Rusya, Orta Asya, Avrupa ve Afrika Interfresh Eurasia Fuarı’na Türk lezzetlerini almaya gelecek

Gözden kaçırmayın

Afyonkarahisar’da Bir İlk: Karahisar Antika Pazarı Açıldı.Afyonkarahisar’da Bir İlk: Karahisar Antika Pazarı Açıldı.

Rusya, Orta Asya, Avrupa ve Afrika Interfresh Eurasia Fuarı’na Türk lezzetlerini almaya gelecek!

 

 

30 zincir market Türk lezzetleri için İzmir’e Interfresh Eurasia Fuarı’na geliyor!

 

 

Interfresh Eurasia, 26-28 Eylül tarihleri arasında İzmir'de düzenlenecek

 

 

Interfresh Eurasia Fuarı bu yıl yüzde 200 büyüdü

Türkiye’nin yıllık 60 milyon ton ürettiği taze, kurutulmuş, dondurulmuş ve konserve edilmiş meyve sebzelerin en büyük ihraç platformu olan Interfresh Eurasia Fuarı için geri sayım başladı. Fuar bu yıl 26-28 Eylül 2024 tarihlerinde İzmir’de Fuarİzmir’de düzenlenecek.

Interfresh Fuarını düzenlenen Antexpo Fuarcılık Genel Müdürü Murat Özer, Interfresh Eurasia Fuarı’yla Türkiye’nin, Rusya, Orta Asya ve Avrupa'dan Afrika'ya kadar uzanan pazarlara ideal bir geçiş noktası olarak hizmet verdiğinin altını çizdi.

5 ana ürün grubu Interfresh Eurasia Fuarı’nda olacak

“Bu yılki Interfresh Eurasia, sadece yeni bir mekânla sınırlı değil” diyen Özer, "Bu yılın Interfresh Eurasia'sı, hem katılımcılar hem de alıcılar açısından %200'ün üzerinde bir büyümeyle dikkat çekiyor. Yeni alıcılarla birlikte ziyaretçi tarafında da yeni ülkelerden alıcılar göreceğiz.

 Katılımcı tarafında ise, yaş ürünlerin yanı sıra kurutulmuş, dondurulmuş ve konserve ürünlerle birlikte meyve ve sebze suları ile sosları içeren çeşitlerimiz oldu.

Bu çeşitlilikle birlikte Interfresh'in önceki yıllardan daha fazla ilgi göreceğini düşünüyoruz” şeklinde konuştu.  

30 zincir market geliyor Interfresh’e küresel ilgi artıyor

Yaş, kurutulmuş meyve ve sebzeler, dondurulmuş ürünler, konserve ürünler ve çeşitli meyve ve sebze suları ile bu ürünlerden yapılan sosların yanı sıra fuarda lojistik, ambalaj, depolama ve yeni teknolojilere özel bölümler olacağı bilgisini veren Özer şöyle devam etti: “Geçen yıl 44 ülkeden 2.145 alıcıyı ağırladık. Bu yıl, 55 ülkeyi temsil eden alıcılar ve 30'dan fazla zincir market temsilcisi fuara katılım sağlayacağını onayladı, bu da meyve ve sebze endüstrisi için önemli bir ticaret platformu olan Interfresh'e küresel ilginin arttığını gösteriyor."

Ortadoğu’dan gelen katılımcılar kendi pavilyonlarına sahip olacaklar

Interfresh Eurasi Fuarı’nın Ortadoğu'dan gelen katılımcılar için de popülerlik kazandığı bilgisini veren Özer şöyle devam etti; “Bu nedenle, bu katılımcılar kendi pavilyonlarına sahip olacaklar: Etkinlik olarak uluslararası bir tanınmışlık kazandık. Avrupa pazarındaki yaz tatilinden sonra ilk büyük ticaret fuarı olmamız, bizi önde gelen bir networking ve ticaret platformu olarak güçlendirdi. Çeşitli ülkelerden, Orta Doğu ülkeleri de dahil olmak üzere, kendi pavilyonlarına sahip olan firmalara gururla ev sahipliği yapacağız. Bu çeşitlilik, Interfresh'in Türk malzemelerinin yanı sıra egzotik meyveler ve tanınmış uluslararası markaların, yenilikçi makineleri ile global bir platform olarak statüsünü pekiştirdiğini gösteriyor. Bugün itibariyle ondan fazla ülkeden katılımcılarımız var."

THY’nin 120 ülkeye direkt uçması büyük fırsatlar sunuyor

“Interfresh Eurasia'da ürünlerini tanıtmak isteyenler için birçok avantaj sunuyor” tespitinde bulunan Özer, “Türkiye'nin Asya ve Avrupa'nın kesişim noktasındaki benzersiz coğrafi konumu, katılımcılar için eşsiz fırsatlar sunuyor. 117 ülkeye vizesiz erişim imkanı ve Türk Hava Yolları'nın 120'den fazla ülkeye direkt uçuşlarıyla, Türkiye Rusya, Orta Asya, Avrupa ve Afrika'ya uzanan pazarlar için ideal bir geçiş noktası olarak hizmet veriyor” dedi.

Özer "Katılımcılar, farklı arka planlardan ve bölgelerden tüccarlar ile bağlantı kurma fırsatlarıyla dolu dinamik bir ortama sahip olacaklar. Interfresh sektör oyuncuları için kaçırılmaması gereken bir fuar ayrıca Interfresh'in beşinci edisyonunu gerçekleştireceğimizi belirtmek isterim, elbette Interfresh olarak yedinci yılımızı kutluyoruz. Dolayısıyla Interfresh, meyve ve sebzelerin sergilendiği birinci sınıf bir platforma dönüşmüştür," diyerek sözlerini tamamladı