KARDEŞ ŞEHİR İLİŞKİLERİNİN TOHUMLARI ATILDI

Gözden kaçırmayın

“Muhalefeti düşman ilan edip, halkı kutuplaştırarak inşa etmeye çalıştığınız sahte kardeşliğe karnımız tok!”“Muhalefeti düşman ilan edip, halkı kutuplaştırarak inşa etmeye çalıştığınız sahte kardeşliğe karnımız tok!”

Afyonkarahisar Belediyesi, Ankara Büyükşehir Belediyesi ile kardeş şehir ilişkileri kapsamında, uzlaşma üretime katkı sağlayacak önemli bir adım attı.

Belediye Başkanı Burcu Köksal'ın ev sahipliğinde, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ın destekleriyle Belediyemize ait 185 bin metrekarelik araziye arpa, buğday ve çörek otunun ilk bitkileri atıldı.  

Park ve Bahçeler Müdürlüğü personelimizin özverili çalışmalarıyla ödeme ekim öncesinde yemek yemeğinde bir araya gelinerek iş birliğinin önemi vurgulandı. 
Bu adım, her iki şehir arasında hem uzlaşma üretimini artırmayı hem de kardeş şehir bağlarını güçlendirirken, proje kapsamında 7 bin 500 kilogram arpa, 2 bin 500 kilogram çörek otu, bin 250 kilogram buğday ekildi. 

TOHUMLAR GELECEĞE UMUT OLACAK

Atılan sözleşmelerin anlaşması üretimin geleceğine yönelik önemli bir adımdır dikkat çeken Belediye Başkanı Burcu Köksal; “Sağ olsun kardeşşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ın destekleriyle Belediyemize ait 185 bin metrekarelik araziye arpa, buğday ve çörek otu bitkileri ekilmeye başlandı. Bu tohumlar, sözleşme üretimimizin geleceğine ekilen birer umut sağlamıştır” dedi. 

ÜRETİCİYİ DESTEKLEMEK İÇİN ATILAN ADIM

Ekim işlemi, üreticiyi desteklemek, tarımda verimliliği artırmak ve Afyonkarahisar'ı tarımda daha güçlü bir şehir haline getirmek amacıyla artırmakne dikkat etmek Başkan Burcu Köksal; “Şehrimizin bereketli toprakları, geçmişte pek çok kahramanlık ve başarı hikayesiyle anıldı. Şimdi de tarımda yapılacak yatırımlarla, Afyonkarahisar'ın mini üretim alanında en önde tanıtımını yapmayı hedefliyoruz” dedi. 

“YEREL YÖNETİMLERİN ÜRETİCİYE DESTEĞİ”

Afyonkarahisar Belediyesi olarak üreticilerin yanında olduklarına dikkat çeken Başkan Burcu Köksal, “Mansur Başkanımızın destekleriyle, bu projelerle yalnızca yerel değil, ulusal düzeyde de farklı yaratmayı amaçlıyoruz. Şehrimizin tarım üretimini artırmak için attığımız bu adımlar, tüm üreticilerimiz için büyük bir fırsat sunuyor. Afyonkarahisar'ımızı tarımda teşvik etmek için bir şehir haline getirmek için atılan bu adım, hepimizin başarısıdır. Çiftçilerimizle birlikte, daha güçlü ve bereketli bir gelecek için çalışmaya devam ediyoruz.

Çünkü biz başlama ki, üretim varsa gelecek de vardır. Emeği geçtiğine teşekkür ediyorum.

Bereketli ve bol kazançlı bir hasat dönemi diliyorum” ifadesini kullandı.