-

Gözden kaçırmayın

Karaman Gazeteciler Cemiyeti Yeni Hizmet BinasındaKaraman Gazeteciler Cemiyeti Yeni Hizmet Binasında

2024 Yaz Kur'an Kursları öncesinde, Eskişehir İl Müftülüğü tarafından görev alacak öğreticiler ve din görevlileri için iki gün süren bir eğitim semineri düzenlendi. Etkinlik, hem Odunpazarı hem de Tepebaşı ilçe müftülüklerinde gerçekleştirildi.

Seminerin ilk gününde, Eskişehir Dini İhtisas Merkezi Müdürü Mehmet Keleş ve İl Müftüsü Vekili Faruk Latifoğlu açılış konuşmalarını yaptı. Etkinlikte, etkili iletişim ve sosyal etkinlik planlama becerileri, dini eğitimde yeni yaklaşımlar ve dini bilgilerin öğretim yöntemleri konularında sunumlar yapıldı. Öğr. Gör. Zekiye Doğan, Öğr. Gör. Dr. Durali Karacan ve Eğitim Uzmanı İsmail Kaymak, bu konularda bilgi verdi.

Seminerin ikinci gününde ise yine iletişim ve sosyal etkinlik planlama becerileri üzerine bilgiler paylaşan Öğr. Gör. Zekiye Doğan'ın yanı sıra, Doç. Dr. İshak Tekin, din eğitiminde yeni yaklaşımlar üzerine sunum yaptı. Tepebaşı İlçe Müftüsü Gafur Yıldırım ve Odunpazarı İlçe Müftüsü Hamdi Uzunharman kapanış konuşmalarını gerçekleştirdi.

Etkinlik, İl Müftü Yardımcısı Berrin Erdoğan’ın, eğitimcilere katılım belgelerini takdim etmesiyle sona erdi. Seminerde, katılımcılara teorik bilgilerin yanı sıra, bu bilgilerin pratiğe nasıl döküleceği konusunda da eğitim verildi. Öğreticilerin ve din görevlilerinin aldıkları bu bilgileri kurslarda uygulamaya yönelik planlar yapmaları ve motivasyon kazanmaları sağlandı. Bu sayede, Yaz Kur'an Kursları'nda daha kaliteli bir eğitim sunulması hedefleniyor.

#Eskişehir #YazKur'anKursları #Eğitim