Milletvekili Mehmet Taytak' Birlik Beraberlik Mesajı

Gözden kaçırmayın

Türklüğün Kanıtı BozkurtTürklüğün Kanıtı Bozkurt

TAYTAK, “BİRLİK ZAMANI”

 

Milliyetçi Hareket Partisi Afyonkarahisar Milletvekili Mehmet Taytak Türkiye- Avusturya Maçında Milli Futbolcu Merih Demiral Gol Sevincini "Bozkurt" İşaretiyle Göstermesi Sonucu UEFA'nın Demiral İçin Açtığı Soruşturma Kararına Tepki Gösterdi.

 

Milletvekili Taytak Yaptığı Açıklamada; “2024 UEFA Avrupa Şampiyonası karşılaşmalarında Avusturya’yı 2-1’lik skorla yenerek, bizlere çeyrek final heyecanı yaşatarak gururlandıran Milli takımımızı, bizim çocukları yürekten tebrik ederim.

 Maçta iki gol atarak Türkiye’yi çeyrek finale taşıyan, milli futbolcumuz Merih Demiral attığı gol sonrası “Bozkurt” işareti yaparak sevincini yaşamıştır. UEFA, milli futbolcumuzun sevinci sonrası hakkında soruşturma başlatmıştır.

 Bozkurt işareti, Türklerin tarih sayfasına çıktığı andan itibaren Türklüğün simgesi olarak kullanılmaktadır. Bozkurt işareti, Türk’ün bir parçası ve sembolüdür.

 Bozkurt, Türk milletinin tarihsel ve kültürel mirasının bir paçasıdır ve herkes tarafından bu şekilde anlaşılmalıdır. Her sporcunun kültürel ve dini değerlerini ifade etme hakkı olduğunu gol sonrası birçok sporcunun yaşadığı sevinçlerde görüyoruz.

Fakat UEFA’nın açtığı soruşturma, Avrupa basınının yorumları yapılan iki yüzlülüğü bizlere bir kez daha göstermiştir. Bu soruşturmayla Avrupa’nın içinde beslediği FETÖ, PKK ve Türk düşmanı olan hastalıklı çevrenin rahatsızlığını bir kez daha görmüş olduk. Gösterilen sevinçle Türk düşmanları tek tek ortaya çıkmaktadır.

Tebrikler Merih Türk milletini sevindirdin, aramızdaki Türk düşmanlarını da kudurttun.   UEFA’nın başlattığı soruşturmayı şiddetle kınıyorum. Sahada yapamadıklarını masada yapmak istemektedirler.

Buradan ifade ediyorum; Türk’e durmak yaraşmaz.

 Ne baskıya boyun eğeriz ne de değerlerimizden vazgeçeriz.

Titreyin Türk’ün karşısında, bizim          gücümüz tarihimizden gelir. Türk düşmanlarına inat, milli birlik ve beraberliğimizi hiçbir alanda bozamayacaksınız, büyük Türk milleti sizin provokasyonlarınızı bozacaktır. Buradan bir kez daha haykırıyorum ki zaman birlik zamanıdır. Ne Mutlu Türk’üm diyene..” dedi.