Gözden kaçırmayın

Tepebaşı İlçe Başkanlığı Şirintepe Mahallesi'nde Üye Kayıt ve Tanışma Bilgi Alma Standı DüzenlediTepebaşı İlçe Başkanlığı Şirintepe Mahallesi'nde Üye Kayıt ve Tanışma Bilgi Alma Standı Düzenledi

 

Afyonkarahisar Belediye Meclisi, 01 Ağustos Perşembe günü saat 18:30’da Belediye Meclisi Toplantı Salonunda toplanacak.
Belediye Başkanımız Burcu Köksal Başkanlığında toplanacak Belediye Meclis Toplantısına ait gündem çıkartılmıştır.
İlan olunur.


01 AĞUSTOS 2024 TARİHLİ OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI GÜNDEMİ


1.    Bir önceki toplantıya ait 2024 Yılı Temmuz Ayı Meclis tutanak özetinin okunması.
2.    Belediyemiz ile Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı ile kardeş şehir ilişkisi kurulması ve protokol yapmak üzere Belediye Başkanı Burcu Köksal'a yetki verilmesi hakkında teklif.
3.    Belediyemizin kullanımında olan Kocatepe Spor Kompleksinde bulunan Zafer Stadyumunun Amatör Spor Kulüpleri hariç, kamp için gelen spor kulüplerine ve sahaları kullanmak isteyen özel teşebbüslere kullandırılması karşılığı alınacak ücretlere ilişkin tarifenin belirlenmesi hakkında teklif.
4.    Gençlere yönelik spora teşvik etme ve sporu sevdirmek adına Ağustos ayı içerisinde düzenlenecek olan Gençlik ve Spor Şöleninde yapılacak olan Parkur Yarışması ve Ayak Tenisi Yarışmalarında dereceye giren ilk 3 kişiye (2 ayrı yarışma 6 kişi ) toplamda 20.000 TL ödül verilmesi hakkında teklif.
5.    Belediyemiz Başkan Yardımcılığı ve Müdürlüklerine yapılan görevlendirmeler hakkında Belediye Meclisine bilgi verilmesi.
6.    Belediyemiz Hizmetlerinin daha etkili ve verimli bir şekilde yürütülmesi, vatandaş memnuniyetinin sağlanması, faaliyetlerin amacına uygun ve hızlı şekilde sonuca ulaşması için Belediyemiz teşkilat yapısında bazı müdürlüklerin altında bulunan birimlerin kaldırıldığı ve bazı birimlerin oluşturulduğu hakkında Belediye Meclisine bilgi verilmesi.
7.    Norm Kadro Yönetmeliğine göre Bilgisayar İşletmeni kadrosunun ihdas edilmesi ve görevdeki personellerin kadro derecelerinin müktesebine uygun hale getirilmesi talebi hakkında teklif.
8.    Belediyemiz yatırım harcamaları ve diğer ihtiyaçlarımızda kullanılmak üzere kamu ve özel bankalardan nakdi kredi kullanılması, krediye konu işle ilgili her türlü işlemi yapmaya Belediye Başkanı Burcu Köksal'a yetki verilmesi talebi hakkında teklif.
9.    Belediyemiz mücavir alan sınırları içerisinde ikamet eden ihtiyaç sahibi (İlkokul, Ortaokul ve Lise) öğrencilere nakdi eğitim yardımı yapılması hakkında teklif.
10.    Belediyemize ait çeşitli vasıflardaki 24 adet gayrimenkullerimizin ekonomiye kazandırılması için satışlarının yapılması hakkında teklif.
11.    Afyonkarahisar Merkez Selçuklu Mahallesi, 3784 Ada 1 Parsel Nolu taşınmaz üzerinde bulunan zemin kat 6 bağımsız bölüm nolu gayrimenkullümüzün Eğitim ve Aile Sağlığı Merkezi olarak kullanılmak üzere Afyonkarahisar Sağlık Bilimleri Üniversitesine tahsisi, tahsis süresinin belirlenmesi hakkında teklif.
12.    Afyonkarahisar Merkez Ali İhsan Paşa Mahallesi 4648 Ada 13 Parsel nolu taşınmazda bulunan Belediyemize ait 56,64 m²’lik hissenin aynı parselde hisse sahibi olan vatandaşlara satış yapılması hakkında teklif.
13.    Afyonkarahisar Merkez Osmangazi Mahallesi 2201 Ada 3 Parsel nolu taşınmazın imarını tamamlamak için, mülkiyeti Belediyemize ait olan 2201 Ada 10 Parsel nolu 47,49m²’lik artık parselin satış yapılması hakkında teklif.
14.    Şehir içi halk otobüsü toplu taşıma ücret tarifelerinin güncellenmesi hakkında Plan ve Bütçe komisyon raporu.
15.    Kamu kurum ve kuruluşlarından ve vatandaşlarımızdan gelen hız kesici, durak yeri trafik levhası ve trafik ile ilgili talepler hakkında teklif.
16.    03 S 0140 servis plakasının Tuna Han Ersoy üzerinden, Osman Nuri Yücel üzerine devir edilmesi hakkında teklif.
17.    03 S 0025 plakalı servis plakasının Olcay Taş üzerinden Şükrü Taş üzerine devir edilmesi hakkında teklif.
18.    03 T 0164 ticari plakanın Osman Güzle üzerinden Tamer Biçer üzerine devir edilmesi ile hakkında teklif.
19.    Kamu kurum ve kuruluşlarından ve vatandaşlarımızdan gelen hız kesici, durak yeri trafik levhası ve trafik ile ilgili talepler ile ilgili trafik komisyonu raporu.
20.    Servis Araçları Yönetmeliğinde (S) Ticari Plakaları Boşta Bekletme sürelerinde düzenleme yapılması ile ilgili trafik komisyonu raporu.
21.    Şehir içinde faaliyet gösteren nakliye durağı araçlarına farklı renklerde logo yapılması ile ilgili trafik komisyonu raporu.
22.    İlimiz merkezine köy, kasaba ve ilçelerden yolcu taşımacılığı yapan araçların güzergâhlarının yeniden belirlenmesi ile ilgili trafik komisyonu raporu.
23.    Kazım Karakoç'un İlimizde şehir içi nakliyatçılık yapmak istemesi ile ilgili trafik komisyonu raporu.
24.    İnaz Hızlı Tren Hattının imar planlarına işlenmesi hakkında İmar ve Şehircilik Müdürlüğü teklifi.
25.    İlimiz Merkez Akçin Mahallesi 184 ada 12 parsel ve 269 ada 10, 11, 12 ve 13 parsellerin bulunduğu alanda Ticari Amaçlı ilave imar planı yapılması hakkında İmar ve Şehircilik Müdürlüğü teklifi.
26.    İlimiz Merkez Ertuğrulgazi Mahallesi 4551 ada 1 parselin bulunduğu alanda Trafo Alanı amaçlı imar plan tadilatı yapılması hakkında İmar ve Şehircilik Müdürlüğü teklifi.
27.    İlimiz Merkez Cumhuriyet Mahallesi 812 ada 887 parselin bulunduğu alanda imar plan tadilatı yapılması hakkında İmar ve Şehircilik Müdürlüğü teklifi.
28.    İlimiz Merkezinde bulunan çeşitli bölgelerde verilen TAKS/KAKS Alanların herhangi bir artış olmaksızın emsale dönüştürülmesi için imar plan değişikliği yapılması hakkında İmar ve Şehircilik Müdürlüğü teklifi.
29.    İlimiz Merkez Akçin Mahallesi 314 ada 12 parselin bulunduğu bölgede Ticaret Amaçlı İlave İmar Planı yapılması hakkında Bayındırlık ve İmar Komisyonu Raporu.
30.    İlimiz Merkez Gazi Mahallesi 5103, 5107 ve 5108 adaların bulunduğu bölgede imar plan tadilatı yapılarak kat artırımı yapılması hakkında Bayındırlık ve İmar Komisyonu Raporu.
31.    İlimiz Merkez Köprülü Köyü 103 ada 6, 7, 8 parsellerin bulunduğu alanda GES amaçlı ilave imar planı yapılması hakkında Bayındırlık ve İmar Komisyonu Raporu.
32.    İlimiz Merkez Ataköy Mahallesi 4923 ada 41 parselin bulunduğu alanda imar plan değişikliği yapılması hakkında Bayındırlık ve İmar Komisyonu Raporu.
33.    İlimiz Merkez Muhtelif yerlerinde mevcut Uygulama İmar Planı yapılaşma, teknik alt yapı, kadastral durumlardan oluşan olumsuzlukların giderilmesi için revizyon imar planı yapılması hakkında Bayındırlık ve İmar Komisyonu Raporu.
34.    Şehrimizin muhtelif yerlerinde Belediyemizin sorumluluk alanlarında bulunan Cadde, Sokak, Meydan, Bulvar, Park, Bina ve Yapı Tesislerine yönelik verilmiş, verilecek, değiştirilecek olan isimler hakkında, Belediye Meclisimizce genel kuralların belirlenerek karar alınması hakkında Bayındırlık ve İmar Komisyonu Raporu.
35.    İlimiz Merkez Ali İhsanpaşa Mahallesi 504 Sokakta isimsiz bulunan Parka Eymen Deniz isminin verilmesi hakkında Bayındırlık ve İmar Komisyon Raporu.
36.    İlimiz Merkez Selçuklu Mahallesi 4311 ada 14 parselin bulunduğu alanda Spor Tesis Alanı amaçlı imar plan değişikliği yapılması hakkında Bayındırlık ve İmar Komisyonu Raporu.
37.    İlimiz Merkez Hoca Ahmet Yesevi ve Beyazıt Mahallelerinde imar plan değişikliği yapılarak Kat Artırımı ve Emsal Artırımı yapılması hakkında Bayındırlık ve İmar Komisyonu Raporu.
38.    02.05.2024 tarih ve 176 sayılı Belediye Meclis Kararının G. Maddesine yapılan 5 adet itirazın Belediye Meclisinde değerlendirilmesi hakkında Bayındırlık ve İmar Komisyonu Raporu.
39.    İlimiz Merkez Hasan Karaağaç Mahallesi 5035 ada 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 9, 10, 11, 12, 13, 14 parsel nolu taşınmazlarda ilave imar planı yapılabilmesi için kamu yararı kararı alınması hakkında Bayındırlık ve İmar Komisyonu Raporu.
40.    İlimiz Merkezinde bulunan çeşitli bölgelerde verilen TAKS/KAKS Alanların herhangi bir artış olmaksızın Emsale dönüştürülmesi için İmar Plan Değişikliği yapılması hakkında Bayındırlık ve İmar Komisyonu Raporu.
41.    İlimiz Merkez Battalgazi Mahallesinde bulunan sokak ismi/numarası olmayan yollara yeni isim/numara verilmesi hakkında Bayındırlık ve İmar Komisyonu Raporu.
42.    İlimiz Merkez Güvenevler Mahallesinde bulunan sokak ismi/numarası olmayan yollara yeni isim/numara verilmesi hakkında Bayındırlık ve İmar Komisyonu Raporu.
43.    Planlı Alanlar İmar Yönetmeliği 5. Maddesinin 30 ve 31. Fıkralarında yapılan değişikliğe istinaden 15.03.2023 tarih ve 131 karar nolu meclis kararındaki maddelerde revize yapılması hakkında Bayındırlık ve İmar Komisyonu Raporu.
44.    Deper Mahallesinde imar uygulamasına girmiş olan taşınmazların imar uygulaması sonucu yerinde korunamayan yapı ve müştemilatı vasfındaki taşınmazlara enkaz bedelinin ödenmesi hakkında Bayındırlık ve İmar Komisyonu Raporu.
45.    Gelecek oturumun gün ve saatinin belirlenmesi.