(AFSÜ) Onkoloji Hastanesi arkasında 100 yataklı Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesi’nin temel atma töreni, il protokolünün katılımıyla gerçekleşti.

Gözden kaçırmayın

2024 Afyonkarahisar Motofest etkinliğinde, İl Sağlık Müdürlüğü Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanlığı da bir stant açtı.2024 Afyonkarahisar Motofest etkinliğinde, İl Sağlık Müdürlüğü Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanlığı da bir stant açtı.

 

 

Afyonkarahisar Sağlık Bilimleri Üniversitesi (AFSÜ) Onkoloji Hastanesi arkasında 100 yataklı Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesi’nin temel atma töreni, Afyonkarahisar Valisi Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı ve il protokolünün katılımıyla gerçekleşti.

AFSÜ 10.SIRADA YER ALDI

Törende konuşan Afyonkarahisar Sağlık Bilimleri Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nurullah Okumuş, AFSÜ’nün her geçen yıl farklı alanlardaki başarı çıtasını yükselttiğini söyledi. Rektör Okumuş, geçtiğimiz günlerde açıklanan, öğrencilerin üniversite memnuniyetinin değerlendirildiği ulusal bir araştırma olan Türkiye Memnuniyet Araştırması’na göre,126 devlet üniversitesi arasında AFSÜ’nün “Öğrenim Deneyimi Tatminkarlığı” kategorisinde bu sene 10.sırada olduğunu hatırlattı.

2019 yılında yapılan Türkiye Memnuniyet Araştırmasında AFSÜ 68.sıradaydı.

AFSÜ’DEN BÜYÜK BAŞARI

AFSÜ’nin diğer başarılarından da söz eden Rektör Okumuş, ‘’Yine YÖK tarafından yayınlanan Mezun Başarı Atlası sistemi değerlendirmesine göre 2023 Diş Hekimliğinde Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavı (DUS) başarı sıralamasında, AFSÜ olarak Diş Hekimliği Fakültemizin ilk mezunlarıyla, Türkiye ve KKTC’de eğitim veren 91 devlet ve vakıf üniversitesi arasında 8. sırada yer aldık. Üstelik bu başarının tesadüfi olmadığı, bu seneki DUS sınavında 5 mezunumuzun üst sıraları almasıyla da kanıtlanmış oldu’’ dedi.

Üniversite sıralama kuruluşu Times HigherEducation (THE) Etki Sıralaması 2024 sonuçlarına göre, Türkiye’de son 10 yılda kurulan devlet üniversiteleri arasında “Genel Sıralama” kategorisinde 1. olan AFSÜ, THE Etki Sıralaması 2024 listesine giren Türkiye’deki 92 üniversite arasında 31’inci, Türkiye’deki devlet üniversiteleri arasında 6’ıncı olarak büyük bir başarı gösterdi.

BRONZ LİG’TE ADINI YAZDIRDI

Rektör Okumuş, konuşmasını şöyle tamamladı; ‘’Yine üniversitemiz, yalnızca belirli kriterlere sahip üniversitelerin elemelerden geçerek sıralamaya alındığı RoundUniversityRanking (RUR) 2024 “Finansal Sürdürülebilirlik” listesine, Türkiye’deki devlet üniversiteleri arasında 8. sırada; “Eğitim” listesine ise 12. sırada girme başarısı göstermiştir. RUR’un “Araştırma” sıralamasında Türkiye’deki devlet üniversiteleri arasında 27. sırada ve “Genel” sıralamada Türkiye’deki bütün üniversiteler arasında 28. olan AFSÜ, “Finansal Sürdürülebilirlik” alanında Dünya genelinde 396. sırada yer alarak “Bronz Lig” kategorisine adını yazdırmıştır. Üniversitemizde yürütülen bütün faaliyetleri, araştırma, eğitim, yönetim ve sınırların ötesinde etkiye sahip olabilme başlıklarında geliştirmeye önümüzdeki yıllarda da devam edeceğiz. AFSÜ’nün sıralamalardaki konumu, önümüzdeki yıllarda inşallah daha da yükselecektir.’’