Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş Afyonkarahisar’da müjde üstüne müjdeler verdi.

Gözden kaçırmayın

CHP 101. Yılını KutluyorCHP 101. Yılını Kutluyor

 AK Parti İl Başkanlığının teşkilat buluşmasına katılan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş’ın gündeminde bakanlık yatırımları yer aldı.

Konuşmasında İlk günkü heyecanla, el, gönül birliğiyle güzel bir şehir miras bırakmak için çalıştıklarını bildiren Göktaş, şunları söyledi:

"Sosyal hizmet merkezlerimizle bu şehrin kadınlarına, çocuklarına, yaşlılarına, engellilerine hizmet ediyoruz. Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarımızla 7’den 77’ye vatandaşlarımızın yanında olmaya gayret ediyoruz. Bu noktada Afyonkarahisar’da ve Antalya’da 'Bireysel Sosyal Hizmet Danışmanlığı Modeli'nin pilot uygulamasını başlattık. Bu kapsamda bugün Afyonkarahisar’da 350 otizmli birey ve ailesi için sosyal hizmet danışmanlarımız görevlendirdik. Bu modelle, otizmli bireylerin kendilerine ve ailelerine destek vermeye başladık

 Danışmanlarımız her aileye, ihtiyaçları doğrultusunda belirli aralıklarla takibini yapıyorlar. Böylece, otizmli bireylerin en uygun hizmetlere ulaşması için aileyle birlikte çalışarak karar alma süreçlerine yardımcı oluyoruz. Bunun yanı sıra ailelerimize psikososyal destek hizmeti veriyoruz.”

Göktaş, proje kapsamında edindikleri tecrübeyi Afyonkarahisar ve Antalya’nın ardından tüm illere aktaracaklarını belirtti.