Kocatepe Ortaokulu Dünya Robot Olimpiyatında Büyük Başarıya İmza Attı 

Gözden kaçırmayın

Afyonkarahisar AK Parti Heyetinden Milli eğitim Müdürü Sünnetçiye ZiyaretAfyonkarahisar AK Parti Heyetinden Milli eğitim Müdürü Sünnetçiye Ziyaret


26 Mayıs 2024 Pazar günü Fuar İzmir’de düzenlenen Dünya Robot Olimpiyatı (World Robot Olympiad – WRO) Türkiye 2024 organizasyonunda RoboMission – Yıldızlar Klasmanında Afyonkarahisar’ı  Kocatepe Ortaokulu temsil etti. Kocatepe Okul Müdür Yardımcısı Bekir Koyuncu’nun danışmanlığında müsabakalara katılan Bedrettin Enes Koyuncu, Berat Göl, Esra Karatepe şehre Dünya Robot Olimpiyatında başarı elde ederek döndü. Öğrenciler yetenekleriyle ilk dörde girerken önemli başarıya da imza attı. 
ROBOMİNO TAKIMININ BAŞARISI
Organizasyonun Türkiye temsilcisi Bilim Kahramanları Derneği tarafından açıklanan resmi sonuçlara göre, Kocatepe Ortaokulu Robomino takımı Yıldızlar Klasmanında mücadele eden 40 takım içerisinden 165 puan toplayarak 4’üncü oldu.

Bu başarı, takımın ve okulun robotik alanındaki yetkinliklerini ve gayretlerini ortaya koydu.
DÜNYA ROBOT OLİMPİYATI NEDİR?
Her yıl düzenlenen ve gençlerin robot ve bilime karşı ilgilerini artırmayı hedefleyen Dünya Robot Olimpiyatı (World Robot Olympiad-WRO), dünyada farklı ülkelerde uygulanan ve katılımcı her ülkenin klasman birincilerinin dâhil olduğu uluslararası bir finalle sonuçlanan yerel ve ulusal turnuvalar serisi şeklinde düzenlenen uluslararası bir organizasyon.

 Bu turnuvalarla çocukların ve gençlerin robot ve bilime karşı ilgilerini artırmak amaçlanıyor.

Turnuvalar, yaklaşık 90 ülkenin katılımıyla devam ediyor.

Programa katılan 8-19 yaş grubu çocuklar ve gençler, takımları ile her yıl belirlenen tema doğrultusunda robotik alanında çalışmalarını yapıyor.Kocatepe Ortaokulu'nun Robomino takımının bu başarısı, gençlerin bilim ve teknolojiye olan ilgisini artırırken bir yandan da gençleri teşvik ediyor.