Gözden kaçırmayın

15 TEMMUZ DEMOKRASİ VE MİLLİ BİRLİK TRENİ YOLA ÇIKIYOR.15 TEMMUZ DEMOKRASİ VE MİLLİ BİRLİK TRENİ YOLA ÇIKIYOR.


Milletvekili Taytak 19 Mayıs mesajı
Milletvekili Taytak 19 Mayıs mesajı
Milliyetçi Hareket Partisi Afyonkarahisar Milletvekili Mehmet Taytak, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma ve Gençlik Spor Bayramı nedeniyle kutlama mesajı yayımladı.

Milletvekili Mehmet Taytak, mesajında 19 Mayıs tarihinin önemine vurgu yaparak,” 105’inci yıldönümüne ulaştığımız 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nı yurdumuzun her köşesinde gurur ve coşkuyla kutluyoruz. Gazi Mustafa Kemal işgal edilmiş vatanı kurtarma gayretleri içerisinde 19 Mayıs 1919 tarihinde Samsun’a ayak basmış, Kurtuluş Savaşı’nı başlatmıştır.

Onun bütün dünyaya kafa tutan tavrı tam bir cesaret örneğidir.
Samsun’dan yükselen bu nida Türk Milleti’nin bağrında yoğrulmuş, millî iradeye tercüman olmuş; yol göstermiştir. “Ya istiklâl, ya ölüm” sözü memleketin her karış toprağına taş taş yazılmış, vatan için kadınlı erkekli müdafaa edilmiştir. Tam 105 yıl önce Samsun’dan; Milli Mücadele’nin ilk adımı atılmıştır.

İşgal ve esarete karşı ilk hamle yapılmıştır. Türkiye Cumhuriyeti’nin ilk harcı karılmıştır.
Genel Başkanımız Sayın Devlet Bahçeli Beyefendi’nin de söylediği gibi, ‘Gerekirse 105 yıl önceki adımı bir kez daha atarız, yeniden Kocatepe’ye karargah kurarız.
Gerekirse Dumlupınar’a kadar aşkla koşar, namertlere kafa tutarız’.
Bu düşüncelerle, Büyük Atatürk’ün, mukaddes vatanımızın bölünmez bütünlüğü yolunda, kurtuluş mücadelesini başlattığı bu anlamlı günün yıldönümünde, bütün vatandaşlarımızın ve gençlerimizin bayramını kutluyor, gazilerimizi ve şehitlerimizi şükranla, minnetle ve rahmetle anıyorum” dedi.