Sandıklı Devlet Hastanesinde Bir İlk Daha Gerçekleşti.

Gözden kaçırmayın

Omuriliğine yerleştirilen pil sayesinde sağlığına kavuştuOmuriliğine yerleştirilen pil sayesinde sağlığına kavuştu

"Müdürlüğüne bağlı hastanelerimizde yapılan uygulamalara her geçen gün yenileri ekleniyor ve hastalarımız aldıkları hizmetlerden memnuniyetlerini dile getirip emeği geçenlere teşekkür ediyor. 

Bunun bir örneği bugün Sandıklı Devlet Hastanesinde yaşandı.

Hastanede yapılan cerrahi operasyonlara bir yenisi daha eklendi. Opr. Dr. Resul Sarıgül ve ekibi tarafından ilk defa bir hastaya snare ile kolonoskopik polipektomi işlemi yapıldı. Dr. Sarıgül tarafından yapılan açıklama şöyle; “Daha önce hastalığına yönelik herhangi bir tedavi almamış olan 70 yaşındaki erkek hastamız; karın ağrısı ve rektal kanama şikâyeti ile polikliniğimize başvurdu.

Yapılan karın ultrasonunda şikâyetlerine yönelik bir bulguya rastlanmadığı için endoskopi önerildi. Daha sonra yapılan kolonoskopi ile hastanın kalınbağırsaklarının son kısmı olan rektumda anal kanaldan itibaren 13 cm. kadar saplı polip tespit edildi. Hemen işleme alınan hastanın polipleri, elektrokoter bağlanan snare (tel döngü) ile temizlendi.

 Hastamızın kanama kontrolleri de yapıldıktan sonra işlem sonlandırıldı. İşlem sonrası genel durumu iyi olan, herhangi bir şikâyeti olmayan hastanın son kontrolleri de yapılarak taburcu edildi. ”