Girişimci kadınlar eğitime ‘Gastronomi şehri’ Afyonkarahisar’da devam etti

Gözden kaçırmayın

Afyonkarahisar’da Bir İlk: Karahisar Antika Pazarı Açıldı.Afyonkarahisar’da Bir İlk: Karahisar Antika Pazarı Açıldı.

Girişimci kadınlar eğitime ‘Gastronomi şehri’ Afyonkarahisar’da devam etti


Denizli Butik Pastacılar ve Girişimci Kadınlar Derneği tarafından ‘Girişimci Kadınlar Üretime Hazırlar’ projesi hazırlandı. Proje kapsamında eğitime devam eden kadınlara ‘Gastronomi şehri’ Afyonkarahisar’da Profesyonel Aşçılar Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Hamza Kalkan, tarafından eğitim verildi

Denizli Butik Pastacılar ve Girişimci Kadınlar Derneği tarafından ‘Girişimci Kadınlar Üretime Hazırlar’ projesi hazırlandı. Proje kapsamında 18-45 yaş aralığındaki kadınlara ücretsiz haftada iki gün, üç ay boyunca yemek ve pastacılık eğitimi verilmeye başlandı. Eğitime devam eden kadınlar için ‘Gastronomi şehri’ Afyonkarahisar’a eğitim gezisi düzenlendi. Girişimci kadınlara Watermall Alış Veriş Merkezi’nde Keyani Gurme Restoran desteğiyle Afyonkarahisar Profesyonel Aşçılar Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Hamza Kalkan, tarafından yöresel, damak çatlatan lezzetlerden ‘Haşhaşlı Lokul’, ‘Pişi’ ve ‘Haşhaşlı Katmer’ yapımı eğitimi uygulamalı olarak yapıldı.

Eğitime Keyani Gurme Restoran Genel Müdürü Muzaffer Aktar’da katıldı. 
Şehrin damak çatlatan diğer lezzetlerini de anlattı
Uygulamaları eğitimin ardından Afyonkarahisar Profesyonel Aşçılar Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Hamza Kalkan, ‘Denizli Butik Pastacılar ve Girişimci Kadınlar Derneği üyelerine gastronomi şehri Afyonkarahisar’a hoşgeldiniz diyorum.

Bugün dernek başkanımız Nahide Erkan hanımla birlikte planladığımız eğitim için Watermall Alış Veriş Merkezi’nde Keyani Gurme Restoran desteğiyle ana sahnede Afyonkarahisar’a ait yemeklerle ilgili workshop hazırladık. Afyonkarahisar’a özel ‘Haşhaşlı Lokul’, ‘Pişi’ ve ‘Haşhaşlı Katmer’ tarifiyle eğitime devam eden kadınlarımızla reçetelerimizi paylaştık.

Afyonkarahisar mutfağı, şehrin UNESCO yolculuğuyla ilgili süreci de paylaştık. Ben katkılarından dolayı, Denizli Butik Pastacılar ve Girişimci Kadınlar Derneği Başkanı Nahide Erkan’a teşekkür ediyorum. 

Bu gezimizde Akkent Şekerleme’ de lokum yapımını göreceğiz. Lokum tadımı yapacağız sonrasında şehir turumuz olacak. Afyonkarahisar’a gelenlerin kesinlikle görmesi gereken bir yer olan Frigya Vadisini de gezeceğiz.’ Dedi
Gastronominin kalbinde eğitim


Gastronomi şehri Afyonkarahisar’da bulunmaktan çok mutlu olduklarını anlatan Denizli Butik Pastacılar ve Girişimci Kadınlar Derneği Başkanı Nahide Erkan’da ‘Dernek olarak ‘Girişimci Kadınlar Üretime Hazırlar’ projesi hazırlamıştık. Proje kapsamında eğitimlerimiz devam ediyor. Eğitim programımızın olmazsa olmazı Gastronomi Şehri Afyonkarahisar’da eğitim ve şehir gezisiydi.

 Onun için kursiyer kadınlarımızla birlikte bugün buradayız.

Bizi Afyonkarahisar Profesyonel Aşçılar Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Hamza Kalkan, ağırlıyor. Şefimizden bu gün Haşhaşlı Lokul’, ‘Pişi’ ve ‘Haşhaşlı Katmer’ yapımını öğrendik. Öğleden sonra çok güzel birde şehir turu yapacağız’ dedi 
Hediyeler verildi
Eğitim ve konuşmaların ardından Denizli Butik Pastacılar ve Girişimci Kadınlar Derneği Başkanı Nahide Erkan, misafirperverlikleri ve projeye verdikleri destek için Afyonkarahisar Profesyonel Aşçılar Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Hamza Kalkan ve Keyani Gurme Restoran Genel Müdürü Muzaffer Aktar’a hediyeler verdi.

 Eğitime katılan kadınlar Watermall Alış Veriş Merkezi içinde bulunan havuzda sergilenen ‘Su Dansı ’nı da büyük beğeniyle izledi.
Muhteşem Frigya Vadisine ziyaret
Eğitime katılan kadınlar daha sonra Afyonkarahisar Profesyonel Aşçılar Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Hamza Kalkan, rehberliğinde Kapadokya'ya çok benzeyen savunma yapıları, kaya mezarları, kaya yerleşimleri, kaya kiliseleri, kaya anıtları, sunaklar, antik yollar, kervansaraylar ve tümülüslerin bulunduğu Frigya Vadisi’ni de gezdi. Son olarak Afyonkarahisar şehir turuna katılan kursiyer kadınlar, gastronomi s

okağı, tarihi konakları, hanları gezdi alış veriş yaptı. 

Afyonkarahisar Kalesinin bol bol fotoğraflarını çekti.

Afyonkarahisar Mevlevihanesi’ni de ziyaret eden kadınlara Sultan Dîvanî Mevlevi Müzesi Müdürü Hasan Özpınar, tarafından bilgi verildi.