ŞAHANOĞLU VE TURABİ KITABINI IMZALADI.

Gözden kaçırmayın

YENİ EĞİTİM-ÖĞRETİM YILINDA SORUNLARA ÇÖZÜM ÜRETİLMELİ, BEKLENTİLER YENİ EĞİTİM-ÖĞRETİM YILINDA SORUNLARA ÇÖZÜM ÜRETİLMELİ, BEKLENTİLER

ŞAHANOĞLU VE TURABİ

            Eğitimci - yazar, Ahmet Hidayet Şahintepe’nin yazdığı ''ŞAHANOĞLU Ve TURABİ'' kitabından, Kocatepe Üniversitesi, Dekanı Prf Dr. Mustafa Güler ve Dekan yardımcısına kitabını imzaladı. Kocatepe Üniversitesi İlahıyat Fakültesi Kütüphanesine demirbaşa kaydedilmek üzere herkesin, her kesimin, kitap sever, kitap okur, halkımızın okuması için ''Şahanoğlu ve Turabi'' Kitabından hediye etti....

 Kitabın Özeti

Ben tasavvuf aleminin unutulmaya yüz tutan, Afyon’da Şahanoğlu (Şahinoğlu) olarak bilinen Şahanoğlu’nun torunuyum.

Şahanoğlu kimdir? 1837 Afyon doğumlu olup, Asıl adı İbrahim’dir. Afyonkarahisar’ın önemli evliyalarındandır.

Şahanoğlu, Hanedan Lokantası arkasındaki, Şehre küstüm parkındaki Turabi Hazretlerinin, (Ulul Emir Halil) 30 yıl civarı can ciğer dostudur.

Peki Turabi Hz. kimdir? Kısaca

1850'ye doğru, Turabi Hz. leri, sarayda vezir iken, İstanbul‘da Tasavvuf Aleminin önde gelen önemli isimlerinden Ömer Şeyh tarafından, Afyon'a görevlendirilmiştir.

Bu alanda 1945 den itibaren günün şartlarına göre ve ulaşabildikleri kadarı ile kitaplar yazılsa da genelde, şairlik yönleri ele alınmıştır.

Birde bunların arkadaşı, Harabi (Ciloğlu Deli Bekir) vardır. Bu üçü birbirinden ayrılamaz sac ayağı misalidir.

Ben Şahanoğlu’nun torunu olarak bu üç Allah dostlarının şairlik ve erenlik, yönlerini birleştirilerek, büyük dedemlerden ve babamdan öğrendiklerimi kaleme aldım.

‘’ŞAHANOĞLU VE TURABİ " adı altında, belgeler ışığında bir kitap haline getirdim.

Hazırladığım bu kitabın ilimizin manevi kültürel değerini yansıtan ve gelecek kuşaklara aktarılmasına vesile olabilecek bu eserinden, Afyonkarahisar ili İl ve ilçe Müftülük Kütüphanelerine demirbaşına kaydedilmek üzere hediye etti.