Erzurum'da Gazetecilere Yönelik Saldırıyı Şiddetle Kınıyoruz

Gözden kaçırmayın

Kesinleşmiş hapis cezası bulunan  şahıs Çobanlar ilçesinde yakalandı.Kesinleşmiş hapis cezası bulunan şahıs Çobanlar ilçesinde yakalandı.

 

Türkiye İnternet Gazeteciliği Derneği (TİGAD) olarak, Erzurum’da gerçekleşen darp ve hakaret girişimini şiddetle kınadığımızı bildiririz. Pusula Gazetesi Genel Yayın Koordinatörü Sevda Güneş İncesu ile Yazı İşleri Müdürü Cihat İncesu, Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansı’nda (KUDAKA) görevli kişilerce saldırıya uğramıştır. Gazeteciler, Pusula Gazetesi’nde yayınlanan bir köşe yazısıyla ilgili bilgilendirme yapılacağı gerekçesiyle kuruma çağrılmış, ancak burada darp edilmişlerdir.

 

Öncelikle, Sevda Güneş İncesu’nun kaleme aldığı bir köşe yazısı nedeniyle gazetecilere yönelik fiziksel saldırı kabul edilemez. Gazetecilik mesleği, kamuoyunu bilgilendirmek ve şeffaflığı sağlamak adına son derece önemli bir rol üstlenmektedir. Herhangi bir yanlış haber ya da iftira içeren söylem söz konusu olduğunda, hukuk devleti prensipleri gereği bu tür durumların mahkemeler yoluyla çözülmesi gerekmektedir. Gazetecilere yönelik fiziksel saldırılar, hakaretler ve küfürlerle onları yıldırmaya çalışmak kesinlikle kabul edilemez.

 

Gazetecileri bilgilendirmek amacıyla kuruma davet edip, ardından darp edilmelerine göz yuman KUDAKA Genel Sekreteri’nin bir an önce görevden alınması gerekmektedir. Bakanlığın olaya el koymuş ve müfettiş görevlendirmiş olması olumlu bir adımdır, ancak yeterli değildir. Bütün bu olayların müsebbibi olan ve sorumluluğu taşıyan Genel Sekreter’in görevden alınması, adaletin sağlanması açısından elzemdir.

 

Bu olayla ilgili duyduğumuz üzüntüyü dile getirir, saldırıyı şiddetle kınadığımızı belirtiriz. Gazetecilere yönelik saldırıların ve baskıların son bulması için gerekenlerin bir an önce yapılmasını talep ediyoruz. Türkiye İnternet Gazeteciliği Derneği olarak, basın özgürlüğüne ve gazetecilerin güvenliğine yönelik her türlü tehdidin karşısında durmaya devam edeceğiz.

 

Olayın takipçisi olacağımızı ve adaletin sağlanması için tüm hukuki yolları sonuna kadar kullanacağımızı kamuoyuna saygıyla duyururuz.

 

**Okan Geçgel**

  TİGAD Genel Başkan