Gözden kaçırmayın

15 TEMMUZ DEMOKRASİ VE MİLLİ BİRLİK TRENİ YOLA ÇIKIYOR.15 TEMMUZ DEMOKRASİ VE MİLLİ BİRLİK TRENİ YOLA ÇIKIYOR.


BEYAZ BELGE GENEL MÜDÜRÜ DUYURDU: EMLAKÇILIKTA YETKİ BELGESİ ALMAK İSTEYENLERE MÜJDE!

Taşınmaz ticareti (emlakçılık) alanında önemli bir değişikliği Beyaz Belge Genel Müdürü Resul Sündük duyurdu.

Artık lise ve altı mezunları için 12 ay, ön lisans ve üstü mezunları için 6 ay olan mesleki deneyim şartı vergi kaydı açık olan kişiler için yıl sonuna kadar kaldırıldı.

Beyaz Belge Genel Müdürü Resul Sündük, emlak sektöründe çalışanlar için yapılan değişikliği duyurdu.

Sündük, Taşınmaz ticareti (emlakçılık) alanında 14 Mayıs 2024 tarihinden önce vergi kaydı bulunan kişilerin, lise ve altı mezunları için 12 ay, ön lisans ve üstü mezunları için 6 ay olan mesleki deneyim şartından muaf tutulacağını söyledi.

Genel Müdür Resul Sündük; “Resmî Gazete’ de yayınlanan bildirgeye göre; “Bu fıkranın yürürlüğe girdiği tarih itibarıyla taşınmaz ticaretine ilişkin gelir veya kurumlar vergisi ya da meslek odası kaydı bulunan işletme ve sözleşmeli işletmeler adına, ikinci fıkrada belirtilen kişiler tarafından 31/12/2024 tarihine kadar yapılan yetki belgesi başvurularında 6’ncı maddenin birinci fıkrasının (d) bendinin (6) numaralı alt bendinde belirtilen mesleki deneyim şartı aranmaz. Bakanlık, bu tarihi altı aya kadar uzatmaya yetkilidir." şartları koşulduğunu ifade etti.

Bu değişiklikle birlikte, il ticaretten yetki belgesi almak isteyenler için prosedürler kolaylaştırıldı.

Beyaz Belge Genel Müdürü Resul Sündük, işletmelerin ilgili ticaret odasına kayıt olmaları, 120 saatlik eğitimi tamamlamaları ve Mesleki Yeterlilik Kurumu (MYK) belgelerini edinerek başvurmaları yeterli olacağını bildirdi.

Bu adımın, sektöre yeni yetki belgesi almak isteyenler için önemli bir fırsat sunduğunu ifade eden Sündük, bu fırsatın iş yapma olanaklarını genişleteceğine vurgu yaptı.