Yeniden Refah Partisi Afyonkarahisar İl Başkanı Fehmi Güray Çakır yaptığı yazılı basın açıklamasında Yunanistan Sağlık Bakanı Adonis Georgiadis’ın küstahça sözlerini eleştirdi.

Gözden kaçırmayın

Odunpazarı Modern Müze, Odunpazarı Modern Müze, "Ehlikeyif" Sergisiyle Beşinci Yılını Kutladı

 

Yeniden Refah Partisi Afyonkarahisar İl Başkanı Fehmi Güray Çakır Yunanistan Sağlık Bakanı Adonis Georgiadis’ın küstahça addedilen sözlerine ilişkin çok sert bir açıklama yaparak Yunanlı yöneticilerin Türkiye düşmanlığıyla bir yere varamayacaklarını artık anlamaları gerektiğini belirtti.

Yunanistan Sağlık Bakanı Adonis Georgiadis’ın skandal tehdidi sonrasında yapılan açıklamada Başkan Çakır “Bilinen ve bilinmeyen tarihin her döneminde yer alan Müslüman Türk Milletimizi son derece alçak ve küstahça tehdit etmeye kalkan bir zavallının sözlerine üzülerek şahit olduk. Sadece Yunanistan’In değil tüm dünya daha önce Türk’ün adaletine tanık olmuştur. Buradan sağlık bakanı olarak görev yapan zatın bu çıkışı aslında bilinçaltında yatan korkudan kaynaklıdır” diyerek tepki gösterdi.

KALKARLAR AMA İNERLER Mİ BİLMEM

Yeniden Refah Partisi Afyonkarahisar İl Başkanı Çakır yazılı basın açıklamasının devamında Savunma Bakanı Dendias’ın Türkiye ile alakalı cümle kurarken en az iki defa düşünmesi gerektiğini ifade etti. Başkan Çakır talihsizlik olarak nitelendirdiği açıklamaya istinaden “Georgiadis’in gördüğü rüya nedir tam anlamıyla bilemiyorum ancak çok net bildiğimiz bir şey var ki o da Atina’dan havalanan uçaklar belki görünmeden Ankara’ya kadar gelebilirler ama döndüklerinde inecek pist bulamayabilirler” diyerek tepkisini en sert tondan dile getirdi.

KIBRIS TARİHİNİ TEKRAR OKUMALILAR

Yeniden Refah Partisi Afyonkarahisar İl Başkanı Fehmi Güray Çakır yazılı basın açıklamasının son kısmında geçmişte Milli Görüş Lideri Prof. Dr. Necmettin Erbakan döneminde ki Kıbrıs Barış Harekatını işaret ederek Yunanistanlı bakanların yakın siyasi tarih derslerini yeniden almaları gerektiğini savundu. Diplomatik bir kriz olarak nitelendirilmesi gerektiğini beyan eden Başkan Çakır konuşana değil konuşturana bakmak gerektiğinin de altını çizdi.