İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu, partisinin Afyonkarahisar kampında yaptığı konuşmada Türkiye’nin yangınını söndürmek zorunda olan bir siyasi hareket olduklarını söyledi.

Gözden kaçırmayın

CHP 101. Yılını KutluyorCHP 101. Yılını Kutluyor

 

Dervişoğlu, “İYİ Parti olarak vereceğimiz tek dünya hesabının adresi büyük Türk milletidir. Hesaplaşacağımız tek yer milletimize 22 yıldır kan kusturan iktidar olduğunu hiçbir zaman unutmuyoruz.” dedi.

İYİ Parti’nin Afyonkarahisar Değerlendirme Toplantısı NG Afyon Otel’de başladı. Toplantıya İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu, Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Afyonkarahisar Milletvekili Av. Hakan Şeref Olgun, partinin genel merkez yönetimi, milletvekilleri ve teşkilat üyeleri katıldılar.

ANA KONUMUZ SEÇMENİMİZLE İLETİŞİMİMİZİ GÜÇLENDİRMEK”

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasından sonra toplantının açış konuşmasını İYİ Parti Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Afyonkarahisar Milletvekili Av. Hakan Şeref Olgun yaptı. Müsavat Dervişoğlu’nun genel başkan olmasının ardından Cumhuriyet’in temellerinin atıldığı kadim şehir Afyonkarahisar’da partisinin ilk istişare toplantısının yapılmasından büyük bir memnuniyet duyduğunu belirten Milletvekili Olgun, “Partimizin değerli buluşmasına Afyonkarahisar olarak ev sahipliği yapmaktan büyük gurur ve mutluluk duyduğumuzu belirteyim.

 Bugün Afyonkarahisar’da bir araya gelerek ülkemizin sorunlarına yönelik çözüm önerilerimizi tartışacak, yeni stratejilerimizi belirleyecek ve daha güçlü bir Türkiye için birlikte yapabileceğimiz neler olduğunu değerlendireceğiz. Toplantımızın ana konularından birisi seçmenimizle olan iletişimimizi güçlendirmek için yapacağımız çalışmaları belirlemek olacaktır.

 Halkımızın beklentilerini doğru anlayarak onlara en net ve etkili şekilde ulaşmak büyük önem arz etmektedir. Bugün burada hep birlikte fikir alışverişi yaparak bunlara en doğru stratejiyi ve çalışma programını oluşturacağımıza inanıyorum. Ayrıca teşkilatlarımızın en güçlü yanımız olan saha çalışmalarına başlaması bizler için çok kritik bir önem arz etmektedir. Teşkilatlarımızın enerjisi ve özverisi, partimizin gücünü ve başarısını doğrudan etkilemektedir.

 Bu yüzden saha çalışmalarımızı nasıl daha etkin harekete geçireceğimizin çalışmalarını yapıyoruz. Genel Başkanımız Sayın Müsavat Dervişoğlu’nun sahada yapacağı programlar konusunda da bu programların planlanması ve koordinasyonu konusunda hepimizin katkıları büyük önem arz etmektedir. Bu toplantının dostluklarınızı daha da güçlendireceğine ve İYİ Parti’nin Türkiye için umut ışığı olmaya devam edeceğine yürekten inanıyorum. Hep birlikte daha nice başarılara imza atacağınıza olan inancım tamdır.” dedi.

“Hesaplaşacağımız Tek Yer İktidardır”

“ALLAH BİZİ BÜYÜK TÜRK MİLLETİNE KARŞI MAHCUP ETMESİN”

İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu, Afyonkarahisar Değerlendirme Toplantısında basına açık kısmında yaptığı konuşmada şunları kaydetti: “Sayfaları çevirince zamanın hızlı akışı karşısında insan duraklıyor ve bu hızı ancak eski resimlere bakınca anlıyorsunuz.

2016 yılından sonra adım adım gelişen olayların Türkiye’yi götürdüğü açmazı gören ve buna dur demek için birlik ederek yola koyulanların bu kutlu çatıyı kurmasından bugüne tam 7 yıl geçmiş. Siyasette 7 yıldır. 

Belki yanına bir tane daha yedi koyabileceğiniz hem uzun hem de hızlı bir koşu.

 Bu bir bayrak koşusu yani bir iddia işi olduğu kadar o iddiayı taşıyabilmek, devredebilmek mücadelesidir ve bunların ikisi de aslına bakarsanız haysiyet işidir. 27 Nisan 2024 günü de İYİ Parti olarak bir devri gerçekleştirmişiz. Hep birlikte partilerimizin iradesiyle kurucu değerlerimize yaraşır bir şekilde milletimize ve seçmenimize olan ilk sorumluluğumuzu yerine getirmişiz. Buradan bir haysiyet davası güden elini taşın altına koyan tüm dava arkadaşlarıma bir kere daha teşekkür ediyorum. Allah hiçbirimizi birbirimize ve büyük Türk milletine karşı mahcup etmesin. Ancak ne sadece kurultay yapmakla ne de sadece genel başkan değişimiyle veya parti kurullarının yeniden oluşturulmasıyla milletimizin bize verdiği mesajın bizden istediği değişimin hakkını verdiğimizi iddia edemeyiz. Seçimlerde aldığımız işaretlerin istişaresini yapmak zorundayız

. Bizi kuran millet iradesinin özünde istişarenin temel şart olduğunu da hep hatırlamak mecburiyetindeyiz. O işaretleri sözlere sözleri de yaşama geçirmenin yollarını bulmalıyız. Yapacaklarımızı milletimize anlatmak milletimizi önerdiğimiz yolun Onun için en iyisi olduğunu göstermek ve ispat etmek mecburiyetindeyiz

. O yolun sonunda da umudun gerçeğe dönüşeceğini Türk milletine ispat etmek ve yine göstermek durumundayız. Onun için önce milletin teveccühüne mazhar olmak, sonra da oyunu ve rızasını almak zorundayız.”

“Hesaplaşacağımız Tek Yer İktidardır”

İYİ Parti olarak Türkiye’deki yangını söndürmek zorunda olduklarının altını çizen Genel Başkan Dervişoğlu, şöyle konuştu: “Biz Türkiye’nin yangınını söndürmek zorunda olan bir siyasi hareketiz. Ancak tüm bunlardan önce eski resimleri bir kenara bırakıp aynaya bakmak durumundayız. Yani birbirimize ayna tutmak durumundayız.

 İşin başında öz eleştiri yapmadan kongre toplamak zorunda kaldık demiştim. İşte şimdi burada büyük bir ailenin iyiler ve cesurlar ailesinin terkleri olarak bu öz eleştirileri yapmak üzere toplanmış bulunuyoruz. Ben aynaların gücüne ve gerçekliğine inananlardanım.

 Aynaların kimseye torpil yapmadığını, kimseye yalan söylemediğini bilenlerdenim.

Bu yüzden aile meclisimizde olacağız. 

Önce kendimizi konuşacağız. Neleri yanlış yaptıysak bir daha yapmamaya yeminli olacağız. Kimsenin yanlışı diğerinden önemsiz, kimsenin doğrusu diğerinden önemli olmayacak. O nedenle de her şeyi masaya koyup tartışacağız. Geçmişe saplanmadan ama hesabını vererek, bugünü azaltmadan ama hakkını vererek, geleceği kutsamadan ama değerini bilerek konuşacağız. Önce biz konuşacağız, sonra milletle konuşacağız. Konuşan, konuşabilen Türkiye’yi yeniden tesis edeceğiz.

Çünkü konuşabilen Türkiye, hür Türkiye’dir. Hür bir Türkiye, demokratik bir Türkiye’dir.

 Demokratik bir Türkiye, güvenli bir Türkiye’dir. Türkiye’yi iyilikle buluşturmak için 7 yıl önce cesaretle çıkılan yolu bilerek gerekirse oyalan yola yeni bir rota çizeceğiz. Hızla, sabırla ve kararlılıkla yürüyeceğiz. Ve muhakkak ki muzaffer olacağız. Vatanımızı da insanımızı da onun başına çöreklenmiş bu asalaklardan kurtaracağız. Sabırla yürüyeceğiz, badireler aşılacak.

Kararlılıkla yürüyeceğiz, düşenleri sırtlayacağız ve hızla yürüyeceğiz. Geleceğe kavuşulacak ve benim hiç endişem yok, eminim.

 Bu iyiler hepsini yapacak. Bu cesurlar hiç yılmayacak ve sonunda mutlaka ama mutlaka başaracaklar.”

 

“İYİ PARTİNİN ÖMRÜNÜ VE MİSYONUNU TÜRK MİLLETİ BELİRLER”

Genel Başkan Dervişoğlu, sözlerini şöyle tamamladı: “Partimizin Teşkilat, Mali İşler, Medya Tanıtım, Milli Güvenlik ve Göç, Uluslararası İlişkiler Başkanlıkları ile TBMM Grup Başkan Vekilliğinin kıymetli sunumlarına geçmeden önce son olarak şunları ifade etmek isterim. Bilinsin ki İYİ Parti onu kuran milliyetçiliğin, onu kuran kalkınmacılığın, onu kuran demokratlığın idrakinde ve neye karşı kurulduğunun bilincindedir.

sebeple de başının üstündeki yüce gökyüzü ve kalbinde taşıdığı vicdanla vereceği tek dünya hesabının adresinin büyük Türk milleti olduğunu bilmektedir. Hesaplaşacağı tek yerin ise ona 22 yıldır kan kusturan iktidar olduğunu hiçbir zaman unutmamaktadır.

 İşte biz bu hesabı görmenin yolunu aramak için buradayız. Türkiye’yi yeniden inşa etmek iddiamızı gerçekleştirmek üzere buradayız.

 Bize ömür ve misyon biçenler iyi bilsinler ki İYİ Parti’nin ömrü ve misyonunu ancak ve ancak Türk milleti belirler. İYİ Parti olarak biz ekonomiyi bataktan, adaleti vesayetten, nüfus ve sınır güvenliğini zilletten kurtardığımızda ve parlamenter sistemi yeniden tesis ettiğimizde şehirlerimizi, doğamızı, suyumuzu ve toprağımızı yeniden abat ettiğimizde kardeşliğimizi, cumhuriyetimizi, demokrasimizi, milli gurur ve birliğimizi yeniden imar ettiğimizde milletimize karşı görevimizi tamamlamış oluruz.

O gün gelene kadar uzun yolları kat edecek zamanın hızına mutlaka yetişeceğiz.

 Ve büyük Türk milletine layık olacağız. Çünkü kararlıyız ve mutlaka ama mutlaka başaracağız.

Toplantımız öncelikle genel başkan yardımcılarımızın sunumlarıyla devam edecek.

 Sayın milletvekillerimiz görüş ve düşüncelerini paylaşacaklar. Genel İdare Kurulu üyelerimiz görüş ve düşüncelerini paylaşacaklar. Bir yemek arası vereceğiz.

Ondan sonra yine arkadaşlarımızın görüşlerini, düşüncelerini aldıktan sonra sorulara cevap vereceğiz. Allah muzaffer eylesin. Başarılı bir toplantı temenni ediyorum.