AFYONKARAHİSAR PROTOKOLU BAYRAMLAŞMADA BİRARAYA GELDİ.

Gözden kaçırmayın

Belediye Başkanı Kahveci, Dünya Hayvanları Koruma Günü Etkinliklerine KatıldıBelediye Başkanı Kahveci, Dünya Hayvanları Koruma Günü Etkinliklerine Katıldı

Afyonkarahisar Valiliği tarafından düzenlenen resmi bayramlaşma töreni her yıl olduğu gibi bu Afyonkarahisar Valisi Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı’nın ev sahipliğinde Gedik Ahmet Paşa Medresesi’nde (Taş Medrese) il protokolünün katılımı ile gerçekleştirildi. Bayramlaşma törenine Vali Yiğitbaşı’nın yanı sıra Belediye Başkanı Burcu Köksal, AK Parti Milletvekilleri Ali Özkaya, İbrahim Yurdunuseven, Hasan Arslan, MHP Milletvekili Mehmet Taytak,  Garnizon Komutanı Tuğg. Numan Yöner, kamu kurum ve kuruluşlarının müdürleri, siyasi partilerin temsilcileri, vakıf ve dernek temsilcileri ile çok sayıda davetli katıldı.

 

Programda konuşma yapan Afyonkarahisar Valisi Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı, kurban adamanın kendisi için yalnızca bir ibadet değil, aynı zamanda Allah'a yaklaşmak anlamına geldiğini dile getirdi. Vali Yiğitbaşı, “Hazreti İbrahim'in, İsmail'in ve Hazreti Hacer'in teslimiyeti önemlidir.

İnşallah, bu anlamlı günlerde bize, gençlerimize ve yetişkinlerimize örnek olur

. Kurban Bayramımız, onların ilkeli duruşlarını, zorluk karşısındaki direnişlerini, umutsuzluğa kapılmadan Rablerine olan teslimiyetlerini anlatır. Biz Afyonkarahisar olarak büyük bir aileyiz. Huzurun, güvenin ve uyumun şehri olduğumuzu her fırsatta vurguluyoruz.

Bu birliği pekiştirerek, tüm Türkiye'ye örnek olmayı diliyoruz.

Rabbim birlik beraberliğimizi daim etsin ve bu vatan topraklarında binlerce yıl boyunca barış içinde yaşamayı bizlere nasip etsin.  Sırbistan'dan gelen gençlerimiz,

Türkiye'yi büyük bir model olarak görüyorlar. Bizim kültürümüzü, dilimizi öğrenmeye büyük bir çaba gösteriyorlar. Bu karşılıklı sevgi ve muhabbetin dünyanın dört bir yanında yayılmasını diliyorum.” diye konuştu.

“KURBAN BAYRAMI MANEVİ BİR TEMİZLİK ZAMANIDIR”

Kurban Bayramı’nın, Cahit Zarifoğlu'nun dizelerinde de ifade ettiği gibi, manevi bir temizlik zamanı olduğunu belirten Vali Yiğitbaşı, “ Bu bayramda, dedikodu, yalan, israf gibi olumsuz alışkanlıklarımızı bir kenara bırakıp özeleştiri yapmalıyız. Kurbanı kesmek, sadece hayvan kesmek değil, kötü alışkanlıklarımızı da terk etmek demektir. Bu vesileyle, birlikte daha güçlü bir toplum olabilmemiz için çaba göstermeliyiz. Büyüklerimiz ve babalarımız da bizim için çok değerli.

 Onlara olan saygımızı her zaman göstermeliyiz.

 Bayramlar, aile bağlarımızı güçlendirmek ve sevdiklerimizle daha fazla zaman geçirmek için güzel fırsatlardır.

Afyonkarahisar'ın 17 ilçesi ve 421 köyüyle birlikte huzurlu bir bayram geçirmemizi diliyorum. Tüm kurum müdürlerimize, emniyet güçlerimize, sağlık çalışanlarımıza ve basın mensuplarımıza da bayram boyunca gösterdikleri özveri için teşekkür ediyorum. 

Allah, güzel günlerimizde bizlere bu duyguları yaşamayı nasip etsin. Gençlerimize daha güzel bir gelecek bırakmak için hep birlikte çalışacağız. Yeniden hepinize iyi bayramlar diliyorum.” dedi