Afyonkarahisar, tarih, kültür ve gastronomi alanlarında zengin bir mirasa sahip olup bu özellikleriyle öne çıkan kıymetli bir şehrimizdir. 

Şehrimizin bu zenginliği, 2019 yılında UNESCO’nun Yaratıcı Şehirler Ağına gastronomi dalında dâhil edilerek de tescillenmiştir. Şehrimiz, müzik festivalleri, ultra maratonlar, bisiklet turları ve gastronomi festivalleri gibi birçok etkinliğe ev sahipliği yapmaktadır.

Bu etkinliklerin başında gelen ve dünyanın en önemli yarışlarından biri olan MXGP Türkiye bu yıl 7’inci kez Afyonkarahisar’da güzide şehrimizde gerçekleşmektedir. Motokros’un en iyilerini belirleyen bu şampiyonaya 25 farklı ülkeden 150’ye yakın motokroscu katılmaktadır. MXGP Türkiye alt kıtada 180 ülkede canlı yayınlarla Afyonkarahisar’ın tanıtımı açısından büyük bir öneme sahiptir. 

Afyonkarahisar’ın önemli etkinliklerinden biri olan MXGP kapsamında düzenlenecek ve 5 gün boyunca devam edecek Motofest etkinliğine NG Afyon olarak sponsor olmaktan gurur duyuyoruz. 

Bu büyük organizasyonun bir parçası olarak şehrimizin tanıtımına katkıda bulunmak bizim için büyük bir mutluluk ve onurdur. Kültüre ve spora verdiğimiz desteği her zaman sürdürmeye devam edeceğiz. Motofest, yalnızca motorspor meraklılarına değil, aynı zamanda zengin bir kültürel etkinlik programı sunarak geniş kitlelere hitap eden bir festivaldir. Bu etkinlik sayesinde Afyonkarahisar’ın tarihi, kültürel ve gastronomik zenginliklerini daha geniş kitlelere tanıtma fırsatını elde edeceğiz. Toplantımıza katılımcılarına katılımları ve değerli katkıları için sonsuz teşekkürler ediyorum. Etkinliklerin başarılı ve verimli geçmesi için katkıda bulunan tüm paydaşlarımıza da ayrı ayrı çok teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

 

“SPORUN VE SANATIN BİRLEŞTİRİCİ GÜCÜ ŞEHRİMİZİ GELİŞTİRECEK”

Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burcu Köksal, Afyonkarahisar kurtuluşun şehri, gastronominin şehri, medeniyetlerin buluştuğu, yolların kesiştiği Anadolu’nun kilidi bir şehir olduğunu ifade etti. Köksal, “Şehrimizi spor ve kültürün de merkezi yapmak için var gücümüzle çalışıyoruz. Eylül ayında Dünya Mototkros Şampiyonası ve Motofest bir kez daha Afyonkarahisarımız da düzenlenecek.

 Biz misafirperverliğimizle bir kez daha binlerce sporseveri ağırlamaya hazırlanıyoruz. Dünya Motokross Şampiyonası ve Motofest gibi prestijli organizasyonlara ev sahipliği yapmamız Afyonkarahisarımızın spor ve turizmi bir arada sürdürebileceğini de kanıtlamaktadır. Bu organizasyon sadece bir spor ve eğlence etkinliği olmanın ötesinde Afyonkarahisar’ımızın dünya çapında tanınmasına ve turizm potansiyelimizin artmasına da büyük katkı sağlayacaktır. Motokross hızın, cesaretin ve yeteneğin buluştuğu bir spor dalı.

Bu şampiyonada dünyanın en yetenekli motokros sporcularını izleme fırsatı bulacağız. Afyonkarahisarımızın eşsiz doğası ve modern altyapısıyla birleşen bu heyecan dolu yarışlar hem katılımcılara hem de izleyicilere unutulmaz anlar yaşatacak. Bunun yanında Motofest ve motosiklet tutkunlarına hitap eden birçok etkinlik aynı zamanda konser ve gösteriyle şehrimiz tam anlamıyla bir festival havasına bürünecek. 

Bu büyük organizasyonlar sadece sporseverleri değil aynı zamanda müzik tutkunlarını gençleri ve dinamik bir atmosferi seven herkesi bir araya getirmektedir.

 4-8 Eylül 2024 tarihleri arasında gerçekleşecek bu etkinlikte dünyanın en yetenekli motokros yarışçılarıyla adrenalin dolu anlar yaşanırken ülkemizin en sevilen sanatçılarının sahne alacağı konserlerle de coşkulu bir atmosfer oluşturulacak. Şehrimizin sosyal ve ekonomik yaşamına canlılık katacak olan etkinlik uluslararası arenada da Afyonkarahisar’ımızın tanıtımını da büyük katkı sağlayacaktır.

Cumhurbaşkanlığımızın himayelerinde Valiliğimiz, Belediyemiz ve Türkiye Motosiklet Federasyonu koordinasyonunda gerçekleştirilecek bu organizasyonun Afyonkarahisar’ın uluslararası bir marka haline gelmesine büyük katkı sağlayacağına inanıyorum. Bu vesileyle valiliğimize, organizasyonun gerçekleşmesi için gece gündüz emek veren belediye emekçilerimize, katkıda bulunan sponsorlarımıza ve her şeyden önemlisi vergileriyle bu büyük organizasyonun gerçekleşmesini sağlayan Afyonkarahisarlı hemşerilerime teşekkürlerimi sunmak istiyorum. Sporun ve sanatın birleştirici gücü şehrimizi geliştirecektir. Söz konusu vatan ise gerisi teferruattır.

Sizleri bu heyecan verici etkinliklerde birlikte olmaya ve Afyonkarahisar’ımızın misafirperverliğini yakından yaşamaya davet ediyorum. Katılımlarınızdan dolayı çok teşekkür ederim.” şeklinde konuştu.

 

“MOTOKROS BU TOPRAKLARA YAKIŞIR ŞEKİLDE YAPILACAK”

MHP Afyonkarahisar Milletvekili Mehmet Taytak, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın himayelerinde 2018 yılında başlayan ve bu dönem özellikle Afyonkarahisar Valisi Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı’nın gayretleriyle devam eden ve 7’cisini gerçekleştireceğimiz

Dünya Motokoros Şampiyonası geçmişine bakıldığında çok güzel şeylerin yaşandığını söyledi. Taytak, şunları kaydetti: “Motokros Şampiyonasının geçmişinde çok güzel şeyler yaşadığımızı görüyoruz. Bu yıllar içerisinde Türkiye Afyonkarahisar’ı mermerinin, termalinin, doğasının dışında Dünya Motokros Şampiyonasıyla da tanımış oldu. Şehrimiz Allah’a şükürler olsun uzun yıllardır büyük etkinlikler yapıyor.

Belediye Başkanımızın da ifade ettiği gibi dün devam eden, dün yapılan ve bugün devam etmesi gereken bütün projeler inşallah aynı anlayış içerisinde, aynı güzellik içerisinde ve bize yakışan birlik ve beraberlik içerisinde, bu topraklara yakışan güzellik içerisinde, gerçekleştireceği imanın içerisindeyim. 

Motokros Şampiyonası 7 yıl içerisinde bize niye kazandırmış? Dünyada bir ilk olan ödülü kazandırmış. Biz de ödül almışız. En güzel altyapı ve tanıtımla ilgili ödül almışız.

Bu üç ödül dünyanın hiçbir ülkesinde aynı anda olmamış. Ama bunların tamamını Afyonkarahisar almış ve burada bu çalışmalar sırasında her zaman Afyonkarahisar’a dün yaptığı gibi NG holding bu konuda da bize destek vermiştir. Afyonkarahisarımız ödülü ilk aldığından itibaren başarılı çalışmalara devam etmiştir. İnşallah aynı başarıyı devam ettireceğiz. Sayın Valimizin önderliğinde, belediyemizin özverisiyle bizlerin destekleriyle inşallah önümüzdeki 7-8 Eylül 2024 tarihleri içerisinde, Afyonkarahisar’da yine dünyanın gıptayla bakacağı ve inşallah 2023 yılındaki hedefimizi daha da arttırarak daha yüksek oranda bir seyirciyle takip edilceğini düşündüğüm bu programın hayırlara vesile olmasını diliyorum. Emeği geçen her kardeşime, her görevlimize, her paydaşımıza teşekkür ediyorum.”

 

“AFYON HERŞEYİN EN İYİSİNE LAYIK”

AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Dr. Hasan Arslan, yaptığı konuşmada şu ifadeleri kullandı: “Afyonkarahisar her şeyin en iyisine layık. Afyonkarahisar Cumhuriyeti’nin kazanıldığı topraklar Lokumun en iyisi Afyonkarahisar’da. Türkiye’deki üç gastronomi şehrinden bir tanesi Afyonkarahisar’dadır. Mermerin en iyisi Afyonkarahisar’da. Çok şükür, Motokoros’un da en iyisi Afyonkarahisar’da. Bu da sayın vekilimizin biraz önce belirttiği ödüllerle de tescillenmiş durumda. Ben Afyonkarahisarlı olmaktan bir defa daha bu organizasyon dolayısıyla gurur duyuyorum. Çünkü bu organizasyon 3,5 milyar insana ulaşmış bir organizasyon. Her organizasyonun harcı değil tabi bu. İnşallah bu yılda bu organizasyonumuzla 100 binden fazla kişiye ev sahipliği yapmayı bekliyoruz. Dünyanın en iyi motokros sporcuları burada olacak. Sporseverler burada olacak. Bizde bundan mutlu olacağız. İnşallah şehrimizden memnun kalırlar. Termal turizmin de, termalin de en iyisi Afyonkarisar’da. Tarihi zenginlikler de Frig Vadisi’yle Afyonkarisar’da. Tüm bunların hepsini bir araya getirdiğimiz zaman Afyonkarahisar bence gelmeye, gezmeye, görmeye, kalmaya değer bir kent. Ben tüm sporseverleri ben bu organizasyona davet ediyorum.”

 

“ŞAMPİYONAYI HİMAYESİNE ALAN CUMHURBAŞKANIMIZA TEŞEKKÜR EDİYORUM”

AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Av. İbrahim Yurdunuseven, şöyle konuştu: “Motokrosun 7’inci büyük organizasyonunda bir arada olmanın mutluluğunu, gururunu yaşıyoruz. Türkiye’nin ve Afyonkarahisar’ın tanıtımına büyük katkı sağlayacak bir organizasyonla birlikteyiz.

Motokrosun her organizasyonuna katılmaya gayret ettik. Çok güzel organizasyonlar yapıldı ve dünyanın 3,5 milyar insanına ulaşan bir organizasyon gerçekleştirildi. İnşallah tekrar böyle bir organizasyonla bir arada olacağız. Bu organizasyonu öncelikle himayelerine alan çok değerli Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a çok teşekkür ediyorum. 

Yine teşekkür etmemiz gereken kişiler var. Onları da burada tek tek söylemekte fayda görüyorum. Önceki dönem Maliye Bakanımız bu arsanın yerin tahsisini sağlayan Sayın Naci Ağbal’a çok teşekkür ediyoruz.

 O dönemde buranın olması için katkıda bulunan değerli vekillerimize, bakanımıza çok teşekkür ediyoruz. Yine buranın yapılmasında ve ilk yapıldığı yıl itibariyle de en iyi altyapı ödülünü alan, önceki dönem Belediye Başkanımız çok değerli Burhanettin Çoban’a, yine bunu devam ettiren çok değerli bir önceki dönem Belediye Başkanımız Mehmet Zeybek Bey’e ve bu sene yapılmasında, organizasyon yapılmasında katkılarını çok geniş bağlı tutan çok değerli Valimize ve Belediye Başkanına çok teşekkür ediyorum.

 Bu organizasyonlar, büyük organizasyonlar, ülkenin de, ilin de tanıtımında çok önemli.

 Bir daha teşekkür etmek istiyorum ki belki de bu organizasyonda en büyük katkı payı olan çok değerli belediyemizin temizlik personeline, zabıtasına ve emniyet kuvvetlerimize çok teşekkür ediyorum. İnşallah ben de motor severleri, gastronomi severleri Afyonkarahisar’a davet ediyorum. Ve kazasız belasız bir şampiyonanın bitmesini de Cenap-ı Hak’tan niyaz ediyorum.”

 

“TÜM DÜNYAYI ORGANİZASYONU AFYON’DAN SEYRETMEYE DAVET EDİYORUM”

AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Av. Ali Özkaya, şunları söyledi: “İbrahim Yurdunuseven milletvekilimizin de söylediği gibi gerçekten bu fikrin ortaya atılmasından uygulanmasına kadar emeği geçen tüm önceki yöneticilerimize tek tek teşekkür borçluyuz.

 Organizasyonu himayesi altına alan Sayın Cumhurbaşkanımıza da ayrıca teşekkür ediyorum. Bunun ne kadar önemli olduğunu ve şehrimiz açısından da gerçekten ne kadar kıymetli ve değerli olduğunu takdir ederek Sayın Cumhurbaşkanımıza şükranlarımızı sunuyoruz.

 Geçen yıllarda da devam etmişti. İnşallah bu yıl yine artarak şehrimizin 3,5 milyar insanın izlediği tanıtımına vesile olan bu kıymetli organizasyona hep birlikte sahip çıkmaya devam etmemiz lazım.

Yine NG Afyon Otelde AK Parti’nin kamplarında Sayın Maliye Bakanımıza o zamanki Belediye Başkanımız Burhanettin Bey bu arsayı ısrarla istediğinde Sayın Bakanımız ‘Bu kadar kıymetli bir arsayı vermemiz gerekiyor mu? Gerçekten şart mı?’

 diye bir hayli direnmişti. Ama ilim milletvekilleri yöneticileri, Sayın Bakanımıza hepimiz ‘Bu şart sayın bakanım.’ dedik. ‘Bakacağız eğer gerçekten iyi ise devam ettireceğiz.’ dedi.

Geldiğimiz nokta dört yüz bin kişinin yerindeyiz dedi. 3,5 milyar insana da ulaşan büyük bir organizasyon dünyadaki en iyi padok, en iyi pist ve en iyi organizasyonları kuran bir şehiriz. Böyle bir şehrin yöneticisi olmak hepimiz için gurur kaynağı. İnşallah bu organizasyonları devam ettirmek ve şehrimizi sporda da, kültürde de, sanatta da diğer alanlarda da ve şehrimizin ana üretim alanlarında da yarınlara taşımak hepimizin görevi diyorum. 

Bu vesileyle bu organizasyonu da emeğe geçen başta sayın Valimize ve diğer bütün yöneticilere, federasyonumuza, belediyemizin çalışanlarına, belediyemize teşekkür ediyorum. Hayırlara vesile olsun, kazasız belası olsun ve bütün dünyayı bu organizasyonu Afyonkarahisar’dan seyretmeye bekliyoruz diyorum.”

 

“ŞAMPİYONA AFYON’UN DÜNYAYA AÇILAN PENCERESİ”

Tanıtım toplantısının son konuşmasını Afyonkarahisar Valisi Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı yaptı. Vali Yiğitbaşı, şunları söyledi: “Cumhurbaşkanlığımız himayelerinde Türkiye Motosiklet Federasyonu, Afyonkarahisar Belediyesi, Valiliğimiz uhdesinde hep birlikte gerçekleştireceğimiz dünya çapında  motor sporu ve motor tutkunlarını bir araya getiren Dünya Motokros Şampiyonası’nın 2024 yılında 7’incisini düzenlemiş olacağız. İnşallah bu şampiyonanın hem şehrimize, hem ülkemize hayırlar getirmesini diliyorum 7-8 Eylül 2024 tarihlerinde düzenlenecek şampiyonada Dünya Erkekler Motocross Şampiyonası, Dünya Kadınlar Motocross Şampiyonası, Dünya Gençler ve Avrupa Motocross Şampiyonası ile aynı anda dört ayrı şampiyonaya yine binlerce sporseverin nefeslerini kesecek müsabakalara sahne olacak. Bizde bunun ev sahipliği yapmış olacağız. 25’ten fazla takım, 150’den fazla yarışçı ve binlerce seyircisiyle bu yıl Türkiye Motofest ülkemizin 2024 yılındaki yine en büyük spor ve gençlik etkinliği olmaya adaydır. İnşallah bu konuda da iddialıyız. Biz çeşitli imkân ve vesileler yaratarak bildiğiniz gibi şehrimizi dünyanın her yerine tanıtmaya hem kendi ülkemize hem de dünyaya daha fazla anlatmaya, tanıtmaya gayret ediyoruz. Bilindiği gibi şehrimiz termal turizmde misafirlerimizi daha fazla ev sahipliği yapmakta, kendine çekmektedir. Bunun yanında kültür ve tarih gezileri, Mevlevilikten dolayı olan gerçekleşen inanç turizmi, doğa gezileri ve büyük taarruzun başlatıldığı Kocatepe Anıtı, aynı zamanda şehrimizin tarihi merkezindeki Ulu Camimiz UNESCO tarafından Dünya Mirası Listesi’ne kabul edildi. Ve bunun gibi pek çok eseriyle gelenleri büyülemeye devam ediyor. Bu şampiyona gerek buraya gelerek seyredenler ve gerekse ekranlardan takip edenlerle, şehrimizin yakından tanınmasına bu şekilde vesile olmaktadır. Otellerimiz ve turizm tesislerimizle ziyaretçilerimizi en nitelikli şekilde ağırlama imkanlarına da sahip olduğumuzu gösteriyoruz. Tarihi Frig Vadimizi, Ayazini Köyümüzü, Tarihi Çarşımızı, tarihi konaklarımızı, camilerimizi, ziyaretçilerimizin sıklıkla uğradığı yerleri biz en güzel şekilde anlatmaya, tanıtmaya gerek Kültür Turizm Müdürlüğümüzle gerek Belediyemizin ilgili müdürlükleriyle hep birlikte daha fazla anlatmaya gayret ediyoruz. Jandarmamız, Gençlik Spor Müdürlüğümüz ve yine belediyemizin Türkiye Motosiklet Federasyonu’nun ilgili ekipleriyle gelen misafirlerimizi, yabancı, yerde tüm misafirlerimizi şehrimiz içerisinde en iyi şekilde ağırlamak için en güzel şekilde hazırlık yapıyoruz. 2018 yılından bu yana Motofest kapsamında şehrimizde motor sporcuları ve sporseverlerin yanı sıra 51 konser etkinliğinde 51 sanatçımızı da ağırladık. Motorsporları merkezinin ve festival alanının, şehrimizin 5 yıldızlı otellerine ve şehir merkezine yakınlığı ve aynı zamanda altyapı tesislerimizin donanımı sayesinde tüm sanatçılarımızı ve ekiplerini biz en iyi şekilde ağırladık. En iyi altyapı, en iyi padok ve en iyi tanıtım yapan ülke ünvanlarına ek olarak inşallah önümüzdeki dönemlerde yeni ödülleri de biz alacağımıza güveniyoruz, inanıyoruz. Bu anlamda çok da mütevazı olmak istemiyoruz. Milletvekillerimiz ve önceki konuşmacılarımızda bahsettiler. Önceki dönemlerde bu ödüllere şehrimizin layık görülmesine vesile olan tüm bakanlarımıza, belediye başkanlarımıza, valilerimize katkı sağlayan herkese ben ayrı ayrı tekrar teşekkür ediyorum. 2023 yılında ki organizasyonu 400 bin kişinin yerinde izlediğini, aynı zamanda Türk-Sat destekleriyle 3,5 milyar potansiyel izleyiciye de tüm dünya çapında ulaştığını tekrar ifade etmek istiyorum. Bunun tanıtım ve kendi ülkemize ve şehrimizin tanıtımına olan maddi desteğinin de fark edildiğini düşündüğünü biliyoruz. Bu anlamda Dünya Motokros Şampiyonası adeta Afyonkarahisar’ın dünyaya açılan bir penceresi konumundadır. Medyada görünürlüğü çok yüksek bir şampiyon olması nedeniyle 7-8 Eylül 2024 tarihlerinde tüm dünyanın gözü yine şehrimizde Afyonkarahisar’da olacak. Türksat’la yaptığımız anlaşma sayesinde yine 6 kıtada 180 ülkede 3,5 milyar kişiye canlı ulaştırılacağına bu senede inanıyoruz. Yarıştan sonraki haftalarda buradaki yarışların 4’er hafta özetleri de tekrar tekrar yayınlanıyor. Burada Eurosport, Foxsport, Rayy, Red Bull, Brandsport, Flysport, Sport TV, TRT Sport ve Dsmart gibi önemli kanallar yayıncı olarak şimdiye kadar yer almıştı ve yine yer almaya devam edecek. Bu büyük şampiyonluğu organize etmekte katkılarıyla, bizlere himayesiyle destek olan Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a teşekkürlerimi sunuyorum. Aynı zamanda Gençlik ve Spor Bakanlığımıza, Spor Toto Teşkilatımıza ayrı ayrı teşekkür etmek istiyorum. Şehrimizde Türkiye Motosiklet Federasyonu ekipleri, aynı zamanda belediyemizin özverili çalışanlarına, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğümüze, Gençlik ve Spor Müdürlüğümüze, yine emniyetimizin çok kıymetli personeline, mensuplarına ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Tabii önemli bir teşekkürde ulusal ve yerel basınımıza olacak. Onların da kıymetli katkıları var. Şehrimizi  hem ülkemizin hem dünyanın merak uyandıran bir cazibe merkezi haline getirmekteki bizlere olan destekleri için siz basın mensuplarınıza da ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Yine NG Afyon Otel’e Hediye Hanım’ın şahsından sponsorlukları için ayrıca teşekkür ediyorum. Çok güzel yarışlara, çok güzel şampiyonlara, ev sahipliği yaptığımız nice nice güzel, başarılı organizasyonlara hep birlikte burada tekrar merhaba diyelim.”

TÜRKİYE MOTOFEST’TE 5 GÜNDE 7 KONSER
Türkiye’nin 2024’deki en büyük entegre spor ve gençlik etkinliği olan Türkiye MotoFest, bu yıl 4 Eylül’de kapılarını açacak. 8 Eylül 2024’e kadar devam edecek festival, Türkiye ve dünyanın farklı yerlerinden motosiklet tutkunlarını buluşturacak. Beş gün boyunca önemli markaların çeşitli aktiviteleri, spor etkinliklerinin de yer alacağı festivalin konser programı ise şöyle: 4 Eylül 2024 Çarşamba: Sena Şener – Ceylan Ertem. 5 Eylül 2024 Perşembe: Şevval Sam. 6 Eylül 2024 Cuma: Nova Norda – Madrigal. 7 Eylül 2024 Cumartesi: Sefo. 8 Eylül 2024 Pazar: Sıla