“Belediyelerin prim borcu 20 milyar lira, bunun 15 milyarı CHP’li belediyelerin”

Gözden kaçırmayın

İşgücü piyasasına girmek isteyen vatandaşlarımızı işgücü piyasası ile buluşturan İşgücü Uyum Programı başlıyor.”İşgücü piyasasına girmek isteyen vatandaşlarımızı işgücü piyasası ile buluşturan İşgücü Uyum Programı başlıyor.”

Dün, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan bir açıklama yaptı; “Belediyelerin prim borcu 20 milyar lira, bunun 15 milyarı CHP’li belediyelerin” dedi.
Bunun üzerine Cumhurbaşkanı Erdoğan’da; “Emeklilere faydanız dokunsun istiyorsanız talimat verin, belediyeleriniz Sosyal Güvenlik Kurumu’na olan birikmiş borçlarını ödesin. Hazine ve Maliye Bakanlığımız belediyelerin borçlarının kaynağında tahsiline başlayacak. Milletin varlığını değişik yerlerde harcamaya müsaade yok” diye açıklama yaptı. 
İşte, emeklinin hakkını vermemek için bahane arayan, çamura yatan tipik Akp zihniyeti! 
Sanırsınız ki; CHP’li belediyeler 30 yıldır yönetiyor da, prim borçlarını ödememiş, AKP’li belediyelerin ise
SGK’ya hiç borcu yokmuş gibi.. 
Ya da belediyelerin SGK pirim borçları ödenirse, en düşük emekli aylığını 25 bin liraya çıkaracaklarmış gibi! 
Ya da bu borçlar ödenirse, enflasyon da faizler de düşecek, yolsuzluk, usulsüzlük sona erecekmiş gibi!
Geçin bunları! 
Çok uzağa gitmeyin, size Afyonkarahisar Belediyesi ile ilgili bir hatırlatma yapayım da, hafızalarınız tazelensin; 
Yıl 2020. Sayıştay Başkanlığı, YÜNTAŞ Akaryakıt Gıda İçecek Turizm Mermer Elektrik Nakliyat Sanayi Ticaret Anonim Şirketi için 2020 Yılı Sayıştay Düzenlilik Denetim Raporu yayınlar. 
YÜNTAŞ, Afyonkarahisar Belediyesinin bir kuruluşudur.

Sayıştay denetçilerinin yaptıkları incelemelerde; YÜNTAŞ şirketinde olması gereken şirketin “pay defterinin” olmadığı ortaya çıkarılmış. Öte yandan hazırlanan raporda, şirketin gelirlerinin-giderlerini karşılamadığı, vergi ve sosyal güvenlik prim borcu yükünün bir hayli fazla olduğu vurgulanmış.

Ayrıca raporda, YÜNTAŞ şirketine ait bazı demirbaşların varlığından haber alınamadığı da yayınlanmıştı. 
Daha fazla ayrıntıya girmiyorum.

Bu raporu Sayıştay yayınladı. Dönemin çok vizyonlu belediye başkanı da kabul ettiğine dair açıklama yaptı, sonra da üzerine yattı! 
Lafı hiç evirip-gevirmeden söyleyelim; emekliyi 12 bin 500 liraya, asgari ücretliyi 17 bin liraya mahkum eden, halkımızı yüksek enflasyon, pahalılık, yüksek faiz, vergi yükü altında inim inim inleten, tuzu kuruların milyarlarca vergilerini silip palazlandıran bu iktidarın, aynı kafayla devam ettiği sürece iktidarda kalma şansı yoktur. 
Geçim yoksa, SEÇİM VAR 
Yalçın Görgöz 
CHP Parti Meclisi Üyesi 
Örgütlenme Koordinatörü