Biz artık iktidar yolculuğunda bir partiyiz.

Gözden kaçırmayın

Tepebaşı İlçe Başkanlığı Şirintepe Mahallesi'nde Üye Kayıt ve Tanışma Bilgi Alma Standı DüzenlediTepebaşı İlçe Başkanlığı Şirintepe Mahallesi'nde Üye Kayıt ve Tanışma Bilgi Alma Standı Düzenledi

Yemeğin yenip hesabın Cumhuriyet Halk Partili belediyelere ödetilmeye çalışıldığı bugünlerde Cumhuriyet Halk Partili belediyeler Türkiye’nin her bir yanında ve bugün Afyonkarahisar’da halk lokantaları açarak halkımıza siz çok hesap ödemeyin, gelin hesabınıza ortak olalım diyorlar. Vatandaşın dertlerinin olduğu küfe birilerine ağır gelirken genel başkanımız ver bize küfeyi diyor. Biz o küfeyi seve seve taşırız diyor.

Biz artık iktidar yolculuğunda bir partiyiz. Bugün gelen anket sonuçlarına göre AKP’nin 7 puan önündeyiz. Türkiye’nin gündemini sürekli değiştirmek isteseler de her seferinde gündeme tekrar halkımızın dertlerini getiriyoruz. Çünkü biliyoruz ki insanı odağına almayan bir siyaset kaybetmeye mahkumdur. Bu zamana kadar yapılan her bir miting halkın derdine derman olmak için yapıldı, halkın sesini duyurabilmesi için yapıldı. Bu iktidarın duymadıklarını duyurmak için yapıldı. Afyonkarahisar’da tarım bitmiş, hayvancılık bitmiş. Her gittiğim köyde çiftçilerimiz isyan ediyor. İşte biz bu isyanı duyuracağız ve Cumhuriyet Halk Partisi iktidarında da bu isyanı, hak ettiği kazancı elde eden mutlu çiftçilerin ekonomiye katkı sağladığı bir Türkiye’ye dönüştüreceğiz. 

Cumhuriyet Halk partili belediye başkanlarımız Dinar’da, Başmakçı’da, Evciler’de, Karaadilli ve Yeşilçiftlik’te fark yaratıyor. Afyonkarahisar’da 1 Nisan’dan beri halkçı belediyeciliği hisseden hemşehrilerimiz verdiği oylarla ORC araştırma şirketinin yaptığı ankette belediye başkanımız Burcu Köksal’ı memnuniyet düzeyi en yüksek ikinci belediye başkanı yapmış durumda. Yüzde 50’nin üzerinde bir oyla seçilen belediye başkanımızdan memnuniyet 4 ayın sonunda %60’lara dayandı. Israrla belediye başkanı diye hitap eden milletvekillerine inat halkımız Burcu başkanı her gün daha da benimsiyor ve o bizim belediye başkanı’mız’ diyor,

 bağrına basıyor. İnanıyorum ki çok kısa bir sürede %70-%80 oranlarına çıkacak memnuniyet. Hiç merak etmeyin;

Burcu başkan sizin yıllarca beş kuruş ödeme yapmayarak bıraktığınız borçları da öder, sonrasında bu şehrin dertlerini de çözer. Şu anda da görüyoruz ki Uydukent başta olmak üzere yıllardır çözülemeyen sorunları ilk dört ayımızda çözülmeye başlanıyor. 

Şehrimizde büyük bir değişim yaşanırken, her şey sürekli olarak değişirken 14 yıldır değişmeyen bir durum var: Baro başkanı hala aynı. Baro başkanı AKP il başkanı atanmasına rağmen aynı. Üzerinden bir aydan fazla geçmesine rağmen hala aynı. Gitmeyeceğim diyor. Koltukların ikisi de benim olacak diyor.

 Ama AKP il baro başkanı Sayın Turgay Şahin’e şunu söylemek istiyorum: Bakın, iki göreviniz olunca protokolde nerede duracağınızı bile karıştıyorsunuz. Sizin için de zor oluyor bu durum.

Artık tercih zamanı. Gelin bir tercih yapın ve diğer görevinizden istifa edin.

Bugünlerde ayrıca tüm engellemere rağmen vatandaşa hizmet çabasında olan belediyelerimize sokak hayvanlarının katledilmesi yönünde de baskı oluşturulmaya çalışılıyor ve uygulamayan belediye başkanları içim hapis cezası öngörülüyor. Cumhuriyet Halk Partisi olarak bunun bir sorun olduğunu kabul ediyoruz ancak çözümün hayvanları katletmek olmadığını düşünüyoruz.

 Bu hayvanların aşılanıp, kısırlaştırılması daha doğru bir yöntem olarak tercih edilmelidir.