Seyhun Sertan Yücekaş Afyonkarahisar Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğüne Atandı.




Gözden kaçırmayın

Afyonkarahisar'ın Lezzetleri Bakü'de İslam Ülkelerini BüyülediAfyonkarahisar'ın Lezzetleri Bakü'de İslam Ülkelerini Büyüledi

Seyhun Sertan Yücekaş geniş akademik ve mesleki tecrübesiyle Afyonkarahisar Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü olarak atandı.

Peki Seyhun Sertan Yücekaş Kimdir.

1981 Malkara/Tekirdağ doğumludur. İlköğretimi Kütahya ve Sivas’ta, liseyi Adana Özel Gönen Kolejinde tamamladı. Cumhuriyet Üniversitesi Kamu Yönetimi, Anadolu Üniversitesi Sosyoloji, İstanbul Üniversitesi Kültürel Miras ve Turizm, Anadolu Üniversitesi Medya ve İletişim bölümlerinden mezun oldu. 

Akademik eğitiminin yanı sıra farklı üniversite ve eğitim kurumlarından Tiyatro, Oyunculuk, Yaratıcı Drama, Tiyatro Terapi, Oyun Sahneleme, Etkili İletişim, Doğru Türkçe Kullanımı ve Hitabet eğitimleri ile Danışmanlık ve Koçluk eğitimleri aldı.

2004’te Kültür ve Turizm Bakanlığına bağlı Devlet Tiyatrolarında göreve başladı ancak kısa süre sonra istifa etti. 2005’te İktisadi Devlet Teşekkülü olan Türkiye Şeker Fabrikaları A.S.’ye atanarak Yozgat, Kars ve Afyon'da memurluk ve idari şeflik görevlerinde bulundu. 2018’de yine Kültür ve Turizm Bakanlığı'na naklen atanarak Afyonkarahisar İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünde Kültür Şube Şefi ve İl Halk Kütüphanesinde Kütüphane Şefliği görevlerinde bulundu.

 

Memuriyet sürecinde Yozgat ve Afyon’da sendika işyeri temsilciliği ve il başkan vekilliği görevlerinde bulundu.

2024 yerel seçimlerinin ardından Afyonkarahisar Belediyesi’ne naklen atanarak Kültür ve Sosyal İşler Müdürü olarak göreve başlamıştır.

1995’te başladığı tiyatroya üniversite topluluklarında, Halk Eğitim Merkezlerinde, ardından Atatürk Kültür Merkezinde ve Devlet Tiyatrosunda sözleşmeli olarak devam etti. 2004’te Sivas Sanatsal Faaliyetler Derneğinin kuruculuğunu ve başkanlığını yaptı. 2012’de bir radyo kanalında haftalık olarak sosyolojik içerikli program yaptı. 2014’te Alimoğlu Kültür Sanat Araştırma Derneğinde tiyatro topluluğunun eğitmenliği ve yönetmenliğini yaptı. 2016’dan itibaren Gençlik ve Spor Bakanlığına bağlı Gençlik Merkezleri ve Milli Eğitim Bakanlığına bağlı Halk Eğitim Merkezlerinde tiyatro ve yaratıcı drama dersleri verdi. Gençlik ve Spor Bakanlığının düzenlediği tiyatro yarışmasında eğitmeni olduğu Gençlik Merkezi Ege Bölge Birinciliği ve Türkiye İkinciliği elde etti.

 2020’de özel bir televizyon kanalında kültür ve sanat üzerine söyleşi programları yaptı. 2021’de düzenlenen 7. Uluslararası Anadolu Tiyatro Ödüllerinde Yılın Başarılı Sanat Programı Ödülünü aldı. Kültür ve Turizm Bakanlığınca desteklenmeye hak kazanan yedi farklı oyunun yönetmenliğini ve İçişleri Bakanlığınca desteklenen iki projenin eğitmenliğini yaptı. 2015’te kuruculuğunu ve yönetmenliğini yaptığı Risus Sanat ile bugüne kadar 13 farklı oyun sahneleyerek, 30 bini aşkın seyirciye 120’nin üzerinde ücretsiz temsil verdi. Ücretli oyunların gelirinin % 100 oranında Mehmetçik Vakfı, Afyon Eğitim Vakfı gibi kuruluşlara bağışlanmasını sağladı. Bir bilet bir kitap kampanyası ile toplanan kitaplarla şehitlerimiz adına açılan kütüphanelere katkıda bulunulmasını sağladı. Halen Risus Sanat’ta Dernek Başkanı ve Sanat Yönetmeni olarak devam etmekte olup, ulusal düzeyde aylık yayın yapan “Tiyatro” gazetesinin Afyonkarahisar temsilcisi ve Atatürkçü Düşünce Derneğinde Denetleme Kurulu Üyesidir.

Bizlerde afyonhabertürk,ve egeilkhaber,tigat,tingader,uhahaberajansi,unihaberajansı  Ailesi olarak Afyonkarahisar Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğünde Başarılı çalışmalar yapancagına kalben katılıyoruz Başarılar diliyoruz.