AKÜ ve AFSÜ’de Afrika Kültürü tanıtıldı

Gözden kaçırmayın

Yaz akşamları Konserlerine Devam.Yaz akşamları Konserlerine Devam.


Afyon Kocatepe Üniversitesi ve Afyonkarahisar Sağlık Bilimleri Üniversitesi'nde bulunan Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Genç Ofisler tarafından düzenlenen ''Uluslararası Kültür Buluşması'' bu ay Afrika’yı konu aldı. Programda Afrika’nın yöresel kıyafetleri, yemekleri ve müzikleri tanıtıldı.

Programa, Afyonkarahisar Gençlik ve Spor İl Müdür Vekili Ahmet Ertürk, AKÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Murat Peker ve AFSÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Adem Arslan katılım sağladı.

Programda Afrika'ın tarihi, kültürü ve halkın yaşantısına ait sunum yapıldı. Ardından Afrika’ya özgü geleneksel dans gösterisi ve müzik dinletisi gerçekleştirildi.
Afyonkarahisar Gençlik ve Spor İl Müdür Vekili Ahmet Ertürk, etkinlikte yaptığı konuşmada şu ifadelere yer verdi:
"Uluslararası Kültür Buluşması, farklı kültürleri bir araya getirerek bizlere dünyayı tanıma fırsatı sunuyor. Afrika'nın zengin kültürel mirasını tanımak ve öğrencilerimizin bu deneyimi yaşamasını sağlamak bizim için büyük bir mutluluk.

 Gençlerimizin farklı kültürleri tanıyarak hoşgörü ve anlayışlarını artıracağına inanıyorum. Bu tür etkinliklerin devamını diliyorum ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum."
Afrikalı öğrenciler Afyonkarahisar ve üniversite hakkındaki duygu ve düşüncelerini katılımcılarla paylaştı. 
Etkinliğin dans gösterileri bölümü büyük ilgi gördü.

Geleneksel Afrika dansları izleyicilerle buluştu. Gösteriler, izleyiciler tarafından büyük ilgiyle karşılandı. 
Etkinlik, toplu fotoğraf çekimi ile son buldu. Ardından misafirler, Afrika tanıtım standında sunulan yöresel şerbetin tadına bakma fırsatı buldu.